27 Nisan 2024 Cumartesi



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
TARSUS UYANIYOR
   

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın açılış programına katılmak için Tarsus’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Tencere, iktidarı yıkar, doğrudur. Ama güvenlik, tencereyi yıkar. Sen FETÖ’yle PKK’yla ilişkini böyle yavşak bir ilişki içinde olursan bu millet dolar 100 lira olsa yine sana oy vermez. FETÖ’ye mesafe koyamazsan, PKK’ya mesafe koyamazsan dolar 100 lira olsun, millet sana oy vermez” dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2024 Çarşamba 16:44

Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'la birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir restoranda düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendiren İnce, “Geçen yıl yaşadığımız büyük felaketin yıldönümü nedeniyle bölgeye geldik. Memleket Partisi olarak belediye başkan adaylarımızdan tek bir isteğimiz var; depreme dirençli kentler istiyoruz. 22 yıllık bir iktidar, dolar olmuş 30 TL, faiz, ‘nas’ var unutulmuş olmuş 45, ekmek 8, benzin 40 lira, kiralar ödenemiyor. Üniversite öğrencileri hamburger yiyemiyor, Sığınmacılar sokaklarda, liyakat yok olmuş, sadakat liyakatin yerini almış. Gençlerin umutları tükenmiş. Nüfusa baktığımızda gençlerin ülkeyi terk ettiğini hepimiz görüyoruz. Eylül 2001’de başlamış bu ekil dışı politikalar. Bugün geldiğimizde 1 litre 46,8 liraya çıkmış, 1 kg un bugün 21 lira, 1 kg tereyağı 58 TL’den 275 TL’ye çıkmış. 1 kg peynir 30 TL’den 126 TL’ye çıkmış. Geldiğimiz nokta akıl dışı. Emekliler torunlarına harçlık veremez durumda” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE BU ÇARPIK DÜZENDEN KURTULMALIDIR”

CHP’ye yönelik sözleri nedeniyle kendisine yönelik yapılan eleştirilere de değinen İnce, “Ama muhalefete hiçbir şey söylemeyeceğim. Bir saat iktidarı eleştiriyorum, bir dakika muhalefete laf söylüyorum onu yazıyorlar. Biz ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabiliyoruz çünkü biz aklın, bilimin yolunu savunuyoruz. Akıl, adalet, ahlak diyoruz. Üç ‘A’ diyoruz. Depreme, doğal afetlere duyarlıyız. Kent yoksulluğunu yok edeceğiz. Yapay zeka ile ilgileniyoruz. Engelsiz, eriyebilir belediyeler öngörüyoruz. Türkiye’nin 3,5 tarafı denizlerle çevrili. Avrupa’nın en genç nüfusu, tarihi, doğası varken nasıl oluyor da yoksulluk oluyor. Neden yoksulluk oluyor, bunu sorgulamamız lazım. Kapıkule’den içeri girince neden yoksulluk var? Neden yoksuluz? AK Parti’ye oy veren kardeşlerime de soruyorum. Tek adam devri olduğu için yoksuluz. Bir kişi 90 milyonun kaderini belirliyor. Ölse yardımcısına geçiyor Türkiye 45 gün. O da memur, atanmış. Cumhurbaşkanı yardımcısını, valileri, bakanları bir kişi atıyor. Milletvekillerini, kaymakamları, genel müdürleri her şeyi bir kişi belirliyor. ‘Nas var indirin faizleri’, ‘Nas gidiyor çıkarın faizleri’ diyor. Merkez Bankasına başkan dayanmıyor.  Yeni gelen Merkez Bankası başkanının eğitimi çok iyi ama hiçbir işe yaramaz çünkü talimatı bir kişi verecek. Yani bir kişi hepimizi batırıyor.  Bu ülkede 2022’de 1,5 TL’den aldığı doları 30 TL’ye çıkaran o. Şuan bakanların adı bilinmiyor, bunlar bakan ama gören değil sadece bakıyor. Türkiye bu çarpık düzenden kurtulmalıdır. Daha 6 ay önce ‘bu kardeşiniz var olduğu sürece İsveç NATO’ya giremez’ dedi. Ne oldu? AKP, MHP oy verdi anlıyorum da CHP neden oy verdi onu anlamış değilim. Bu ülkede Muharrem İnce’den başka bu cümleyi hiçbir siyasetçi kuramaz. Türkiye’de partiler emperyalizmin emrine girmiştir. Türkiye’yi kuran, kurucu parti İsveç’in NATO’ya girişine onay vermişse emperyalizmin oyuncağı olmuştur. Kuzey Irak’ta, Suriye’de askerlerimiz şehit oluyor, elebaşı kim, kiminle savaşıyoruz? PKK mı? Hayır, bize gösterilmen PKK, PKK’yı destekleyen Amerika’dır. Bunu AKP, MHP, CHP söyleyemez. Bunu Muharrem İnce söyler. Kafayı kuma gömmüş herkes, millet ile oyun oynuyorlar. Biz gerçekleri söylemek ile mesulüz. Gerçekleri söyleyeceğiz. İstersek tek başımıza kalalım, bir oy alalım. Oy önemli değil, duruş, omurga önemli. Ben siyasette ilke diyorum, ‘istedi bizden ilçe’ dediler. İlçe filan yok, ilke, duruş, omurga istiyorum. Memleket Partisi duruş göstermeye devam edecek, ülkemizin çıkarları ne gerektiriyorsa onu yapacaktır. Ne kadar çok yerde seçime girebilirsek gireceğiz. Seçim gecesi neredeydin diye soranlar ‘sen haklıymışsın, geç anladık’ diyorlar. İnşallah beni bir kez daha geç anlamazlar” şeklinde konuştu.

 

“HALUK BOZDOĞAN SEÇİMLERİ KAZANACAK”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın seçimi kazanacağının altını çizen İnce, “Bozdoğan görevinin başındadır. Belediye başkanlığı yapmış. 25 yıl sonra başka bir partiden seçilmiş. Eğer ön seçim yapılsaydı, üyelerin önüne sandık konulsa ve başkan seçilseydi, Memleket Partisi’ne geçmesine gönlüm razı olmazdı. Ama partimizden aday olmak isteyen bu tür belediye başkanlarının hepsine kapımız açık. Tarsus’ta ki tüm muhalefete bir çağrıda bulunuyorum. Haluk arkadaşımızın kazanacağına inanıyorum. Biz onu yalnız bırakmayacağız, destek olmalarını talep ediyorum, takdiri onlara bırakıyorum. Haluk başkan üzülme, CHP’de hiçbir başarı cezasız kalmaz” dedi. Sandık güvenliği için muhalefet partilerine çağrıda bulunan İnce, “Sandıklar yine korunamayacak. 2018’de o zaman ki parti yöneticilerine soruyorum ‘sandıklar ne alemde?’, ‘tamam hallettik’ diyorlar. Ben nereden bileyim sandıkları. Seçim gecesi sordum ‘sonuçlar ne alemde?’, bana veri veremiyorlar çünkü CHP’nin sistemi çökmüş. Satılık diyorlar ya, gerçek satılıklar, kiralıklar orada. İşte o gece sonuçlar olmadığı için ortaya çıkamadım. Çıkıp ‘bana veri veremiyorlar’ desem bir milyon kişi yakardı o partiyi. Ben partimi korumak adına bunu yapmadım. Ama keşke yaktırsaydım. CHP kaç sandığa gözlemci sandığa gözlemci koymadı diye Yüksek Seçim kuruluna daha sonra sordum. 12 bin 843 sandığa CHP gözlemci koyulmamış. Adı verilip de gitmeyenler ayrı. Yani 4 milyon oy. Son seçimde de durum değişmedi, yine sandıklar korunmadı. Tüm partiler bir araya gelmeli, 200 bin sandık var Türkiye’de b.unu ancak böyle koruyabiliriz, yine sandıklar böyle olacak. 6’lı masaya gerek yok, herkes bir araya gelmeli, sandıkları paylaşmalıyız. Sandıkları koruyamayanın ‘oylar çalınıyor’ demeye hakkı yoktur. Biz tüm sandıkları koruyamayız ama katkı sağlarız. Birliktelik yapalım diyorum ama yapacak mı muhalefet yapmayacak. Yine Erdoğan’a oyları verecekler, gerçek Erdoğan’ı sandıkları korumayanlardır. Şanlıurfa’da, Erzurum’da, Trabzon’da, Konya’da sandıklar ne olacak= Bunu yapmadığımız sürece Türkiye’de seçim kazanmak hayal. Ekrem İmamoğlu bir vilayeti korudu, çünkü herkesin gözü oradaydı. Tarsus’tan adam gitti oraya. Ben oradaydım. Ben sandıkların başındaydım. Türkiye oradaydı. Tek vilayet olunca korumak kolay ama 81 vilayette seçim olunca öyle değil. Ben doğruları söylüyorum. Sandıklar yine korunamayacak. 200 bin sandığı koruyalım” ifadelerini kullandı.

 

“CHP DİĞER PARTİLERE HAYIR KURUMU GİBİ ÇALIŞIYOR”

CHP’nin Saadet, DEVA ve Gelecek Partilerine milletvekili vermesine tepki gösteren İnce, “CHP, Saadet’e diğerlerine geldi mi hayır kurumu gibi çalışıyor. Memleket Partisi’ne gelince ‘seçime girme’ deniliyor. Bize laf söylemeye hiç hakları yok.  Yarmak istiyoruz ortalığı, kutuplaşmış bir Türkiye var. Ya Cumhur ya millet, ikisinden birini seçeceksiniz deniliyor hayır değiliz. Biz milli, gerçek yerliyiz. Antiemperyalistiz. Atatürk’ün yolundan gidiyoruz. Kolay olmuyor bu. Çünkü bizim paramız yok. Medyamız yok. Yeni kurulmuş bir parti bu kutuplaşmada işimiz çok zor oluyor ama imkansız değil.  Komşunuz AK Partili öldüğünde cenazesine gitmiyor musunuz, gidiyoruz. İnsani durumlar ayrıdır, sandık ayrıdır, ideolojik duruş ayrıdır.  Hatay’a gidip ‘bize oy yoksa, hizmette yok’ anlayışı çok ayıptır. İnsanlar yakınlarını kaybetmiş. Bu insanlığa sığmaz, batsın böyle siyaset. Böyle siyaset ile kazanmak da istemiyorum. Ben fizik öğretmeni kalayım ama bu kadar insanlığımdan uzaklaşayım.  Türkiye’de 55 ilden daha. Büyük Tarsus, il olmayı kim hak ediyor derseniz Tarsus hak ediyor. Benim ilim Yalova’nın iki katı. Adı geçenlerin içinde en hak edeni Tarsus,. 55 ilden büyük olacak ilçe olarak kalacak olacak iş değil. Bir fikrin peşinden gitmek için illa çok büyük kalabalıklar olması gerekmiyor. Atatürk cumhuriyeti kurarken bağımsız devlet çıkar mıydı? Çıkmazdı. Manda çıkardı ama o dinlemedi. Halk oylamasına gitseydi, kadınlara seçme seçilme hakkı verilsin mi deseydi, hayır çıkardı. Topluma liderlik yapanlar tek başlarına kalsalar da o fikirleri savunmaya devam etmelidirler. Doğruları söylemeye tek başımıza kalsak da devam edeceğiz.  Enerji, su krizi kapıda. Bize verdiler F 216, Yunanistan’ a verdiler F 35, bize murat 124 onlara Mercedes, hava üstünlüğü sağlar Yunanistan bu tehlikeyi dile getirmeye devam edeceğim. Ömrüm yettiğince, idilim döndüğünce anlatmaya devam edeceğim” dedi.

 

“TENCERE, İKTİDARI YIKAR, DOĞRUDUR. AMA GÜVENLİK, TENCEREYİ YIKAR”

CHP’ye eleştirilerini sert sözlerle sürdüren İnce, “Kimin kaybettiğine iyi bakın. Televizyonlara çıkıyordu anketçiler, 'yüzde 62,3 Kemal Kılıçdaroğlu', dediler mi bunu, dediler. 'Muharrem İnce çekil, çekil'. 'Cumhuriyetin son seçimi'. 'Batıyoruz, bitiyoruz, çekil Muharrem İnce'. Bir anketçiler, yalan söylediler millete. Gazeteciler çıktılar televizyondan, milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler. Sanatçılar hakaret ettiler bize. Salon siyasetçileri kaybetti. 'Ya yapmayın etmeyin, 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz' dedik. Olur mu ya 7 cumhurbaşkanı yardımcısı? Boncuk gibi diziliyorlardı böyle, tespih gibi 'Olmaz bu, yapmayın' dedim. 'Bak ben bir şey istemiyorum, şu Ali Babacan'la Davutoğlu'nu at kenara' dedim. 'Ben bir şey istemiyorum. Yanına geleceğim, duracağım. Bakanlık da istemiyorum. Sadece Meral Hanım cumhurbaşkanı yardımcısı olsun, bir yardımcı olsun' dedim. Bunu televizyonda söyledim. Sözcü Televizyonunda söyledim. 'Yahu Davutoğlu'nun, Babacan'ın bunların oyu yok' dedim. Yok bunların oyu. 'Oy bizde, bizde var' dedim. 'Ben geleceğim yanına, duracağım' dedim, 'söz'. Ne cumhurbaşkanı yardımcılığı istiyorum. Ne bakanlık istiyorum. Hiçbir şey istemiyorum. 'Altılı masa da altılı masa. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı'. Yedi cumhurbaşkanı yardımcısı dersem millet seni ciddiye almaz. Ciddiye almaz. 'Bu son seçim, hep bu son seçim', korkutarak oy alacaksın milletten. Yok böyle bir dünya ya. 'Bu son seçim yoksa batar Cumhuriyet. Son seçim gidiyoruz'. Bu yalanı söylemeyin artık. MİT'i verdin, milli savunmayı verdin, emniyeti verdin, eğitimi verdin, ulaşımı her şeyi verdin. Belediyenin park bahçelerini mi veremeyeceksin? Ver gitsin. Bir şey olmaz. Yalan söyleme millete yeter ki. Tencere, iktidarı yıkar, doğrudur. Ama güvenlik, tencereyi yıkar. Sen FETÖ'yle PKK'yla ilişkini böyle yavşak bir ilişki içinde olursan bu millet dolar 100 lira olsa yine sana oy vermez. FETÖ'ye mesafe koyamazsan, PKK'ya mesafe koyamazsan dolar 100 lira olsun, millet sana oy vermez. Baronlar vardı, hep aynı yalanı söylüyorlardı. Ben anlatmaya çalıştım. 'Böyle yüzde 60 falan yok. Yapmayın, etmeyin. Ya bu FETÖ'den uzak durun. Bu millet terörden korkar'. Niye biliyor musunuz? Bakın. Bin yıldır bu topraklarda Moğollar'ı gördü, Bizans'ı gördü, Yunanı gördü, İngiliz'i gördü, Fransız'ı, İtalyan'ı gördü, Rus gördü. Onun için bu millet güvenliği, terörle mücadeleyi, ekmeğin, etin önüne koyar. Ben bunları anlatmaya çalıştım” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer ilçe belediyeleri için aday göstermek için çalışmalarının sürdüğünün altını çizen İnce, “Görüşmelerimiz devam ediyor. Kesinleşmiş bir şey olmadığı çini diğer ilçeler ve büyükşehir ile ilgili birkaç gün sonra söyleyeceklerim var” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA