17 Mayıs 2024 Cuma



15:27   BAŞKAN SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   15:22   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN 19 MAYıS MESAJı   14:29   MERSIN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERILERE GEÇICI YASAK   12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE  
 
 
 
 
Kartvizitler ticari köprüye dönüşüyor
   

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED), federasyon bünyesindeki derneklere üye iş insanları arasındaki ticaretin gelişmesi, ikame ürün ve hizmetin yerelden karşılanmasına yönelik iş ve network geliştirme çalıştayı düzenledi.

 

Tarih : 30 Nisan 2024 Salı 11:04

Adana Sheraton Otel’de düzenlenen Business Network (ticari ağ) çalıştayına Adana ve Mersin iş dünyasının seçkin isimleri katıldı. Alanında düzenlenen bölgenin en büyük çalıştayında artan lojistik maliyetlere karşılık ürün ve hammadde temininin bölge kaynaklarından yapılmasının önemi aktarıldı.

Katılımcı iş dünyası temsilcilerinin etkileşimlerinden önemli sonuçlar çıktığını kaydeden ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, “Potansiyelimizin farkına varıyoruz. Gücümüzü birleştiriyoruz” dedi. Başkan Mantı, çalıştayda gerek maliyet gerekse bölgesel yatırım gücünün ivmelenmesi amaçlı bölge esnafının ve KOBİ’lerin birlikte iş yapabilme kültürü ve alışkanlıklarının artırılmasına yönelik önerilerin titizlikle irdelendiğini vurguladı.

 

“İŞ YAPMA KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR”

Üyeler arası iş geliştirme ve yerel işletmelerin Network gücünü artırmaya yönelik düzenlenen çalıştayın birlikte iş yapabilme ve iş geliştirme kültürünü bölgenin tamamına yaymayı amaçladığını ifade eden Berman Mantı, sivil toplum kuruluşları olarak topluma değer katmak için karşılıksız çıktıkları bu yolda, sistemik olarak oluşturulan ciddi bir iş network ağının birer parçası olduklarını belirtti. Başkan Berman Mantı, “Bu ağın bir değerler bütününe dönüştürülmesi, gönülden yapılan ticaretin ÇUKUROVA SİFED’in geneline yayılması, işimize yönelik uzattığımız kartvizitlerin artık bir ticari köprüye dönüşme vakti geldi” dedi.

 

İŞLETME SAYILARINA VE CİROLARA DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Ocak 2024 verilerine göre Türkiye’de 2 milyon 150 bin 681 işletme bulunduğuna dikkat çeken Başkan Berman Mantı, “Mevcut işyerlerinin yüzde 87,5’i mikro işletmelerden oluşmaktadır. Yani bu işyerlerinde 1 ile 9 kişi çalışmakta ve ciro 10 milyon TL’yi aşmamaktadır. Ayrıca ülkemizde istihdam edilenlerin yüzde 57,6’sı ise hizmet sektöründe yer almaktadır. Bu veriler ışığında tabana yayılmış bir büyüme modelinin aslında gelir dağılımına da işletmeler üzerinden katkı koyacağı aşikardır. Çukurova’da ikame ürün, işletme ve hizmetlere yerelden ulaşmak, işletme çalışma entegrasyonlarının sağlanması açısından kümülatif, akıl, tecrübe, bilgi ve becerilerimizle bir network ağı tasarladık. İşletmelerimize ve bölgemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA