4 Mayıs 2024 Cumartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
Başkan Yılmaz, STK temsilcilerini Kuvayımilliye Karargahı’nda ağırladı
   

 

Tarih : 22 Aralık 2023 Cuma 14:46

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Buluklu Mahallesi’ndeki KuvayıMilliye Karargahı’nda ağırladı.

Mersin’de milli mücadelenin destansı hikayesinin yaşayan bir örneği olan, Kuvayı Milliye mücadelesine ilişkin fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan yaklaşık 200 yıllık tarihi binada Başkan Yılmaz, misafirlerine bizzat kendisi rehberlik etti.

Ziyarette; Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhsar Uçar, Ali Işınak ile Komisyon Üyeleri Fikret Babuş, Hülya Özdemir ve Fethi Karaduman yer aldı. STK temsilcileri, karargâhta adeta geçmişe yolculuk yaptı.

Karargahı gezen ziyaretçiler, böyle güzel bir yapıyı Mersin’e kazandıran Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

 

“TARİHİ DOKUYU YAŞATIYORUZ”

Karargah ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Yılmaz; “Burada, Mersin’de Kurtuluş Savaşı’nda kan veren, can veren, alın teri akıtan ve mücadele eden herkesin resmi var, resmi yoksa ismi var. İstedik ki herkes, buraya gelsin, dedesini bulsun ve dedesinin verdiği mücadeleyi görsün” dedi.

KuvayıMilliye Karargahı’nı, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümünde kente kazandırdıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; “Milli irademizin ve milli şuurumuzun bir sembolü olan bu karargah, geçmiş ile gelecek arasında önemli bir köprü görevi görüyor. Restore ederek kente kazandırdığımız karargâhımızda tarihi dokuyu yaşatıyoruz” dedi.(Haber Merkezi)

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA