3 Haziran 2024 Pazartesi



10:16   ÜRETMEK YETMEZ, MARKALAŞMAK ZORUNDAYıZ   10:13   MERSIN’DE KADıN MUHTAR SAYıSı 20’DEN 50’YE YÜKSELDI   10:12   MESKİ, ENTEGRE YÖNETIM SISTEMI 1. GÖZETIM DıŞ TETKIKI’NI BAŞARıYLA GEÇTI   10:11   30 MILYON YıL ÖNCE OLUŞTU, 351 BASAMAKLA INILIYOR   10:10   KANLıDIVANE’DE MÜZIK TARIHLE BULUŞTU   10:08   MOTOSIKLETLI HıRSıZLAR SUÇÜSTÜ YAKALANDı   10:07   MERSIN’DE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YA OPERASYON: 12 GÖZALTı   10:06   MERSIN’DE IŞ YERLERINE DENETIMDE ARANAN ŞAHıS YAKALANDı   14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ  
 
 
 
 
Anne Güneş, sevdiği işi kazanca dönüştürdü
   

Bir yıldan beri Ataksi rahatsızlığı olan 25 yaşındaki kızı Ezgi Güneş ile birlikte Engelsiz Yaşam Parkı’na gelen anne Elif Güneş, dekoratif el sanatları kursuna katılarak yatkın olduğu el işini geliştirdi. Çevresi tarafından yaptığı ürünlerin beğenilmeye başlamasıyla birlikte sipariş alan anne Güneş, şimdilerde sevdiği el işini kazanca dönüştürmenin ve aile bütçesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Tarih : 21 Mayıs 2024 Salı 10:48

Sosyal belediyecilik anlayışı ile öncelikli olarak dezavatajlı grupların ihtiyaçlarını giderecek hizmetleri hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte fark yaratmaya devam ediyor. Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel gereksinimli çocukların fiziksel, ruhsal ve psikolojik yönden gelişimlerine katkı sunan Büyükşehir, çocuklarını merkeze getiren annelerin de faydalanabileceği kurslar açıyor.  Bir yıldan beri Ataksi rahatsızlığı olan 25 yaşındaki kızı Ezgi Güneş ile birlikte Engelsiz Yaşam Parkı’na gelen anne Elif Güneş, dekoratif el sanatları kursuna katılarak, yatkın olduğu el işini geliştiren isimlerden biri.

Makrome malzemelerden yaptığı çanta ve sepet gibi ürünlerin çevresi tarafından beğenilmeye başlamasıyla birlikte sipariş alıp satış yapmaya başlayan anne Elif Güneş, emeklerinin kazanca dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyor. Aldığı siparişlerle birlikte aile bütçesine katkı sağlayan Güneş, istemenin ve azim göstermenin başarıya dönüşeceğini göstererek, herkese örnek oluyor. Kızının rahatsızlığından dolayı dışarda çok vakit geçiremeyen anne, yaşadığı zorlukları diğer annelerle de paylaşarak moral bulduğunu, Engelsiz Yaşam Parkı’nın ise adeta 2. evi haline geldiğini ifade ediyor.

 

GÜNEŞ: “ARKADAŞLARIYLA BURADA OLMAK, KIZIMI MUTLU EDİYOR”

Kızının hem Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı’ndan, hem de Engelsiz Yaşam Merkezi’nden faydalandığını kaydeden anne Elif Güneş, “Kızımı arkadaşları çok seviyor. Ataksi rahatsızlığı sebebiyle yürümesinde problemimiz var. Buradaki aktivitelere aslında fazla katılamıyor, ama yine de arkadaşlarıyla olmak O’nu mutlu ediyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de bilgisayar kursu alıyor. Ben Engelsiz Yaşam Parkı’ndan ayrılamıyorum. El işini yapmayı da çok seviyorum” diye konuştu.

Anne Güneş, el işi sayesinde kazanç sağlamasının da önemine değinerek, “Şimdiye kadar pek fazla çanta yapmamıştım ve hocamdan öğrendim. Emeğim boşa gitmiyor ve kazanca dönüşüyor. Hem aileme katkı oluyor, hem de bir şeyler başardığım için beni mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

 

“BURASI ADETA 2. EVİM GİBİ OLDU”

Özel birey çocukların, anneleri ile bir arada olmasının da çok önemli olduğunu ifade eden Güneş, çocuklarının farklı rahatsızlığı olan annelerin birbirlerini daha iyi anladığından bahsederek, “Engelli anneleri fazla bir yere gidemiyor. Burada kendimizi rahat hissediyoruz. Çünkü birbirimizin sorununu anlıyor ve aynı şeyleri yaşıyoruz. Engelsiz Yaşam Parkı’na 1 yıldır geliyoruz ve burası adeta 2. evim gibi oldu” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA