28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
ARSLANKÖY KADINLAR TİYATRO TOPLULUĞUNUN GÖSTERİSİ SEYİRCİ İEL BULUŞTU
   

27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri çerçevesinde Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Büyükşehir Belediyesinin sahnesinde seyirci ile buluştular.

 

Tarih : 27 Mart 2022 Pazar 12:05

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinliklerine Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun tiyatro ve film gösterimiyle başladı.

Mersin’in merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alan Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy Mahallesi’nin sanatçı kadınları, yeni bir oyunla seyirci karşısına çıktı. 1500 rakımlı Mersin kırsalında 2001 yılında Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu kuran kadınlar, seneler sonra bir kez daha Büyükşehir Belediyesinin sahnesinde seyirciyle buluştu.

Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki etkinlikte kadınlar ilk olarak ‘Ana kerene değil korona’ adlı oyunlarını sahneledi. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, oyunun sonunda Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak’a çiçek takdim etti. Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, oyunun ardından 2012 yılında gösterime giren ve zorlu şartlarda çektikleri kadına şiddet konulu 'Yün Bebek' filmini de gösterime sundu.

“TİYATRO HAFTASI KUTLAMALARINA BU ŞEKİLDE BAŞLAMIŞ OLDUK”

Düzenlenen etkinlik öncesi konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Tiyatro Şube Müdürlüğü Koordinatörü Alev Tol, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kapsayan hafta dolayısıyla Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu izleyeceğiz. Ümmüye Hanım ulusal anlamda tanınan bir kadın. Bize koronayla alakalı bir oyun sergileyecekler. Arkasından yine yönetmenliğini yaptığı 'Yün Bebek' adlı bir film gösterimi olacak. Tiyatro Haftası kutlamalarına bu şekilde başlamış olduk” ifadelerine yer verdi.

“BUGÜN BURADA OLMAK BENİ ÇOK HEYECANLANDIRDI, ÇOK MUTLUYUM”

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak ise “Mersinliyim, Mersinli olmaktan gurur duyuyorum. Çok heyecanlıyım. 2001 yılında tiyatroyu ilk kurduğumda sahneye ilk Mersin Büyükşehir Belediyesinin salonunda çıkmıştık. Şu an o heyecanı yaşıyorum. Bize inanıp sahneyi vermişlerdi. Bugün de burada olmak beni çok heyecanlandırdı, çok mutluyum” diye konuştu.

'Yün Bebek' filmini anlatan Koçak, bu filmin sadece Mersin'in değil, artık bir Türkiye filmi olduğunu belirterek, “Çünkü onu biz Arslanköy’de kamera görmemiş, hayatında ilk defa kamera gören insanlarla çok zor şartlarda, 3 metre karda çektik. Dünyada tek olduğunu biliyorum. Çünkü biz çektik, kadınlarla çektik. Ötesi var mı? O bana 'En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı' ödülünü getirdi. Ödül çok güzel bir şey ama asıl insanları teşvik ediyor, beni çok heyecanlandırıyor” dedi.

'Ana kerene değil korona' adlı oyunlarından da bahseden Koçak, “Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi de sesimize kulak verdi. Bugün bu imkanları sağladılar. Bizim bugün oynayacağımız küçük bir skeç. Çünkü gerçekten ilk başlarda koronayı hiç ciddiye almadık maalesef. Esprili şekilde, eğlendirecek bir skeç hazırladık. Günümüzdeki olaylardan toparladık. Küçük bir skeçle dilimiz döndüğünce insanları biraz bilgilendirip biraz da eğlendirmeye çalışacağız” sözlerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  arslanköy, kadın, oyun, ümmüyehanım, tiyatro

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA