19 Aralık 2025 Cuma



14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 
 
 
 
Mersin ekmeğini deprem bölgesiyle paylaşacak
   

Depremin vurduğu şehirlerde ekmek ve su sıkıntısı baş gösterdi. Evleri yıkılan, hasar gören vatandaşların yanı sıra bölgede görev yapan sağlıkçılar, polisler, askerler ve kurtarma ekipleri de ekmek ve su bulmakta zorlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi 2 gün boyunca bölgeye binlerce ekmek gönderdi. Talep fazla olunca Mersin Büyükşehir Belediyesinin kendi fabrikasında üretilen tüm ekmeklerin deprem bölgesine gönderilmesi kararı alındı. Başkan Vahap Seçer, “Deprem bölgesinde çok fazla gıdaya ihtiyaç var. Fabrikamızda günlük üretilen ekmeklerin tamamını deprem bölgesine gönderme kararı aldık” dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2023 Salı 16:57

Depremin vurduğu şehirlerde en çok ekmek ve suya ihtiyaç duyulması üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi halk ekmek fabrikasındaki üretimin tamamını deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderme kararı aldı.  Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşlara sıcak yemek ve gıda yardımı da sağladı.

Depremin vurduğu Adana, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır’da vatandaşların en büyük sıkıntısı ekmek ve su.

Bölgedeki fırınların üretim yapamaz hale gelmesi, üretim yapabilenlerin ise dağıtım yapamaması nedeniyle vatandaşlar ekmek bulmakta zorlanıyor.

Vatandaşların yanı sıra bölgede görevli olan sağlıkçılar, asker ve polisler, arama kurtarma ekipleri de ekmek ve su bulamıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesindeki vatandaşlara ve görevli personele 2 gün içinde kendi fabrikasında ürettiği rol ekmeği ulaştırdı, ayrıca su desteği de sundu.

Talebin fazla olması nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Ekmek Fabrikasında üretilen tüm ekmeklerin deprem bölgesine ulaştırılması kararı aldı.

Bu kararı sosyal medyadan duyuran Vahap Seçer, “Deprem bölgesinde çok fazla gıdaya ihtiyaç var. Fabrikamızda günlük üretilen ekmeklerin tamamını deprem bölgesine gönderme kararı aldık” dedi.

Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’ya 154 personel, 65 araç, 39 iş makinası, 1 mobil mutfak,2 mobil wc ile birlikte battaniye, gıda malzemeleri, bebek malzemeleri, yemek ve su gibi temel ihtiyaç malzemeleri gönderdiklerini kaydeden Vahap Seçer, “Ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Hep birlikte bunun da üstesinden geleceğiz” dedi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, deprem, yardım, kampanya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA