1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
“Türkiye’de saygın bir itfaiye teşkilatıyız”
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ata Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitimlerini tamamlayıp göreve başlayan itfaiye personeliyle bir araya geldi. İtfaiye personeline seslenen Seçer, “Ata Eğitim Merkezi, sadece Mersinimize değil ülkemize kazandırdığımız önemli itfaiye eğitim merkezlerinden bir tanesi. Mersin İtfaiye Teşkilatı yaptığı çalışmalarla, aldığı eğitimlerle, buradaki tesisleriyle, alet ve ekipmanlarıyla; çağdaş, olaylara bilim ışığında müdahale eden, liyakatli itfaiye personelinin olduğu Türkiye’de saygın bir teşkilat” diye konuştu.

 

Tarih : 16 Mayıs 2024 Perşembe 11:57

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ata Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitimlerini tamamlayıp göreve başlayan itfaiye personeliyle bir araya geldi.

 

“ATA EĞİTİM MERKEZİ ÜLKEMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİR TANESİ”

ATA Eğitim Merkezi’nde itfaiye personeline seslenen Başkan Seçer, bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ata Eğitim Merkezi; sadece Mersinimize değil ülkemize kazandırdığımız önemli itfaiye eğitim merkezlerinden bir tanesi. Ata Eğitim Merkezi’ni faaliyete geçirdiğimizde Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatının merkezde aldığı eğitimle artık çok daha efektif, etkin, daha çok can kurtaran, olaylara anında ve tekniğiyle müdahale eden, bilimsel yöntemlerle görevini yapan bir itfaiye teşkilatına bürüneceğimizi görüyorduk. Vakit kaybetmeden Ata Eğitim Merkezimizi inşa edip faaliyete geçirdik. O günden bugüne teşkilatımızda daha iyi yetişmiş itfaiye personelinin göreve başlaması konusunda son derece önemli çalışmalar yaptığımızı görüyorum” dedi.

 

SEÇER’DEN GÖREVE BAŞLAYAN PERSONELE TEBRİK

İtfaiye eri alım sınavlarını çok sıkı ve bir o kadar da şeffaf yöntemlerle yaptıklarını anımsatan Seçer,  “Çok sıkı sınavdan geçirerek 100 itfaiye personelini seçtik. Daha sonra Ocak ayı içerisinde aynı yöntemlerle; tamamen liyakate dayalı 50 itfaiye personelini de tekrar sınava tabi tutarak değerlendirmeler sonucu göreve başlamaları için eğitim sürecini başlattık. Bugün de burada 50 itfaiye personelimiz; Mersinimizin değişik bölgelerinde görevlerine başlayacaklar. Hepsine görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Seçer, en önemsediği birimlerin başında İtfaiye Teşkilatının geldiğini belirterek, “Bunun nedeni direkt insan hayatı ile ilgili olmanız. Geçtiğimiz 5 yılda Türkiye’nin her yerinde; doğusunda, batısında, Karadeniz’inde, Mersinimizde en uzak noktalarda ortaya çıkan afetlere hiç düşünmeden, zaman yitirmeden itfaiye teşkilatımızın müdahale etmesini sağladık” dedi. İtfaiye Teşkilatının Türkiye’nin her noktasında insanların başına gelen felaketlerde yanı başlarında olduğunu hatırlatan Seçer, “Bu konuda görev yaptıkları illerden, o bölgenin görevlilerinden aldığım telefonlarla sizlere hayır dualarını ve teşekkürlerini iletmeleri beni bir başkan olarak çok gururlandırdı. Bu nedenle İtfaiye Teşkilatımıza bu gururu bana yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’DE SAYGIN BİR İTFAİYE TEŞKİLATIYIZ”

İtfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Seçer, “Bakanlıktan yeni kadrolar için taleplerde bulunuyoruz. Bize kadro tahsis ettikleri süre içerisinde bu kadroları süratle değerlendirip yeni arkadaşlarımızı göreve başlatacağız. Artık Mersin İtfaiye Teşkilatı yaptığı çalışmalarla, aldığı eğitimlerle, buradaki tesisleriyle, alet ve ekipmanlarıyla; çağdaş, olaylara bilim ışığında müdahale eden, liyakatli itfaiye erlerinin olduğu Türkiye’de saygın bir teşkilat haline gelecek ve zaten şu anda o noktaya gelmiş durumda. Ama her noktanın daha iyisi vardır. Biz her noktanın daha iyisini yakalamak için çalışan bir belediyeyiz. Bunu geçtiğimiz 5 yılda sadece Mersin halkı değil tüm Türkiye gördü. Bu nedenle geçtiğimiz seçimlerde Mersin’de her üç yurttaşımızın ikisinin oyunu aldık” dedi.

Mersin gibi Türkiye’nin özeti bir yerde bu başarının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Ancak bu gurur aslında beraber çalıştığımız sizlerin de dahil olduğu 11 binden fazla mesai arkadaşımın onurudur, gururudur, emeğidir. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık” dedi.

Seçer son olarak, “Tekrar teşkilatımıza başarılar diliyorum. Olumsuz durumlarda vatandaşımızın yanında olacak olan, onlara yardımcı olacak, can ve mal güvenliğini sağlayacak olan sizlersiniz. Sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum, sizleri seviyorum” diye konuştu.

Seçer’in konuşmasının ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Seçer, itfaiye personelinin parkur gösterisini izledi. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA