Merdiven altı üretilen alkol piyasanın altındaki fiyatlarla vatandaşa satılıyor. Kaçak içkinin tüketimi ise hem körlüğe hem de ölümlere neden oluyor. Yılbaşının yaklaşmasıyla alkol tüketimi hem eğlence mekanlarında hem de evlerde artıyor. Bu da kaçak içki nedeniyle ölümlerin artması korkusunu beraberinde getiriyor.
MERSİN’DE SAHTE İÇKİDEN ÖLENLERİN SAYISI 10’A YÜKSELDİ
Sahte içki Mersin’de ölümlere sebep olmaya devam ediyor. Kente son bir haftada sahte içkiden ölenlerin sayısı 10’a yükselirken birçok kişinin ise hastanede tedavileri devam ediyor. Yenişehir ilçesinde U.Ö., G.Y., İ.K., Mut ilçesinde A.E., S.E., Toroslar'da B.B., M.A., Tarsus'ta M.E.A. ve Silifke ilçesinde N.Y. sahte içkiden dolayı hayatını kaybederken, dördüncü sınıf emekli emniyet müdürü C.G.'nin de aralarında bulunduğu A.A., A.A, M.U., F.Y., M.S., H.İ. ile A.S.'nin ise kentteki çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Mersin’de sahte alkolden hastanelere başvuranların sayısı her geçen gün artarken yılbaşının yaklaşması ile birlikte sahte alkol kullanımının artmasından ve daha çok kayıp vermekten korkuluyor.
81 İLDE DENETİMLER BAŞLATILDI
Sahte alkolden ölenlerin sayısının ciddiyet kazanmasıyla 81 ilde sahte içki üretimi ve satışına yönelik operasyonlar da hız kazandı. İçişleri Bakanlığı, ‘alkol’ adını verdiği operasyonla 20 bini aşkın adreste arama yapıldığını duyurdu. Açıklamaya göre, 20 bin 863 personelden oluşan 6 bin 329 ekibin katıldığı operasyonda, ülke genelinde sahte/kaçak alkollü içki ile yetkisiz etil alkol satışı bakımından şüpheli görülen tekel bayi, büfe gibi alkollü içki satışı yapan iş yerleri ile sahte alkollü içki üretimi yaptığı değerlendirilen 23 bin 103 adreste arama yapıldı.