24 Nisan 2026 Cuma



13:15   SUYA ATLAYIP KAYIP OLAN GENCİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR   12:15   MERSİN’DE ‘MEZİTLİ ÇOCUK KAMPÜSÜ’ ÇOCUKLARIN GÖZDESİ OLDU   12:14   MERSİN’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI   12:06   MERSİN’DE 28 YILLIK POLİS MEMURU TELSİZDEN VEDA ETTİ   16:23   MERSIN’DE 184 KILO 900 GRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   15:40   MEZİTLİ’DE ÇOCUKLAR BAŞKAN TUNCER’LE UÇURTMA UÇURDU   15:03   SEÇER: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİ SİZ ÇOCUKLARIMIZSINIZ”   12:19   “ŞEHRİN ESNAFI” PROJESİYLE TÜM ESNAF SİSTEME DAHİL   11:57   SIGORTA SEKTÖRÜNDE SUISTIMAL ALARMı   11:48   GEÇMİŞİN İZİ SU ÜSTÜNDE: MİNARE AYAKTA   10:34   MERSIN’DE ÜRETICIYE AVOKADO FIDANı VE DESTEK DAĞıTıMı   10:30   ÇOCUK SERASINDA MİNİKLER YETİŞTİRDİKLERİ SEBZELERİ HASAT ETTİ   10:27   MERSİN’DEKİ OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI, VELİLER MEMNUN KALDI   10:21   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE KENT BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEYE TAŞINIYOR   10:16   23 NİSAN SADECE BAYRAM DEĞİL, ÇOCUKLARA KARŞI SORUMLULUKTUR”   10:06   FORD GÜRSOY, FORD PRESIDENT’SAWARD 2025 ILE İLK YıLıNDA BÜYÜK BAŞARıYA İMZA ATTı   14:37   MERSIN’DE ÇOCUK PARKıNA ÇIRKIN SALDıRı: OYUN GRUPLARı ATEŞE VERILDI   14:29   MERSIN’DE SİBERAY ILE BINLERCE KIŞIYE GÜVENLI INTERNET EĞITIMI   14:04   TÜRKIYE LOJISTIKTE YENI OYUN KURUYOR: MERSIN-FILYOS-ROTTERDAM HATTı   14:00   BOĞAZıNA ŞEKER KAÇAN MOTORCUYU, POLIS HEIMLICH MANEVRASıYLA KURTARDı  
 
 
 
 
MEYDAN TARTIŞMASI
   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eylül ayında, Mersin’de katıldığı toplu açılış törenin gerçekleştirdiği miting alanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingi için izin verilmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir” dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2021 Pazar 16:01

Mersin’de 4 Aralık’ta yapacağı mitingle seçim mitinglerini başlatacağını duyuran Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine harekete geçen,  CHP İl Başkanlığı Cumhuriyet Alanının tahsis edilmesini Mersin Valiliğinden talep etti. CHP il Başkanlığı, Valiliğin alanın CHP mitingine açmayacağını bildirdiğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Aralık’ta Mersin’de başlatacağı miting çağrısı ile meydan tartışmaları alevlendi.  CHP Mersin İl Başkanlığının çağrısı üzerine çok sayıda partili Cumhuriyet Alanı’nda bir araya gelerek valiliğin kararını protesto etti.

Burada bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Adil Aktay, “Ülke ekonomisi tam bir kaos içinde. Paramızın değeri her gün düşüyor, yoksulluk artıyor, işsizlik büyüyor, üretim ve yatırım yapmak imkansız hale geliyor.  Geçinemeyen, insanca koşullarda yaşayamayan milyonların bu gidişe tahammülleri kalmadı. Ekonomiyi batıranlardan çare gelmeyeceğini artık herkes görüyor. Vatandaşımız bir an önce sandığa gidip bu gidişi durdurmak, biraz rahat nefes alabilmek istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, vatandaşın bu çağrısına kulak veriyor. Ekonomiden canı yananlarla meydanlarda buluşuyor. İlk buluşma 4 Aralık Cumartesi günü. Gelin, gözleri kendi servetlerinden ve iktidarlarından başka hiçbir şeyi görmeyenlerin gözlerini açalım. Gelin, milletin iradesinden kaçanlara, milletin sesini duyuralım. Vatandaşlarımıza çağrımız budur” dedi.

Bir çağrılarının da Mersin Valiliği’ne olduğunu ifade eden Aktay şunları söyledi:

 “Mitingimizi Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı olarak gerekli girişimleri usulüne uygun olarak yaptık.  Geçen sürede tarafımıza hiçbir cevap verilmemesi üzerine bir kez daha hatırlatmada bulunduk ancak yine cevap alamadık. Valiliğin sessizliğe gömülmesi, Cumhuriyet Meydanında miting talebimizi bu saate kadar yok sayması manidardır. Miting başvurumuzla ilgili olarak bir yerden talimat beklenir gibi bir görüntü verilmektedir. Bu yakışıksız görüntüye bir an önce son verilmesini ve daha önce de mitinglere sahne olmuş Cumhuriyet Meydanı’nın milletin sesine, milletin iradesine açılmasını bekliyoruz. Cumhuriyet Meydanını, Cumhuriyetin ve halkın partisine kapatmak gibi bir hadsizliğe tevessül edilmeyeceğini umuyoruz.”

Aktay açıklamasının ardından, Cumhuriyet Alanının CHP mitingine tahsis edilmeyeceğinin, mitingin eski Tevfik Sırrı Gür Stadının yanında yapılacağının kendilerine sözlü olarak iletildiğini de kaydetti. CHP’liler, valiliğin bu kararını Cumhuriyet Alanında şarkılar söyleyerek protesto etti.

SOYLUDAN MİTİNG ALANI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapılmasına izin verilmediğini yönündeki açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapılmasına izin verilmediğini yönündeki açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir” dedi.

Bakan Soylu, paylaşımında, “Kemal Kılıçdaroğlu’na: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür. Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir. Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz” ifadelerini kullandı.

Paylaşımda ayrıca, 2014 yılından itibaren mitinglerin Eski Tevfik Gür Stadyumu’nun yanında yapıldığı belirtilerek, o tarihten bu yana siyasi partiler yapmış oldukları mitinglerin listesi verildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  cumhuriyet meydanı, tartışma, süleyman soylu, kemal kılıçdaroğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA