23 Mayıs 2024 Perşembe



14:34   AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONLARı ÖDÜLLENDIRILDI   14:33   MERSIN’DE TURIZM GELIŞECEK   14:32   MTSO, ÜYELERINI GELECEĞE HAZıRLıYOR   14:31   BAHÇELER VE UMUT SOKAK YENILENDI   14:30   BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMSAL DESTEKLERI SÜRÜYOR   14:28   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:24   MOTOSIKLET KAMYONETIN ALTıNA GIRDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:23   KıR ÇIÇEKLERI YENI ÇIÇEKLERINI ARıYOR   11:36   BÜYÜKŞEHIR SÜT ÜRETICILERININ DE YANıNDA   11:34   “SIZLERI KENTIMIZDE MISAFIR ETTIĞIMIZ IÇIN MUTLUYUZ”   11:32    “ŞIMŞEK TASARRUF DIYOR, ÇEVRE BAKANı GÖKDELEN KIRALıYOR”   11:31   MERSIN’DE HACı ADAYLARı KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDı   11:20   TARSUS BELEDIYESI KURS KAYıTLARı BAŞLADı   11:11   CİMER’E IHBAR GELDI, POLIS OPERASYON YAPTı: 9 GÖZALTı   11:10   TARSUS’TA TRAKTÖR KAZASı: SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN’DE 28 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   11:07   “SIBERGÖZ-40” OPERASYONLARıNDA 181 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:06   KOVALARDA UYUŞTURUCU YETIŞTIREN 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:05   BAŞKAN ÖNTÜRK’DEN HATAYSPORLU FUTBOLCULARA PRIM SÖZÜ   10:54   AKDENIZ’IN BALıKÇıLARı, EKMEK TEKNELERINI BAKıMA ALDı  
 
 
 
 
AKDENİZ BELEDİYESİ DEPREMZEDELERİ AĞIRLIYOR
   

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, depremzede vatandaşlar için hazırladığı barınma yerlerine yerleşimler başladı. Yaşadıkları kentlerden ayrılıp Mersin’e gelen deprem mağduru yüzlerce vatandaş, ekiplerce karşılanıyor, mahalle kültür ve sanat evlerine yerleştirilip ağırlanıyor.

 

Tarih : 13 Şubat 2023 Pazartesi 13:57

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonucu mağdur olan afetzede vatandaşlara kapılarını sonuna kadar açan Akdeniz Belediyesi, kurum envanterinde bulunan servis araçları, otobüsler veya kendi imkânlarıyla Hatay ve Gaziantep’ten Mersin’e gelen yüzlerce depremzede vatandaşı, belediyeye ait 12 Kültür ve Sanat Evinde ağırlıyor. Belediye personeli, merkez binaya gelen afetzede vatandaşlara da yardımcı olup yol gösteriyor, konaklayacakları yere ulaşımını sağlıyor.

Temel ihtiyaç malzemeleri de karşılanıyor.

Felaketin vurduğu vatandaşların yatak, yorgan, battaniye, çarşaf, nevresim, giyecek, ayakkabı ve soba gibi temel ihtiyaçları da belediye ekipleri tarafından konakladıkları bu yerlerde karşılanıyor. Örnek bir imece sergileyen hayırsever iş insanları ve vatandaşların destekleri de aralıksız devam ediyor. Büyük bir dayanışma örneği ile ilk günden itibaren yardım kampanyasını sürdüren Akdeniz Belediyesi ekipleri, deprem bölgesinde yaşamaya devam eden vatandaşların yanı sıra kente göç edenler için başta gıda, su, giysi, ısıtıcı olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerini toplayıp afetzedelere ulaştırmaya devam ediyor.

Depremzede vatandaşların ağırlandığı mahalle kültür evlerinin civarında ikamet eden vatandaşlar da kendi pişirdikleri yemeklerin yanı sıra, battaniye, havlu ve giysi gibi temel ihtiyaçları getirip görevlilere teslim ediyor. Yaşadıkları şoku atlatmaya çalışan deprem mağduru vatandaşlar, kendilerine bu imkânı sağlayan Akdeniz Belediyesine ve gece gündüz demeden yardımcı olan personele teşekkür etti.

“Millet olarak kenetleneceğiz, yaralarımızı birlikte saracağız”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, depremzede vatandaşların ağırlandığı kültür ve sanat evlerini ziyaret etti, afetten etkilenen vatandaşların acısını paylaşıp, onlara moral vermeye çalıştı. Gültak; “Maalesef ülkemiz, tarihte görülmemiş bir afetle karşı karşıya kalmıştır. Deprem, ülkemizin kaçamayacağımız bir gerçeği ne yazık ki. İnşallah tüm bu acıların ve zorlukların üstesinden de elbirliğiyle kalkacağız. Millet olarak kenetlenmemizin, birlik olmamızın zamanıdır. Siz değerli vatandaşlarımız için elimizden gelen her türlü imkânı hizmetinize sunmaya devam edeceğiz. Başımızın üstünde yeriniz var. Biz güçlü bir milletiz. Ülke olarak en kısa zamanda yaralarımızı, acılarımızı hep birlikte saracağız” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  akdenizbelediyesi, deprem, mustafagültak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA