16 Aralık 2025 Salı



17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR  
 
 
 
 
MERSİN’DE LİMON HASADI SÜRÜYOR
   

Mersin’in bir çok bölgesinde olduğu gibi Silifke ilçesinde de limon hasadı sürerken toplanan ürünler yaz döneminde satılması için soğuk hava depolarına gönderildiği bildirildi.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 15:38

Türkiye'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'de bir çok bölgede hasat devam ediyor. Silifke İlçesinde de geçen yıl 80 bin ton hasat yapılan limonda bu sene rekoltenin iklim koşullarının etkisiyle 60 bin tona düşmesi beklendiği belirtildi. İşçiler sabahın erken saatlerinde bahçelere girerek limonları tek tek keserek, soğuk hava depolarına göndermek için hazırlıyor. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da limon hasadının ardından, tezgahların kurulduğunu ve ürünlerin soğuk hava depolarına alınmaya başladığını kaydetti.

Limonun 5 ila 7 lira arasında satıldığını belirten Kaynar, “Silifke limonu da çileğimiz gibi bir marka oldu. Yedi veren küt dikeni çeşidimizle sadece bizim bölgede yetiştirilen yol ve raf ömrü uzuzn olan limonumuzun hasat mevsimindeyiz. Hasadımızı hızlı bir şekilde yapıp soğuk hava depolarına koyuyoruz.Küçükte olsa ihracatımız sürüyor. İhracatçımız döviz kurlarının düşük olmasından ve girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı karamsar durumda”dedi.

Soğuk hava depolarına alınan limonun üreticisine kazandırdığını belirten Kaynar, “Çoğu üretici de bunu göz önünde bulundurarak, limonlarını tüccarlara satmak istemiyor. Üreticiler kendi imkanlarıyla limonlarını keserek, kağıda sarıyor, sandıklayıp, yatağa hazır hale getiriyor ve bu sayede yaz aylarında satıp daha fazla para kazanmayı hesaplıyor” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  limon, hasat, nurettinkaynar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA