20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
BAŞKAN TARHAN, ŞİKAYET VE TALEPLER HAKKINDA TEKNİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ
   

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tece Deniz Mahallesi Kayısıkent, Yeşilkent ve çevre sitelerde deprem sonrası oluşan etkiler, vatandaştan gelen şikayet ve talepler hakkında teknik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Tarih : 14 Mart 2023 Salı 15:09

 

Belediye bürokratları ve mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda, mağduriyetlerin giderilmesi için süreç hakkında bilgilendirme yapan Tarhan, vatandaşlardan gelen görüş ve önerileri de dinledi. Binalarda hasar tespit süreci ve fiziki yapıların durumuyla ilgili bilgilere açıklık getiren Tarhan, “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde yaşanan yıkımlar sonrası 11 il afet bölgesi ilan edildi. Söz konusu depremlerde Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi Mersin’de de etkisi hissedildi. Deprem sonrası Mezitli genelinde deprem kaynaklı bir yıkım yaşanmamış olsa da sonrasında yaşanan artçı sarsıntılar halkımızda genel bir tedirginliğe sebep olmuştur. Yaşanan depremlerin ardından vatandaşlarımız yoğun şekilde kullanmakta oldukları binaların hasar durumunun kontrol edilmesi, depreme dayanıklılık testi yapılması, yapılarının riskli olup olmadığı gibi başvuru ve taleplerini belediyemize iletti” dedi.

Mezitli Belediyesinin ilk günden itibaren ilçe halkının ve afet bölgesinden gelen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanıp hayatın normalleşmesi için gerekli çalışmaları yaptığını vurgulayan Tarhan, “Bu çalışmalara Mezitli genelinde bulunan binaların hasar tespitlerinin yapılması da dahildir. Hasar tespiti, meydana gelen deprem sonrası mimar ve mühendislerden oluşan teknik heyet tarafından depremin binaya verdiği hasarın gözlemsel olarak değerlendirilmesi işlemi olarak tanımlanabilir. Bu nedenle kontrol sonrasında binanın depreme dayanıklılığı veya sağlamlığı şeklinde bir rapor düzenlenmemektedir. Bundan sonra meydana gelebilecek afetlerle ilgili kontrol edilen binanın nasıl bir davranış sergileyeceği ve bunun raporlaştırılması 18 Mart 2018 tarihin 30364 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği' eki, deprem riski altında bulunan binaların tasarımı için esaslar bölüm 15’e göre işlem yapılması gerekmektedir. Bina performans analizi olarak adlandırılan bu işlem, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından 'işyeri tescil belgesi' verilmiş olan inşaat mühendislerinin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisanslandırılan laboratuvarlar marifetiyle bina taşıyıcı sistemlerinin çeşitli elemanlardan alınan numune veri modellemeleri ile gerçekleşmektedir" diye konuştu.

Bu nedenle kullanılmakta olan yapıların taşıyıcı sistemlerinin riskli olup olmadığına dair tespit taleplerinin yapı sahipleri tarafından 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve bakanlıkça yetkilendirilmiş lisanslı kuruluşlara başvuruda bulunmaları gerektiğine işaret eden Tarhan, "Belediye personelimiz tarafından yaşanan afet sonrası yerinde yapılan gözlemler ile ilgili bina sakinlerine yukarıda bahsini ettiğimiz yöntemler kapsamında tavsiyede bulunmakta olup, hasar tespiti dışındaki işlemler için tavsiye edilen bu yolların izlemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mezitli, neşettarhan, toplantı, tmmob, tecedenizmahallesi, kıyısıkent, yeşilkent

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA