23 Aralık 2025 Salı



17:08   MERSIN’DE 2 BELEDIYEYE 3,7 MILYON LIRA ÇEVRE CEZASı   17:05   MERSIN’DE AĞAÇLARA KıŞ BAKıMı   16:59   ENGELLININ 20 BIN TL’LIK CEZASıNı ÖDEYEREK GÖNÜLLERE DOKUNDULAR   12:42   SAYAPARK’TA YıLBAŞı COŞKUSU TÜM HıZıYLA DEVAM EDIYOR   12:23   OKUL MÜDÜRÜNÜ VURAN ÇOCUĞUN BABASı DA GÖZALTıNA ALıNDı   11:53   12 YAŞıNDAKI ÖĞRENCI OKUL MÜDÜRÜNÜ VURDU: O ANLAR KAMERADA   11:48   TARSUS’UN YÖRESEL LEZZETLERI KAYıT ALTıNA ALıNıYOR   11:42   MERSIN’DE BALıKÇıLARA EKIPMAN DESTEĞI SÜRÜYOR   09:06   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 3 YARALı   17:20   CHP’DEN ISTIFA EDEN ÇAKıR MEMLEKETI MERSIN’DE COŞKUYLA KARŞıLANDı   16:46   MERSIN’DE UÇAN SÜPÜRGE KADıN FILMLERI FESTIVALI IKINCI KEZ PERDELERINI AÇTı   15:02   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’I HERKES TAKDIR EDIYOR"   14:55   MERSIN’DE GENÇLERE YÖNELIK YENI KARIYER PROJELERI TANıTıLDı   14:52   MERSIN’DE PASTıRMA YAZı: TÜRKIYE’NIN EN SıCAK ILLERI ARASıNDA ILK SıRLARDA YER ALDı   15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI  
 
 
 
 
Mersin’de İHA-1 Ticari Pilot Lisansı eğitimi verilmeye başlandı
   

Mersin’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi işbirliğinde yerel ve ulusal basın mensuplarına, İHA-1 Ticari Pilot Lisansı eğitim verilmeye başlandı.

 

Tarih : 5 Ocak 2024 Cuma 13:59

Akdeniz Belediyesi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü tarafından 5-6-7 Ocak 2024 tarihleri arasında basın mensuplarına yönelik İHA-1 Ticari Pilot Lisansı eğitimi verilmeye başlandı. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimler sonunda başarılı kursiyerlere sertifikalarının verileceği bildirildi.

İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitmeni Erkan Seferoğlu, insansız hava aracı ticari pilot eğitimleri üzerine hem söyleşi hem de sertifika alabilecekleri bir program gerçekleştirdiklerini kaydetti.

 

“BİLİNÇLİ DRONE KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise Akdeniz Belediyesi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na teşekkür ederek, teknolojinin gelişmesiyle birlikte fotoğraf ve video kalitesinin çok önemli hale geldiğini söyledi.  İçeriklerin daha canlı ve izlenilebilir olması açısından farklı açılardan görüntü çekme ihtiyacı duyduklarını belirten Tepe, “Dolayısıyla drone kullanımı son dönemde arttı. Bunu bilinçli bir şekilde kullanmak çok önemli.  Bu eğitim de gazetecilerimiz açısından büyük önem arz ediyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BİZİM İÇİN ÇOK FAYDALI BİR EĞİTİM OLDU”

Gazeteci Çağlar Çağdaş Dokuzoğlu da “Bizim sektörün en önemli özelliklerinden bir tanesi görüntüleme konusu. Havadan görüntüleme ile ilgili yaygınlaşan bu sistemden faydalanmayı bizde çok istiyorduk. Bu eğitim bu anlamda bizim için çok anlamlı oldu. Teorik eğitimde aldıklarımızla pratiği birleştirdiğimizde gerçekten bölgemizde ve ilimizde havadan çekim ve havadan görüntülenme ile ilgili büyük bilgi sahibi olacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA