19 Nisan 2024 Cuma



15:42   23 NISAN COŞKULU GEÇECEK   15:25   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE SEECO PROJESI TANıTıLDı   15:22   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN 2 KIŞI YAKALANDı   14:34   YENIŞEHIR DÜNYA VE AVRUPA TRIATLON YARıŞLARıNA HAZıR   12:47   TARSUS TSO YÖNETIMINDEN BAŞKAN BOLTAÇ’A ZIYARET   11:58   “YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YÜZDE 6 ARTıŞLA 551 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   10:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ZABıTA EKIPLERI, YAZ SEZONUNA HAZıR   10:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN BIR ILK: 23 NISAN ULUSLARARASı ÇOCUK FESTIVALI   10:40   "ANAMUR VE AYDıNCıK’TA AÇıLACAK YENI BÖLÜMLER IÇIN YÖK’E BAŞVURUMUZU YAPTıK"   10:39   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 5 GÖZALTı   10:37   DENIZE GIREN GENÇ ADAM BOĞULDU   10:36   CENAZEYE GIDERKEN KAZA GEÇIRIP ÖLDÜ   10:36   MERSIN’DEKI KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN IŞÇI OSMANIYE’DE TOPRAĞA VERILDI   11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı  
 
 
 
 
TARSUS’LU ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI
   

Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesinde eğitim gören öğrenciler, ‘maske kullanımı artırmaya’ yönelik geliştirdikleri oyun ile derece aldılar.

 

Tarih : 28 Kasım 2021 Pazar 13:04

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarsus’taki Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi'nde eğitim gören öğrenciler, ‘maske kullanımını artırmaya’ yönelik geliştirdikleri oyunla derece aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının Tarsus’taki Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi'nde eğitim gören öğrenciler başarılı sonuçlar almaya başladı. 'Küresel Sağlık' konulu online Unity ile Oyun Geliştirme Yarışması'na katılan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi öğrencilerinden oluşan takım, ‘maske kullanımını artırmaya’ yönelik geliştirdikleri oyunla ikinci oldu. İki takımla yarışmaya katılan atölye öğrencileri, ‘aşı karşıtlığı’ konusunda geliştirdikleri oyunla da beşinci sırada yer aldı. Lise kategorisinde gerçekleşen yarışmada ikinci olan takımda yer alan ve para ödülü almaya hak kazanan atölye öğrencileri Azra Yılmaz, Kağan Parça, Mustafa Güleç ve Yeliz Aslan büyük mutluluk yaşadılar.

KISA SÜRE ÖNCE AÇILDI, BAŞARILAR GELMEYE BAŞLADI

Bir süre önce Makam mevkiinde bulunan tarihi binada çalışmalarına başlayan Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi'nde eğitim gören öğrencilerin aldıkları başarıdan dolayı mutlu olduğunu kaydeden birim sorumlusu Emre Aşkın, “Burada 7-17 yaş çocuklara ve kadınlara yönelik olarak teknolojik eğitimlere devam ediyoruz. Bu eğitimler kapsamında bu ay oyun geliştirme konusunda çalışmalar gerçekleştirdik. Düzenlenen oyun geliştirme yarışması için küresel sağlıkla ilgili oyun geliştirdik. Bu oyun sonucunda öğrencilerimiz ödül kazandılar. Öğrencilerimizin geliştirmiş oldukları oyunda, maske kullanımını teşvik etmek amacıyla maskenin önemini yansıtan bölümlere yer verdik. Bu oyunumuzu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Atölyenin bölümleri hakkında bilgi veren Aşkın, “3D tasarım odası, robotik odası ve lehim odasından oluşuyor. Bahçede ise çocuklarımızla daha rahat sohbetler gerçekleştirmek, teknolojiyle ilgili konuları paylaşmak için bir aradayız” ifadelerine yer verdi.

“BURAYA KATILDIĞIMDAN BERİ TEKNOLOJİ ALANINDA HAYATIMDA ÇOK BÜYÜK GELİŞMELER OLDU”

Yarışmayı görünce korona virüs salgını üzerinden bir oyun geliştirdiklerini anlatan ikinci olan takımın başarılı öğrencileri arasında yer alan Kağan Parça, “Son zamanlarda virüs çok yayıldı. Biz de bu konu hakkında bir yarışmaya katılmak istedik. Oyunda karakterimiz maske kullanımını artırarak hayatta kalıyor. Eğer maske kullanmazsa virüslere dokunup ölüyor. Başlarda çok zorlandık. Çünkü hiç bilmediğimiz bir sektöre giriş yaptık. Ancak hiç bilmediğimiz halde pes etmeyerek, çalışarak bir bilgi birikimi elde ettik. Bu bilgi birikimini de kullanarak böyle bir oyun ortaya çıkardık” sözlerini söyledi.

 

 

 

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsus, bilim, öğrenci, başarı, derece

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA