7 Haziran 2024 Cuma



10:45   ÜRETICI KADıN STANTLARı ILE 8 BIN KADıNA ULAŞıLDı   10:44   ATıKLAR, TOPRAK IYILEŞTIRICI KOMPOST ÜRÜNE DÖNÜŞÜYOR   10:42   DENIZDEN ÇıKAN ÇÖPLER ‘YINE’ ŞAŞıRTMADı   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAĞLıKLı VE EĞLENCELI ETKINLIK   10:39   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLıYOR   10:38   TARSUS’TA EMPATI HAREKETI BAŞLADı   10:35   11 YAŞıNDAKI KıZ ÇOCUĞU SERINLEMEK IÇIN GIRDIĞI DEREDE BOĞULDU   10:34   MERSIN’DE KRIPTO PARA DOLANDıRıCıLıĞı OPERASYONU: 6 TUTUKLAMA   15:10   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:09   MEZITLI BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNDA HıZıNı KESMIYOR!   15:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERINDEN YKS ÖNCESI SON HAZıRLıKLAR   15:05   SIVRISINEK VE HAŞERE ILE BITKISEL MÜCADELE   15:02   İLAÇ ENDÜSTRISI IÇIN ÖNEMLI YÖNTEM   15:00   MERSIN’DEKI KADıN CINAYETININ ŞÜPHELISI TUTUKLANDı   14:59   ERKEK ARKADAŞı TARAFıNDAN DARP EDILDI, ’DÜŞTÜM’ DEDI   14:57   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ÜRETICIYE BIR MÜJDE DAHA   14:56   MERSIN’DE KADıN GAZETECILER DERNEĞI KURULDU   10:16   ÜRETMEK YETMEZ, MARKALAŞMAK ZORUNDAYıZ   10:13   MERSIN’DE KADıN MUHTAR SAYıSı 20’DEN 50’YE YÜKSELDI   10:12   MESKİ, ENTEGRE YÖNETIM SISTEMI 1. GÖZETIM DıŞ TETKIKI’NI BAŞARıYLA GEÇTI  
 
 
 
 
Büyükşehir, annelere unutulmaz anlar yaşattı
   

Kadını ve çocuğu önceleyen projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Anneler Günü’nde de kadınları ve çocukları yalnız bırakmadı. Kentin pek çok noktasında anneler ile bir araya gelen ekipler, hakları ödenemeyen annelerin güzel vakit geçirmesini sağlamak için unutulmaz anlar yaşattı.

 

Tarih : 13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:43

Kadını ve çocuğu önceleyen projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Anneler Günü’nde de kadınları ve çocukları yalnız bırakmadı. Kentin pek çok noktasında kadınlar hem dinlensin hem vakit geçirsin hem de sosyalleşsin diye bir dizi etkinlik düzenleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, annelere unutulmaz anlar yaşattı.

Özel bireylerin anneleriyle kahvaltıda buluşan Büyükşehir ekipleri, Tarsus Gençlik Kampı’nda birçok ilçeden anneyi ve anne adaylarını ağırladı. Bunların yanı sıra Büyükşehir’e bağlı Münir Özkul, Adile Teyze, Halkkent, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk gelişim merkezlerinde ve Yenice Yaşar Bayboğan, Gülnar Çocuk Atölyesi’nde de Anneler Günü etkinliği düzenleyen ekipler, hakları ödenemeyecek anneleri ve anne adaylarını unutmadı.

 

ÖZEL BİREY ANNELERİ MİSKET KAFE’DE BULUŞTU

Özel birey annelerini Misket Kafe’de bir araya getiren Büyükşehir ekipleri, annelerin keyifli vakit geçirmesini sağladı. Birlikte vakit geçirmenin önemli olduğuna değinen anneler, hem temiz havanın tadını çıkardı hem de dinlendi.

Anneler Günü’nün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na denk geldiğine dikkat çeken Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, “Biz özel çocuklarımızın, özel anneleriyle birlikteyiz. Özel çocuklarımızın annelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Onların fedakarlıkları, özverileri, sağ duyuları, onların anlatamadığım o içten gelen kutsal sevgileri olmasa herhalde biz bugün daha farklı şeyler konuşuyor olurduk. Onlarla birlikte biz çok yollar aşıyoruz, onlarla birlikte engelleri aşıyoruz. Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Organizasyonda yer almaktan çok mutlu olduğunu belirten özel çocuk annesi Betül Tosun, “Ara sıra nefes almamız bize çok iyi geliyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bize bu imkanları sağlayan Mersin Büyükşehir Engelsiz Yaşam Parkı’na, bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Annelik bir kadının yüreğindeki en yüce makamdır ve bu duyguya erişmiş olan tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Çok duygulandığını ve çok özel bir gün olduğunu belirten Nursel Badan, “Etkinlikler yaptığı için Vahap Başkana gönülden teşekkür ediyorum. Mola Evi’ndeki hizmetlerinden çok memnunuz, çok teşekkür ederiz. Her zaman yanımızda oldu” dedi.

Özel çocukların anneleri olarak bir araya gelmenin anlamlı olduğunu belirten Emine Erbil, “Annelik çok kutsal, sevgi, şefkat gerektiren, sabır gerektiren bir duygu. Bu güzel günde bize bu ortamı yaşatan Vahap Seçer’e ben çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadığı için sonsuz teşekkürler” ifadelerine yer verdi.

 

TARSUS GENÇLİK KAMPI “ANNELER GÜNÜ” ETKİNLİĞİYLE RENKLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı, Anneler Günü dolayısıyla toplumun farklı kesimlerinden birçok kişiyi ağırladı.

‘Anneler Tarsus Gençlik Kampında Buluşuyor’ sloganıyla gerçekleştirilen programa; Bisikletli Kadınlar Topluluğu, Mersin Otizm ve Özel Çocuk Anneleri Derneği üyeleri, ayrıca Mersin ve Tarsus’tan da çok sayıda kadın katılım gösterdi. Kampın doğal ortamında hep birlikte yemek yiyen anneler, doyasıya eğlencenin tadını çıkarırken çocuklar da gezinti aracı ile tur yaptı. Çocuklar dinozorlar eşliğinde çılgınca eğlendiler.

 

ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİ’NE ÇOCUKLARINI GÖNDEREN ÇALIŞAN ANNELER DE UNUTULMADI

Büyükşehir’e bağlı Münir Özkul, Adile Teyze, Halkkent, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk gelişim merkezlerinde ve Yenice Yaşar Bayboğan, Gülnar Çocuk Atölyesi’nde de Anneler Günü etkinliği düzenleyen ekipler, çalışan anneleri de unutmadı.

 

ÇAMLIYAYLALI ANNELER DE TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA MİSAFİR EDİLDİ

Anneler Günü dolayısıyla Çamlıyaylalı kadınlar Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildi. Çamlıyaylalı kadınlar Tarsus Gençlik Kampı’nda yemek yedikten sonra, çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Çamlıyayla grubunda yer alan çocuklar ise survivor parkurlarında oynadılar. Çamlıyayla’dan gelen ekip ardından Tarsus Doğa Parkı’na da götürüldüler.

Tarsus Gençlik Kampı’na ilk kez gelen Hacer Pekmek, çok mutlu olduğunu kaydederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Çamlıyayla Belediyesi’ne Anneler Günü’nde bizleri unutmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Evimizden alındık, güler yüzle karşılandık. İlk defa geliyoruz böyle bir organizasyonda yer alıyoruz. Bizi böyle bir günde unutmadıkları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

TARSUS 100. YIL ATATÜRK İLE BEGONVİL ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE DE ANNELER UNUTULMADI

Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi ile Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde de Anneler Gününe özel programlar gerçekleştirildi.

Annelerin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki programda, anneler çikolata yapım atölyesine katılarak, birbirinden güzel atıştırmalıkların yapılmasına katkı sağladılar. Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde de annelerine sevgilerini şiirler okuyarak gösteren çocuklar, dans gösterisiyle beğeni topladılar. Burada da annelerine taç ve sevgi kartları armağan eden çocuklar, birlikte atölye çalışması gerçekleştirdiler. Programlar birlikte fotoğraf çekimleriyle son buldu.

 

 ÇOLAK: “BİZİ DAHA DA ÖZEL HİSSETTİRİYORSUNUZ”

Çocuğunu 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’ne gönül rahatlığıyla gönderdiğini söyleyen Firdevs Çolak ise, “Bu güzel etkinliği bizlere hazırladığınız için öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Annelerimiz değerlidir; siz bizi daha da değerli hissettirdiniz. Bizi daha da özel hissettiriyorsunuz. Ve çocuğumu ben buraya getirirken kesinlikle gözüm arkada kalmıyor!” diye konuştu.

 

 GÜVENÇ: “ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNİZİ ÇOK ŞIK BULDUM”

Oğlunu Begonvil Çocuk Gelişim Merkezine gönderen Asuman Güvenç’te memnuniyetini dile getirerek, “Buradan çok memnunum. İyi ki göndermişim buraya.  Büyükşehir Belediyemizin bize bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum, eğitim hizmetinden dolayı. Anneler Günü etkinliğinizi çok şık buldum. Güzel bir sürpriz oldu” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA