20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
TARSUS’TA OKUMA-YAZMA KURSLARI SÜRÜYOR
   

Mersin Tarsus Belediyesinin okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik okuma salonlarında özel açtığı kurslar mahallelerde devam ediyor.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 17:27

Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi ve Kütüphane Müdürlüğü sorumluluğunda açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 60 yaş arasındaki kursiyerler okuma-yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyor. Şahin Mahallesi’nde devam eden okuma-yazma kursunda eğitim gören kadın kursiyerler mahallelerine böyle bir kazanım sağlandığı için Başkan Bozdoğan’a teşekkür etti. Haftanın 5 günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde verilen okuma-yazma kursunda az bilenler ve hiç bilmeyenler ayrı ayrı eğitim görüyor.

Okuma-Yazma kursuna katılan 63 yaşındaki Yüksek Kızıl, "Ben okuma yazma bilmiyordum. Hastaneye gidemiyordum. Hep birilerine sormamız gerekiyordu. Şimdi mahallemize okuma-yazma kursu açıldı ve bizler 60 yaşından sonra hayatımızı kimseye muhtaç olmadan devam ettirebileceğiz. Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a bizlere bu şansı tanıdığı için teşekkür ederiz" dedi.

46 yaşındaki Remziye Dündar ise daha önce okuma-yazma öğrenme fırsatı bulamadığını ve hayatını kolaylaştıracağı için her ders katıldığını belirterek, “Şimdiye kadar okuma-yazma öğrenemedim. Okuma yazma kursu açtıkları için belediyemize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Okuma-Yazma kursu eğitmeni Merve Aktaş ise "Tarsus Belediye okuma-yazma kursunda öğretmenlik yapıyorum. Okumayı öğrenmek için can atan 30-70 yaş arası kadınlar var. Öğrencilerim çok hevesliler, sabahtan başlayıp devam ediyoruz. Belediye başkanımıza kadınlara eğitim hakkı ve bizlere böyle bir istihdam imkânı tanıdığı için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, eğiyim-öğretim, halukbozdoğan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA