1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
Filistin halkının sesi oldular
   

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi iş birliğinde düzenlenen "Yüreğimdesin Filistin" konulu deneme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Tarih : 16 Mayıs 2024 Perşembe 11:42

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende, mazlumiyetin, direnişin ve umudun sembolü olan Filistin halkının, tüm dünyanın gözünün önünde yaşanan bir soykırımla karşı karşıya kaldığını ve dimdik ayakta durduğunu belirtti. Filistin halkının özgürlük mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Çetin, "Filistin halkı, sadece kendi özgürlükleri için değil, aynı zamanda tüm dünya insanları için mücadele etmektedir. Ben de buradan bir kez daha İsrail zulmünün karşısında mücadelesini sürdüren Filistinli kardeşlerimizi selamlıyorum" dedi.

 

ÇETİN: "ÖĞRENCİLERİMİZ FİLİSTİN HALKININ SESİ OLDULAR"

Filistin'de yaşanan insanlık dramına karşı farkındalık oluşturmak ve Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek olmak amacıyla bu yıl 13'üncüsünü düzenledikleri yarışmanın konu başlığını "Yüreğimdesin Filistin" olarak belirlediklerini vurgulayan Çetin, "Bu yarışma vasıtasıyla öğrencilerimiz, duygu ve düşüncelerini ifade ederek Filistin halkının sesi oldular. Öğrencilerimiz sadece deneme yazmakla kalmadılar, aynı zamanda Filistin halkının yaşadığı acıları ve umutlarını yüreklerimize taşıdılar. Bu mücadeleye sessiz kalmayan duyarlı ve vicdanlı bireyler olarak da tarihe geçtiler" diye konuştu.

 

KÖSE: "ESERLER, İSRAİL KATLİAMINA KARŞI AZİZ MİLLETİMİZİN VİCDANINA TERCÜMAN OLMUŞTUR"

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse de "Bütün bir insanlık olarak duamız ve feryadımız Filistin’de yaşanan bu katliamın biran önce bitirilmesi, katil İsrail terör örgütünün yargı önünde cezalandırılmasıdır. Dualarımız da gayretimiz de bunadır" dedi.

MEÜ ile ortaklaşa düzenledikleri deneme yarışmasının bu yılki konusunun hüzünlü olduğu kadar anlamlı da olduğunu dile getiren Köse, gençlere seslenerek, "Sevgili gençler, o samimi ve hesapsız duygularınızla ortaya koyduğunuz bu güzel eserler; İsrail katliamına karşı aziz milletimizin vicdanına tercüman olmuştur. Sağolun, varolun" diye konuştu.

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNE VERİLDİ

'Tahayyülümde Filistin' isimli eseriyle birincilik ödülünü kazanan Eğitim Fakültesi öğrencisi Durdu Yıldız'a ödülünü Mersin Vali Yardımcısı Adem Yılmaz verdi. 'Asıl Filistin Benim Yüreğimdekidir' isimli eseriyle ikincilik ödülünü kazanan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencisi Beyzanur Yıldırım'a ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, 'Filistin' isimli eseriyle üçüncülük ödülünü kazanan Tıp Fakültesi öğrencisi Melih Hilmi Tekin'e de ödülünü Memur-Sen İl Başkanı Abdulla Çelik verdi.

'Rim’in Gözyaşları' isimli eseriyle birinci Mansiyon Ödülü'nü kazanan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fadime Özmen'e ödülünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan takdim etti. 'Hemdert' isimli eseriyle ikinci Mansiyon Ödülü'nü kazanan Eğitim Fakültesi öğrencisi Emine Çavuşoğlu'na ödülünü Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse verdi.

Vali Yardımcısı Yılmaz ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Köse de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Şeref Başkanı Dr. Mustafa Erim adına derneğin Gençlik Başkanı Şevval Erim'e şükran belgesini takdim etti. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA