Tarsus Belediyesi üreticilere yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi tarafından “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi-(ENHANCER)” projesi kapsamında yürütülen Ortak Kullanım Tesisleri çalışması sürdürülüyor. Verimli tarım toprakları ile tanınan Tarsus’ta, Tarsus Belediyesi tarafından hizmet veren Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi tarım ürünlerinin farklı bir alternatif olarak değerlendirilmesine katkı sağlıyor. Tarsus’ta üretilen 25 farklı çeşit sebze ve meyvenin kurutma işlemi yapılarak Çıtırdat markası adıyla halka sunuluyor. Tesiste domates, portakal, hurma, kayısı, şeftali, patlıcan, karpuz, kavun, havuç, enginar, ejder meyvesi, muz, kivi, ananas, elma, mandalina, portakal, fasulye biber ve mantar gibi ürünler kurutuluyor. Çıtırdat adıyla tanıtılan marka, kurutulmuş meyve ve sebzelerin sağlıklı ve doğal bir şekilde işlenerek Tarsus halkına sunuluyor. Tesis sayesinde, Tarsuslu üreticilerin ürünleri daha geniş pazarlara ulaşırken gelir düzeylerini artırma fırsatı elde ediyorlar.
“TESİSLERİMİZ İLE ÜRETİCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Yerel üreticilerin desteklenmesi ve istihdamın artırılmasıyla birlikte, Tarsus’ta tarıma büyük destek sağlanıyor. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Tarsus Belediyesi olarak üreticileri desteklemeye vatandaşlarımızın ise uygun fiyatlı temiz ve hijyenik koşullarda üretimi yapılan ürünlere ulaşmaları için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)