25 Aralık 2025 Perşembe



17:07   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN GENÇLERE HAYAT DERSI: "KENDI GÜCÜNÜZE INANıN"   17:02   BOZYAZı’DA MUHTARLARLA ISTIŞARE TOPLANTıSı   16:29   TOROSLAR CUMHURİYET ALANI YILBAŞI PAZARIYLA ŞENLENDİ   16:26   EKMEN: SAYIŞTAY KARARLARI KAMUYA AÇIK OLMALI   16:24   MEP MERSİN’DEN ASGARİ ÜCRETE SERT TEPKİ: “BU ÜCRET AÇLIK DAYATMASIDIR”   16:20   MÜSİAD MERSİN İLE SUDAN ARASINDA TİCARİ İŞBİRLİĞİ   16:14   AŞIK MAHSUNİ ŞERİF SİLİFKE’DE   16:10   İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “EMEKLİLER UCUZ OTEL KÖŞELERİNDE YAŞAMAYA MECBUR BIRAKILIYOR”   16:08   SÜLÜKLER SAĞLIK VE BİLİM ALANINDA KULLANILIYOR   11:44   TARSUS BELEDIYESINDEN YEŞILEVLER’E MODERN SPOR PARKı   11:39   MERSIN’DE ASFALT MESAISI GECEYE TAŞıNDı   11:36   ‘BISKÜVI ADAM’ SAHNEYE ÇıKTı, MINIK SEYIRCILER KAHKAHAYA BOĞULDU   10:41   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ONKOLOJI HASTALARı VE ENGELLI BIREYLERE PSIKOSOSYAL DESTEK   10:36   AKDENIZ’DE 1,5 METRELIK ATLAS BALıĞı YAKALANDı   09:48   NESLI TEHLIKEDEKI ’SAZ HOROZU’ GÖKSU DELTASı’NDA GÖRÜNTÜLENDI   15:16   TARSUS’TA SıCAK ÇORBA IKRAMı BAŞLADı   14:43   HIRANUR’UN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN 3 SANıK ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı   11:33   TARSUSLU ÖĞRENCI, OLIMPIYAT BIRINCILIĞI GURURU YAŞATTı   11:30   TERS ISTIKAMETTE GIDEN SÜRÜCÜ YAKALANDı, EHLIYETINE EL KONULDU   11:28   MERSIN’DE ’YÖRÜK GÖÇER KÜLTÜR KALıR’ ŞÖLENI  
 
 
 
 
Büyükşehir’le engel yok, eğlence var!
   

Hayata geçirdiği projeler ve etkinliklerle Mersin’de tüm engelleri aşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen Engelliler Haftası’nda da tüm engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor. Özel bireylerin hayatın her anına katılabilmesi için bir dizi proje üreten ekipler, ‘Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’ ile hem özel bireylere hem de izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:28

Hayata geçirdiği projeler ve etkinliklerle Mersin’de tüm engelleri aşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen Engelliler Haftası’nda da tüm engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor. Özel bireylerin, hayatın her anına katılabilmesi için bir dizi proje üreten ekipler, Palm City AVM’de unutulmaz bir gösteri düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde başlayan ‘Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’, Engelsiz Yaşam Parkı Halk Dansları gösterisi ile devam etti. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) gösterileriyle devam eden etkinlikler; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Sanatçısı Görkem Gündoğdu’nun piyano dinletisi, Yükselen Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Beyaz Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin dans gösterisinin ardından ZİÇEV’in ritim gösterisi ile sona erdi.

 

DEMİR: “ONLARIN MUTLULUĞUYLA BİZLER DE MUTLU OLUYORUZ”

Özel bireyler ile ritim ve dans gösterileri düzenlediklerini kaydeden Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, “Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, Kent Orkestramız ve Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki özel bireylerimizin gösterilerini izledik. Hepsi çok heyecanlılar ve bu etkinliklerde yer almaktan büyük keyif alıyorlar. Kendilerini çok mutlu hissediyorlar. Onların mutluluğuyla bizler de mutlu oluyoruz” dedi. 

 

ÇOCUKLARINI İZLEYEN AİLELER HEM EĞLENDİ, HEM DE DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Engelsiz Yaşam Parkı’nda düzenlenen etkinlikte kızının gösterisini izlemeye gelen Selma Doğan, engelli bireylerin her zaman hatırlanması gerektiğini temenni ederek, “Çocuklarımızın her gün hatırlanmasını ve unutulmamalarını diliyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın eğlendiğini gördüğümüzde, bizler daha mutlu oluyoruz. Çocuklarımız bu etkinlikler sayesinde deşarj oluyorlar ve birer birey olduklarını bize gösteriyorlar. Başkanımız Vahap Seçer’e de bu olanakları sağladığı için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Etkinlikte çok güzel zaman geçirdiklerini belirten özel birey annesi Filiz Uzan, “Oğlum dans etti. Sonra da ritim gösterisi olacak. Burada çocuklarımız için çok güzel şeyler yapıyorlar. Servisten yemeğe kadar pek çok detay düşünülmüş. Biz çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Gösteriyi olağanüstü güzel bulan Okul Öncesi Öğretmeni İlay Toprak, “Kelimeler aslında çok yetersiz kalacak, ama bu performansı bu çocuklardan beklemek gerçekten olağanüstü. Takdire şayan, söyleyecek çok fazla bir şey yok. Duygulandığımı da dile getirmeliyim, çünkü esas duygulanmamız gereken yerdeyiz” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA