1 Mart 2026 Pazar



13:35   MERSIN’DE YAĞıŞTAN ETKILENEN BÖLGELERDE ONARıM ÇALıŞMASı SÜRÜYOR   13:32   MERSIN’DE ÖĞRENCILERE ILHAM VEREN SÖYLEŞI   13:27   ALDEMIR: "28 ŞUBAT, MILLET IRADESINE INDIRILMIŞ AĞıR BIR DARBEDIR"   11:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN ÜNIVERSITELILERE KARIYER FıRSATı   11:46   MERSIN’DE HALK KART VE ÖĞRENIM YARDıMı ÖDEMELERI YATıRıLDı   11:43   MERSIN’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM IÇIN 30 BIN HEKTARLıK YOL HARITASı HAZıRLANıYOR   16:48   TARSUS’TA ÇOCUKLARDAN ANLAMLı TIYATRO GÖSTERISI   12:43   MERSIN’DE BACA YANGıNı KORKUTTU   12:42   SILIFKE’DE CUMHURIYET SAVCıLARı ÖĞRENCILERLE IFTARDA BULUŞTU   12:40   SILIFKE VERGI DAIRESINDEN EĞITIME TAM DESTEK   12:39   MERSIN- FILYOS HATTı IÇIN ZONGULDAK ILE IŞ BIRLIĞI   11:28   SERTAVUL GEÇIDINDE ULAŞıM KONTROLLÜ SAĞLANıYOR   11:26   MERSIN’DE ŞEHIR TIYATROSU GENÇLERI ‘BILGE HEKIM LOKMAN’ ILE BULUŞTURDU   11:24    MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN ÇÖLYAK HASTALARıNA RAMAZAN DESTEĞI   14:33   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "BU GÖMLEK BIZE DAR GELIYOR"   14:21   BOZYAZı’DA ÇEDES KAPSAMıNDA ’MERHAMET PROGRAMı’ DÜZENLENDI   13:27   TARSUS BELEDIYESINDEN SEL RISKINE KARŞı KALıCı ALTYAPı HAMLESI   12:36   MERSIN’DE TıRLAR ÇARPıŞTı: 2 YARALı   11:00   MERSIN’DE ÖĞRENCILERE ÜCRETSIZ KURS VE 76 DENEME DESTEĞI   10:58   MERSIN’DE ATıL ARAZILER NERGISLE DEĞERLENDI, ÜRETIM 10 KAT ARTTı  
 
 
 
 
CNG’Lİ OTOBÜSLER İÇİN YAKIT DOLUM MERKEZİ AÇILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi çevre dostu CNG’li otobüsler için yakıt dolum tesisi kurdu.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 11:00

Büyükşehir Belediyesince, çevre dostu CNG’li otobüslerin yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlayacak doğalgaz yakıt dolum tesisi kuruldu.

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) kurulan istasyon, yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlıyor. Kent genelinde hizmet veren CNG’li çevre dostu 87 araç bu tesisten yakıt ikmalini gerçekleştiriyor. 4 araç aynı anda 4 pompa üzerinden 15 dakika gibi kısa bir sürede yakıtını dolduruyor. İstasyon, Büyükşehir Belediyesine dışardan alınacak akaryakıta göre 3’te 1 oranında tasarruf sağlarken, CNG’li otobüslerin Mersin’de hizmete başlamasıyla motorin yakıtlı araçlara göre yılda 43 milyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyor.

“DOĞALGAZ DOLUM TESİSİ YAKIT KONUSUNDA ÖNEMLİ TASARRUF SAĞLADI”

Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi CNG’li Dolum İstasyonu Sorumlusu İbrahim Ceber, “Mersin genelinde CNG’li otobüslerimiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bu CNG’li otobüslerin yakıt ikmali için de gerekli olan doğalgazın sağlanması gerekiyordu. Bunun için de Başkanımız Vahap Seçer öncülüğünde akılcı bir çözüm üreterek kendi doğalgaz istasyonumuzu kurduk. 2021 Ağustos ayından itibaren doğalgaz istasyonumuz kısmen faaliyete girmişti. Bu yılın ilk 3 ayında doğalgaz istasyonumuzu tamamlamış bulunmaktayız. Tamamen modern altyapıyla kurulmuş olan tesisimizde 4 otobüsümüz aynı anda 4 pompa üzerinden doldurulmakta ve 15 dakika gibi kısa bir sürede yakıt ikmali gerçekleşmekte olup seferlerine devam etmektedirler. Doğalgaz istasyonumuz sayesinde 3’te 1 oranında daha tasarruflu yakıt kullanmaktayız. Öte yandan CNG’li otobüslerle motorin yakıtlı otobüslere oranla, yılda 43 milyon lira tasarruf sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  cng, yakıttesisi, mersin, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA