20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
DİŞ KAYBINDA ’ALL ON FOUR’ İLE ETKİLİ ÇÖZÜM
   

Tüm dişlerini kaybetmiş ya da kaybetmek üzere olan hastalar için ’all on four’ implant tedavisinin, son derece etkili bir çözüm sunduğu bildirildi.

 

Tarih : 8 Mart 2023 Çarşamba 14:34

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Dt. Sancar Şimşek, 4'lü implant tedavisi 'all on four' ile ilgili önemli bilgiler verdi. Tüm dişlerin eksikliğinin, konuşmadan çiğnemeye, tat almadan kozmetik görünüme kadar gündelik hayatı etkileyen pek çok olumsuz etkiye sahip olduğunu belirten Şimşek, "Buna ek olarak diş eksikliğine bağlı olarak çene kemiği de giderek zayıflamaktadır. Tüm dişlerini kaybetmiş ya da kaybetmek üzere olan hastaların tüm dişleri yerine implant tedavisi uygulamak, gerek maliyet gerekse tedavi sürecinin uzunluğu açısından oldukça güçtür. Buna karşılık 'all on four' implant tedavisi, bu noktada tüm dişlerini kaybeden hastalara son derece etkili bir çözüm sunmaktadır" dedi.

'All on four' implant tedavisinde tüm dişler için ayrı ayrı implant yerleştirmek yerine çene kemiğinin dört farklı noktasına implant yerleştirildiğini söyleyen Şimşek, "Bu sayede implant kökleri üzerine eklenecek protez dişlerin sabitlenmesi sağlanır. İmplant köklerinin ikisi ön tarafta ikisi de arka tarafta bulunur. Son derece hızlı bir yöntem olan 'all on four' implant tedavisiyle kısa sürede başarılı sonuçlar almak mümkündür" ifadelerini kullandı.

Şimşek, 'all on four' implant tekniği sırasında uygulanan aşamalar ise şu şekilde sıraladı; "İlk aşamada tıpkı geleneksel implant tedavisinde olduğu gibi doktor tedavisi bulunur. Bu aşamada all on four implant tekniği için hastanın ağız ve çene yapısı radyolojik görüntülemeler yardımıyla çıkarılır. Eğer hastanın ağzında hala az sayıda diş varsa all on four implant tedavisine geçmeden önce bu dişler lokal anestezi altında çıkarılır. Çekilen dişlerin all four implant tekniği için yerleştirilecek köklerin konumuyla uyumlu olması halinde implantları hemen yerleştirmek mümkündür. Hastanın diş ölçüleri alınarak buna uygun protez dişler yapıldıysa implantın uygulanmasının ardından protezler de yerleştirilebilir. Bu anlamda all on 4 implant tekniği hastalara son derece pratik bir uygulama vadetmektedir.

Buna karşılık implant, çekim sırasında yerleştirilmediyse protezlere geçmeden önce 3 ay beklemek gerekir. Bu süreçte hastaya geçici protez uygulanabilir. All on four tedavisinin başarıyla sonuçlandığından emin olmak için 3. ve 6. aylarda rutin kontrollerinizi aksatmamanız önemlidir. Sanıldığının aksine all on four implant tekniği diğer implant tedavilerinden daha uzun ya da daha zorlu bir süreç değildir. Tüm dişler yerine çene kemiğinin sadece 4 noktasına implant uygulandığı için iyileşme süreci kolaydır."

'All on four implant tekniği kimlere yapılır?"

Tedavinin hangi durumlarda, hangi hastalara uygulanması gerektiği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şimşek, "Sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'all on four' tekniği ile uygulanan tedaviden kimlerin faydalanabildiği oluyor. Öncelikle tüm dişlerini kaybetmiş olan hastaların bu tedaviden istifade edebildiğini belirtelim. Bununla birlikte dişlerinin büyük bölümünü kaybetmiş olan ve kalan dişlerin de mutlaka çekilmesi gerektiğinde protez diş uygulaması bu teknikle gerçekleştirilebilir. Ancak elbette tedavi öncesinde kalan dişlerin çekimi gereklidir. Özellikle alt ve üst çenenin arka kısmında kemik kaybının yüksek olduğu hastalarsa bu tedavinin önerildiği bilgisini de aktaralım. Hastaların aynı gün protez dişleri kullanmaya başlıyor olması çok önemlidir. Bu sayede konuşma ve beslenme sorunu yaşanmasının önüne geçilebiliyor ve kemik kaybı olan hastalar da gönül rahatlığı ile protez diş uygulamasından faydalanabiliyor. Tedavi öncesinde yapılan muayenede diş eti rahatsızlıkları gibi çeşitli sorunlar tespit edilirse, öncelikle bu sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik bir tedavi uygulanır. Diş hekiminize danışmanız durumunda bu tedavinin sizin için uygun olup olmadığı konusunda bilgi alabilirsiniz" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  allonfour, diş, implant, dr.dt.sancarşimşek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA