Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “What To Mersin” projesi için 5 gün süren çalışma grubu toplantıları tamamlandı. Proje kapsamında Mersin’in tarihi, kültürel ve turizm potansiyelini uluslararası alanda görünür kılacak bir internet portalı oluşturulacak. Paydaşlardan alınan katkılar ise projeye yön verecek.
PAYDAŞLAR DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI, BAŞLIKLARIN İÇERİĞİ BELİRLENDİ
Projenin çalışma grubu toplantılarına kurumlar, sivil toplum kuruluşları, odalar, öğrenci ve iş dünyası temsilcileri gibi çok sayıda paydaş katıldı. İlk gün “Mersin’i Keşfet” başlığıyla yapılan toplantılar sırayla “Herkes İçin Mersin”, “Nerede Kalırım?”, “Mersin’i Tanıyor Musun?”, “Etkinlikler”, “Turizm Alanları”, “Senin İçin Mersin” ve “Ne Yerim?” başlıklarıyla devam etti. Oluşturulacak internet portalında da yer alacak başlıklar için toplantılara katılan toplam 91 paydaş, deneyimlerini ve fikirlerini ortaya koydu. Toplantı sonucunda ortaya çıkan veriler doğrultusunda ise içerik çalışmaları aşamasına geçilecek.
“DOLU DOLU BİR ÇALIŞMA OLDU, BUGÜN SON GÜNÜNDEYİZ”
Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü’nün de Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı olduğunu belirten, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, “What To Mersin adında bir portal kurmak hedefiyle yola çıktık. Bu çalışma grubu toplantılarını da onun için yapıyoruz. Mersin’i, hem Mersin’deki değerli vatandaşlarımıza hem de Mersin’e gelmek ve Mersin’i görmek isteyen ülkemizdeki değerli vatandaşlarımızla birlikte tanıtma amacıyla yurtdışına da göstermek istiyoruz. Burada tarihi yerlerimiz nedir, nerelerde geziler yapılabilir, nerede ne yenir, nerede kalınır, bu şehirde ne tür etkinlikler vardır? Onun üzerinden yola çıkarak masalar oluşturduk. Dolu dolu bir çalışma oldu” sözlerini söyledi.
Özdülger, katılımcılarla birlikte bu süreçte yol alıp önemli bilgiler edindiklerini sözlerine ekleyerek, “Önemli paylaşımlarda bulunuldu. Şimdi bunların toparlanması, hazırlanması ve bu portalın içerisine yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Çünkü amacımız; hem şehrimizde yaşayan vatandaşlarımız hem de ülkemizdeki vatandaşlarımız için güzel şehrimiz Mersin’in en iyi şekilde tanınmasını ve bilinmesini sağlamak. Çünkü bu cennet şehrin tanınması, görünmesi, gezilmesi, lezzetlerinin tadılmasını çok arzu ediyoruz. Güzel bir çalışma oldu. Tüm değerli katılımcılara da verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“BİZ YAŞAMAYAN HİÇBİR BİLGİYİ PORTALIMIZDA İSTEMİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Bilişim Teknolojileri Şube Müdürlüğü’nde görevli Aslı Özcan ise projenin teknik ve bilişim altyapısını gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu portal fikrinin oluşum aşamasında ulusal ve uluslararası örneklerimizi inceleyerek yola çıktık. Pandemi sonrası turizm eğilimlerinde deneyim turizminin ön plana çıktığını biliyoruz. Gelen paydaşlarımızın geri dönüşleri doğrultusunda bunu gördük. Bu nedir? Biz yaşamayan hiçbir bilgiyi portalımızda istemiyoruz. İnsanlar artık klasik ansiklopedi bilgisinin dışında; tecrübe edilen, beğenilen yaşantıları görmek istiyorlar. Biz de ilimizde bunları öne çıkartmamız gerektiği sonucunu çıkarttık. Aynı zamanda bugüne kadar yapılmış turizm çalışmalarını da göz önüne alarak, değişen turizm eğilimlerinde turist beklentisini karşılayacak şekilde işleyip portalımızda 5 ayrı dilde hizmete sunacağız. Bu noktada 2 tane daha önerimiz oldu. Bir Latin dilinin eklenmesi ve Çince’nin de ilerleyen zamanlarda portalımızda dil seçeneği olarak sunulması için çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.