29 Mayıs 2024 Çarşamba



11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı   11:31   MERSIN’DE SANAT HER ILÇEYE ULAŞıYOR   11:29   YENIŞEHIR BELEDIYESININ IŞ BIRLIĞI IÇERISINDE OLDUĞU PROJEYE TÜBİTAK’TAN DESTEK   11:27   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 6 TUTUKLAMA   11:25   MERSIN’DE REKOR YAKALAMALARA IMZA ATıLDı   11:22   37 VE 17 YıL HAPIS CEZASı OLAN 2 ŞAHıS YAKALANDı   11:21   MERSIN’DE ÖĞRENCILERE ’SIBER FARKıNDALıK’ EĞITIMI   11:20   MERSIN’DEKI FECI KAZADA OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDı   10:59   TOPU ATAN GETIRIR!   10:57    “HER ŞEY PARAYLA ÖLÇÜLMÜYOR”   11:03   MERSIN’DE 10 TON KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇIRILDI   11:00   HATAYSPOR - Ç. RIZESPOR MAÇıNıN ARDıNDAN   10:59   "BU GALIBIYET HATAYLı HEMŞERILERIME ARMAĞAN OLSUN"   10:57   HATAY LIGDE KALDı   14:41   MOTOSIKLETLI TRAFIK POLIS TIMLERI SERTIFIKALARıNı ALDı  
 
 
 
 
“Tasarruf ilk önce saray ve çevresinden başlamalıdır”
   

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni TBMM gündemine taşıdı. Kamu tasarruf paketini eleştiren Milletvekili Kocamaz, “Tasarruf tedbirleri maalesef yine dar gelirli vatandaşlarımızın boynuna binmiş, itibardan tasarruf edilmemiştir” dedi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:30

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan "Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi” vatandaşları memnun etmedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, dün (13 Mayıs 2024) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı kamu tasarrufu paketi hakkında konuştu. Hükümetin almış olduğu tasarruf tedbirleriyle ilgili TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketini eleştirdi.

Milletvekili Kocamaz, Kamuda tasarrufun, Hükümet tarafından, kamu yerine ne yazık ki yine vatandaşların sırtına yüklendiğini vurgu yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İtibardan tasarruf olmaz” sözlerini hatırlatan Kocamaz, “Tasarruf paketi, kamuda istihdamın önünü üç yıl süreyle tamamen kapatmış, kamu çalışanlarının altındaki servis araçlarını almış, lojman ve sosyal tesislerden mahrum bırakmış, esnek ve uzaktan çalışma modelleriyle güvencesiz çalışma yöntemlerinin önünü açmıştır. Hükümet, dün açıkladığı tasarruf paketinde, açıkça "Kamuda itibardan tasarruf olmaz." demiştir” diye konuştu.

Milletvekili Kocamaz, konuşmasında hazine garantili projelerin tasarruf paketinde kapsam dışı bırakıldığına dikkat çekerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Devletin belini büken Sayın Erdoğan'ın kışlık ve yazlık sarayları için yapılan yüksek harcamalar ile hazine garantili projeler tasarruf paketinde kapsam dışı bırakılmıştır. Çoklu maaşa dokunmayan Hükümet, huzur hakkına sadece üst sınır getirmekle yetinmiş; açıklanan pakette hedeflenen 100 milyarlık tasarruf devede kulak kalmıştır”

Yeni tasarruf paketiyle işsiz vatandaşlara, atama bekleyen yeni işsizlerin de eklenebileceğine dikkat çeken Kocamaz, “Tasarruf sadece kamu çalışanları ve atama bekleyen milyonlarca işsiz gencimiz için yapılmamalı, asıl tasarrufu ülkeyi ve ekonomiyi bu hâle getirenler yapmalı, tasarruf ilk önce saray ve çevresinden başlamalıdır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA