2 Ocak 2026 Cuma



15:17   MERSIN’DE GELENEK BOZULMADı, YENI YıLıN ILK GÜNÜNDE DENIZE GIRDILER   13:42   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN 3 OCAK KUVAYİ MİLLİYE YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   13:19   MERSIN’DE 2026 COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTı   13:10   MERSIN’IN YÜKSEK KESIMLERINDE KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   15:41   HALK KART UYGULAMASINDAN 7 BİN 336 KİŞİ YARARLANDI   14:57   MERSIN’DE YıLBAŞı TEDBIRLERI ÜST SEVIYEDE: 12 BIN 216 GÜVENLIK PERSONELI GÖREVDE   14:19   SERTAVUL GEÇIDI’NDE ULAŞıM KONTROLLÜ SAĞLANıYOR   13:58   SILIFKE’NIN KıRSALıNDA KARLA MÜCADELE   13:56   MERSIN ŞEHIR HASTANESINDE 9 YıLDA 21 MILYONUN ÜZERINDE MUAYENE   13:16   UYUŞTURUCUYU EMDIRILEN KÂĞıTLARDA SATAN ŞÜPHELI YAKALANıP TUTUKLANDı   12:46   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KARLA KAPANAN YOLLARA HIZLI MÜDAHALE   12:32   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’IN 30 YıLLıK IMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK"   12:17   YAZ ŞEHRI MERSIN’DE KAR BIRÇOK MAHALLEYI BEYAZA BÜRÜDÜ   11:48   ŞEHIDIN ADı SEDIR ORMANıNDA YAŞATıLıYOR   10:33   BOZYAZı’DA SAĞLıK ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   10:15   LED ıŞıKLARLA SÜSLENEN TOROS DIKKAT ÇEKTI   17:02   AYBENIZ TOP’U BOĞARAK ÖLDÜREN SANıĞA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET   13:53   NIHAL ERDEM ANADOLU LISESINDE ’YEŞIL VATAN’ SEFERBERLIĞI   12:20   TARSUS’TA YEŞIL ÇATı DÖNEMI BAŞLıYOR   11:36   O ANLAR KAMERADA: KıRMıZı ıŞıKTA GEÇEN OTOMOBIL MOTOSIKLETLIYE ÇARPTı  
 
 
 
 
SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞIN 40’INCI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
   

Sahil Güvenlik Komutanlığın 40’ıncı yıl dönümü, Mersin’de törenle kutlandı.

 

Tarih : 22 Haziran 2022 Çarşamba 10:46

Sahil Güvenlik Komutanlığının 40’ıncı kuruluş yıl dönümü, Mersin’de düzenlenen törenle kutlandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Vatanımızın her karış toprağı kutsal. Karada nasıl her bir çakıl taşı için güvenlik güçlerimiz mücadele ediyorsa, denizlerimizde de mavi vatanımızda da her bir damla su için aynı mücadele veriliyor” diye konuştu.

Sahil Güvenlik Komutanlığının 40’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığında tören düzenlendi. Törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, protokol üyeleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı personel ve aileleri katıldı.

“SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞIMIZ, 215 BİN KİLOMETREKARE ALANDA GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR”

Törende konuşan Vali Pehlivan, 1982 yılında kurulan, 2016 yılından itibaren İçişleri Bakanlığına bağlı olarak denizlerimizde silahlı kolluk kuvveti olarak görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığının çok önemli görevler yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini söyledi. Pehlivan, “Vatanımızın her karış toprağı kutsal. Karada nasıl her bir çakıl taşı için güvenlik güçlerimiz mücadele ediyorsa, denizlerimizde de mavi vatanımızda da her bir damla su için aynı mücadele veriliyor. Bu hususta Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza bağlı birliklerimiz hayati görevler icra ediyor. Ülkemiz genelinde 4 Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı var. Biri de Mersinimizde. Sahil Güvenlik Komutanlığımız, 320 kilometresi Mersin’de olmak üzere bin 300 kilometreye yakın sorumluluk sahasıyla yaklaşık 215 bin kilometrekare alanda personeliyle, ekipmanlarıyla, botlarıyla, gemileriyle güvenliği sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

“KAÇAK GÖÇMENLERLE MÜCADELEDE ZALİMCE DEĞİL, İNSANCA MUAMELEDE BULUNUYORLAR”

Pehlivan, ekiplerin, denizlerde asayişin sağlanması için uyuşturucudan kaçakçılığa kadar çeşitli görevler yaptıklarına dikkat çekerek, “Özellikle yasadışı göçmen kaçakçılığıyla, bunu organize edenlerle ilgili de çok yoğun mücadeleler veriyor. Kaçak göçmenlerle yaptığı mücadelede zalimce değil, insanca muamelede bulunuyor; insanların denizlerde boğulmalarının önüne geçiliyor, kurtarılıyor. Sonrasında gerekli hukuki işlemler elbette ki ilgili mevzuat hükümlerine istinaden yapılıyor. Bu süreçte medeniyet değerlerimizle örtüşen nitelikte, uluslararası evrensel değerlerle ve hukuk kurallarıyla da çelişmeyecek şekilde vazifelerini hassasiyetle yerine getiriyorlar. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz, yasadışı unsurlara karşı çeşitli operasyonlar da yapıyorlar. Bu operasyonların bir kısmını kurumsal bazda, bir kısmını da diğer kolluk birimlerimizle birlikte yürütüyorlar. Uluslararası sularda Deniz Kuvvetlerimize bağlı ekiplerle de iş birliği içerisinde hareket ediyorlar. Ortak tatbikatlar yerine getiriyorlar. Hasılı diğer kolluk birimlerimiz gibi meşakkatli bir görev icra ediyorlar” sözlerini kullandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının 40’ıncı yıl dönümünü kutlayan Vali Pehlivan, “Vatanımızın korunması ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın değerli mensuplarına çalışmalarında üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek’in de bir konuşma yaptığı programda, çeşitli aktiviteler ve yarışmalar yapılarak, Sahil Güvenlik Helikopteri ve İnsansız Can Kurtarma Aracı ile kurtarma faaliyeti canlandırıldı. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından ‘Akdeniz Sahil Güvenlik 40. Yıl Yelken Kupası’ ile ‘Gemicilik Yarışmaları’nda başarılı olan personele ödülleri, Vali Pehlivan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Törende, Vali Pehlivan'ın TCSG Yaşam Gemisi Ziyaret Defterini imzalamasının ardından, protokol üyeleri ve katılımcılar Yaşam Gemisi ile denizde gezinti yaptı.

Paylaş :
 
Etiketler :  sahilgüvenlik, mersin, tören

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA