7 Ocak 2026 Çarşamba



13:13   ERDEMLI’DE EV YANGıNı BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ   12:04   GÖKSU’NUN SIYAH AKMASıNA NEDEN OLAN TESISE 1 MILYON 337 BIN TL CEZA   11:47   TEKSIN, 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYLA MERSINLILERIN ÇÖZÜM ADRESI OLDU   11:28   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı BILINÇLENDIRILDI   11:22   SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET” SUÇUNDAN HAPİS CEZASI   10:57   TOROSLARDAKI YABAN KEÇILERI KORUMA ALTıNDA   10:25   MERSIN’DE BINLERCE ADET PATLAYıCı ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA   16:56   AK PARTI MERSIN’DE ÜYE SAYıSıNı 209 BININ ÜZERINE ÇıKARDı   16:28   MÜSTAKIL EVDE KORKUTAN YANGıN   14:53   BALıKESIR’DEN KAYıP OLARAK ARANAN ŞAHSıN CESEDI MERSIN’DE BULUNDU   11:35   ANAMUR’DA SULAR ALTıNDA KALAN KÖYDEN GERIYE BIR MINARE KALDı   11:02   MATEMATIK EVI BIR YıLDA BINLERCE ÖĞRENCIYI AĞıRLADı   10:55   TÜRKIYE’NIN MAVI SULARDAKI YENI GÜÇLERI: ÇAĞRı BEY VE YıLDıRıM’DA HAZıRLıKLAR SÜRÜYOR   10:14   MERSIN’DE YEŞIL ALANLAR IKLIM DOSTU UYGULAMALARLA BÜYÜTÜLDÜ   16:54   OTOMOBIL ALEV ALEV YANDı   16:50   CHP’DEN ISTIFA EDEN ÇAKıR, AK PARTI’YE GEÇECEĞINI AÇıKLADı   14:22   MERSIN’DE COŞKULU KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ: JÖAK HELIKOPTER ILE ‘ÜZÜM SALKıMı’ GÖSTERISI YAPTı   12:18   MERSIN’DE KALDıRıM IŞGALINE IZIN VERILMIYOR   11:04   MERSINDE 1 MILYAR 180 MILYONLUK "CHANGE ARAÇ" ÇETESINE OPERASYON: 14 TUTUKLAMA   09:56   BELEDIYENIN ARACıNDAN AKÜLERI ÇALAN 2 ŞÜPHELI TUTUKLANDı  
 
 
 
 
TEMİZLİK İŞÇİLERİNE TAZMİNAT
   

Akdeniz Belediyesinde çalışan temizlik işçilerine “koku” tazminatı adı altında ek ücret ödenecek.

 

Tarih : 3 Şubat 2022 Perşembe 15:16

Mersin Akdeniz Belediyesi, Çevre ve Koruma Müdürlüğünde çalışan temizlik işçilerine bundan sonra 'koku' tazminatı adı altında ek ücret ödemeye başladı. Süpürge ile temizlik yapana günlük 3, çöp arabasında çalışan işçilere ise günlük 7 lira ek ücret verilecek.

Akdeniz Belediyesi, önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Belediye, bünyesinde çalışan temizlik işçilerine 'koku' tazminatı adı altında ek ödeme yapmaya başladı. Toplu iş sözleşmesinin içine konulan maddeyle artık süpürge ile temizlik yapana günlük 3, çöp arabasında çalışan işçilere ise günlük 7 lira ek ücret ödenecek. Çevre ve Koruma Müdürlüğünde işçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yeni tazminatın hayırlı olmasını temenni etti. Belediyede 700 işçinin çalıştığını kaydeden Gültak, "Bu işçilerimizle ilgili son sözleşmeyi geçen günlerde yaptık. Geçen sene işçilerimiz en düşük 3 bin 250 lira maaş alırken, bu sene ise 5 bin 214 lira alarak yüzde 63'lük bir artış sağladık. Böylelikle işçilerimizi maaş olarak iyi bir yere getirdiğimizi düşünüyorum. Tabiki burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden aldığımız destekler ve cesaretle, biz de aynı yolda devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu sözleşmeye 'koku' tazminatı verilen bir madde eklediklerini vurgulayan Gültak, "Belki bu Türkiye'de bir ilk oldu. Çöp kamyonlarımızda veya yollarda süpürgeyle temizlik yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün işçilerine ekstra koku tazminatı vermeye karar verdik. Süpürgeyle temizlik yapanlara günlük 3 TL'den aylık 80 lira, çöp kamyonunda çalışanlara da günlük 7 liradan aylık 180 lira civarında ek bir para vereceğiz. Gerçekten bu işçilerimizin çalıştıkları ortamda iş yapmak zor. Dolayısıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işçilerimize ilk kez 'koku' tazminatı adı altında farklı bir ödenekte çıkarmış olduk ki bu haklarıdır" dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR REKOR KIRILDI"

Bu sözleşmede bir farklılık daha yaptıklarını belirten Gültak, "Oda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadın çalışanlarımızı idari izinli saydık. Bunun dışında kurban bayramında verilen paralar, farklı ikramiyeler gibi bunların hepsi revize edildi, günümüzün şartlarına uygun hale getirildi. Ayrıca devlet memurlarımızla ilgili sosyal denge tazminatını da yüzde 100'den yüzde 120'ye çıkartarak, TL bazında 370 lira fazla para almalarını sağladık. Bunun dışında Türkiye'de de bir rekor kırıldı. Sözleşmeli personel, memurlarımız ve kadrolu işçilerimiz için bankaları yarıştırdık ve ihale bir devlet bankasında kaldı. 15 Mart'tan itibaren bu arkadaşlarımız 11 bin lira promosyon ücreti alacak. Bu da hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

İşçiler de verilen bu destek karşısında mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  akdeniz, belediye, koku, mersin, temizlikişçisi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA