24 Mayıs 2024 Cuma



10:36   "DIJITALLEŞME HAYATTA KALABILME KONUSUDUR”    10:35   CHP MERSIN İL BAŞKANLıĞı’NDAN ‘BÜYÜK EMEKLI MITINGI’ ÇAĞRıSı   10:34   KADıNLAR BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEĞINI HER ALANDA HISSEDIYOR   10:32   BÜYÜKŞEHIR’DEN HEM REHBERLIK HEM DE PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI   10:31   AKDENIZ BELEDIYESI ETÜT MERKEZINDE YıLSONU ETKINLIĞI   10:30   MEZITLI’DE PATILI DOSTLAR IÇIN FARKıNDALıK TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   10:28   GEÇMIŞIN IZLERI TARSUS KÜLTÜR EVI’NDE HAYAT BULUYOR   10:27   TARSUS’TA YANAN TıRDA YÜKLÜ 7 SıFıR ARAÇ YANDı   10:25   KıZ ISTEME DÖNÜŞÜ FECI KAZA: 14 YARALı   10:24   MERSIN’DE SON ZAMANLARDA TAKSICILERE YÖNELIK SALDıRıLAR PROTESTO EDILDI   10:21   BÜYÜKŞEHIR’IN SPORBÜS’Ü ÇOCUKLAR IÇIN YOLLARDA   14:34   AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONLARı ÖDÜLLENDIRILDI   14:33   MERSIN’DE TURIZM GELIŞECEK   14:32   MTSO, ÜYELERINI GELECEĞE HAZıRLıYOR   14:31   BAHÇELER VE UMUT SOKAK YENILENDI   14:30   BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMSAL DESTEKLERI SÜRÜYOR   14:28   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:24   MOTOSIKLET KAMYONETIN ALTıNA GIRDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:23   KıR ÇIÇEKLERI YENI ÇIÇEKLERINI ARıYOR   11:36   BÜYÜKŞEHIR SÜT ÜRETICILERININ DE YANıNDA  
 
 
 
 
Her 100 çocuktan 20’si çalışıyor
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de çocuk işçi sayısının son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekerek “Her 100 çocuktan 20’si bir işte çalışmaktadır. Uzmanlar, ekonomik krizin derinleşmesiyle milyonlarca çocuğun daha, çocuk işçiliğine sürükleneceğini belirtmektedir. Bu sorun her geçen gün büyürken, hükümetin çocuk işçiliğini önlemeye karşı bir politikası görülmemektedir” dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2024 Perşembe 11:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de yaptığı konuşmada Türkiye’de artan çocuk işçiliği sorununu ve çocuk emeği sömürüsünü gündeme getirdi.

AKP’nin yarattığı ekonomik krizin en fazla çocukları vurduğuna dikkat çeken Kış, çocukların sağlık, eğitim alanındaki sorunlarına son yıllarda bir de beslenme sorununun eklendiğini söyledi.

Yoksulluğun etkisiyle her geçen yıl daha fazla çocuğun eğitimden koptuğunu, çocukların ağır koşullar altında çalışmak zorunda bırakıldığını ifade eden Gülcan Kış, “AKP’nin yoksullaşma politikası en çok çocuklarımızı etkilemiştir” dedi.

 

“CHP İKTİDARINDA ÇOCUK SÖMÜRÜSÜNE SON VERECEĞİZ”

TÜİK’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl açıkladığı verilere göre, 2023 yılındaki kayıtlı çocuk işçi sayısının 853 bin kişiye yükseldiğini kaydeden Gülcan Kış, “Çocuk işçiliği son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır.  Her 100 çocuktan 20’si bir işte çalışmaktadır.  Uzmanlar, ekonomik krizin derinleşmesiyle milyonlarca çocuğun daha, çocuk işçiliğine sürükleneceğini belirtmektedir.  Bu sorun her geçen gün büyürken, hükümetin çocuk işçiliğini önlemeye karşı bir politikası görülmemektedir. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti genç nesillere emanet etmiştir.  Bu nedenle, Büyük Atatürk’ün yol göstericiliğinde; Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuk işçiliğine son vereceğimizi ve onlara aydınlık bir Türkiye armağan edeceğimize dair söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA