17 Mayıs 2024 Cuma



15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE   11:42   FILISTIN HALKıNıN SESI OLDULAR   11:41   ENGELLERI AŞAN SANAT   11:23   TARSUS’TA KONTROLDEN ÇıKAN ARAÇ YAN YATTı: 2 YARALı   11:21   FAYANS YÜKLÜ TıR YANDı   11:19   PROTOKOLLE 11 HÜKÜMLÜ SILIFKE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVLENDIRILDI   11:17   MERSIN’DE SIBER POLISINDEN ÇIFTE OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:14   MERSIN’DE POLYESTER ATÖLYESINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:13   MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ŞENLIKLERI BAŞLADı   11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”  
 
 
 
 
Bu merkez Tarsuslulara iyi gelecek
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta ‘Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ni hizmete açtı. 18 yaş üstü bireylerin hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında faydalanabileceği merkezde fizyotepist, diyetisyen ve psikolog eşliğinde hizmet verilecek. Merkezden ayrıca 16-18 yaş aralığındaki bireyler, sadece psikolojik destek hizmetinden yararlanabilecek. Merkezden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Alo 185 Teksin üzerinden veya yüz yüze randevu alabiliyor.

 

Tarih : 2 Mayıs 2024 Perşembe 11:53

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Tarsus ilçesinde ‘Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ni hayata geçirdi. 18 yaş üstü tüm Tarsuslulara kapılarını açan merkezde psikolojik destek, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetleri verilecek. Merkezden ayrıca 16-18 yaş aralığındaki bireyler, sadece psikolojik destek hizmetinden yararlanabilecek. Hizmetler sayesinde vatandaşlar hem ruhsal, hem de bedensel olarak fayda sağlamaya başladı.

 

FİZYOTERAPİST ÇELİK: “FİBROMİYALJİ, SKOLYOZ GİBİ TANILARI OLAN BİREYLERE DESTEK VERİYORUZ”

Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde hafta içi her gün 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini ve fibromiyalji, skolyoz gibi tanıları olan bireylere destek olduklarını belirten Fizyoterapist Tayfur Çelik, “Kas ve eklem ağrısı olan vatandaşların ağrılarını azaltmak, skolyoz tanısı almış bireylerin postürünü düzeltmek amacıyla egzersiz danışmanlığı veriyoruz. Ayrıca hamilelerin gebelik sürecini daha rahat atlatabilmeleri için nefes eğitimi, omurga sağlığı eğitimi, pelvik taban kaslarını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kısacası tüm vücut sağlığını önemsiyor ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

DİYETİSYEN SABAN: “MERKEZDE, KİŞİYE ÖZEL BESLENME PROGRAMLARI HAZIRLIYORUZ”

Beslenmenin, hayatın her noktasında çok önemli role sahip olduğunu ve merkeze gelen kişilere özel beslenme programları hazırlayacaklarını belirten Diyetisyen Gaye Saban, “Özellikle obezite, diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkların yönetilmesi noktasında beslenme danışmanlığı veriyoruz. Yeme bozukluğu olan kişilerin, obeziteye sahip olan bireylerin de, yine beslenme noktasında eğitimlerini sağlıyoruz. Türkiye’de 3 kişiden biri obez kategorisinde. Beslenme danışmanlığıyla bu tarz rahatsızlıkların, kronik hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

PSİKOLOG KARAMIK: “RUH SAĞLIĞI DA BEDEN SAĞLIĞI KADAR ÖNEMLİ”

Psikolog Ali Barış Karamık ise, pandemi sürecinin ardından evlere kapanmaların artması ve toplumda korku, kaygı, panik, endişe gibi durumların çok görülmesinden dolayı kaygı bozukluğu, panik atak, anksiyete, depresyon gibi rahatsızlıkların oldukça fazlalaştığını söyledi. Karamık, “Biz de burada bu gibi durumlara bireysel danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bununla birlikte sınav sürecinin uzamasından dolayı, sınav kaygısı taşıyanlara da yardımcı oluyoruz. Bundan dolayı 16-18 yaş arasındaki bireylere de psikolojik destek hizmeti veriyoruz. Ayrıca aile içi iletişimin çözülmesi, aile içi sorunların çözülmesine destek olmak amacıyla, aile danışmanlığı desteği de veriyoruz. Ruh sağlığı da beden sağlığı kadar önemli. Bu anlamda destek almak isteyen bütün danışanları merkezimize bekliyoruz” dedi.

 

YILDIRIM: “BURADAKİ HİZMET ÇOK GÜZEL, ÇOK MEMNUN OLDUM”

Büyükşehir’in verdiği hizmeti duymasının ardından danışan olarak başvurduğunu kaydeden Emel Yıldırım, devamlı psikoloğa gittiğini ama kendini iyi hissetmediğini söyledi. Büyükşehir’in genç ve profesyonel kadrosunun kendisine enerji verdiğini belirten Yıldırım, “Buradaki hizmet çok güzel, çok memnun oldum. Güler yüzlüler, neşeliler, bana enerji verdiler. Benim enerjim biraz düşük, onlardan güzel enerji aldım, memnunum. Böyle bir imkanı sağladığı için de başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek, ihtiyaç duyan herkesin gelmesini tavsiye etti.

 

GİRİŞ: “HOCALARIMIZ BİZE POZİTİF ENERJİ VERİYORLAR”

Dizlerinde yaşadığı ağrılardan dolayı sık sık parkta yürüyüş yaptığını ve merkezi de bu sayede gördüğünü belirten Songül Giriş, “Dizlerimde çok şiddetli ağrılarım olduğu için bu merkeze kayıt oldum. İyi ki geldim, çünkü faydasını görüyorum. Hocalarımız bize pozitif enerji veriyorlar” ifadelerini kullandı. Spor yapmayı çok sevdiğini ve artık ağrılarının azalması sayesinde daha rahat spor yaptığını sözlerine ekleyen Giriş, “Bu tür merkezlerin çoğalmasını canı gönülden istiyorum. Ayrıca böyle güzel parklarda, doğayla iç içe spor yapmanın keyfini de çok güzel bir şekilde sürdürüyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA