29 Mart 2024 Cuma



16:42   ÇBK, BEŞIKTAŞ’A FARK ATTı!   15:14   MERSIN’DE KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL BIJUTERI DÜKKANıNA DALDı   15:11   DR. ALI ÖZ’DEN ‘TOROSLAR AŞKıNA’ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “HALK SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ”NE SON HIZLA DEVAM EDİYOR
   

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin “Halk Sağlığı Eğitimleri” devam ediyor. Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Şahin Mahallesi’nde “Üst Solunum Yolu Hastalıkları” konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, üst solunum yolu hastalıkları, doğru bilinen yanlışlar, hatalı antibiyotik kullanımı, ağız ve diş sağlığı ve salgın gibi birçok önemli konu konuşuldu.

 

Tarih : 25 Ekim 2021 Pazartesi 14:50

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, verdiği birçok hizmetin yanı sıra halk sağlığı konusunda da eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri bu kez de Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Şahin Mahallesi’nde “Üst Solunum Yolu Hastalıkları” konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR’İN SAĞLIK EKİPLERİ BİLGİLENDİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde Toroslar ilçesi Çopurlu Mahallesi ve Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde “Halk Sağlığı Eğitimleri” düzenlemişti. Şahin Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri bilgilendirme toplantısında ise Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır ve Dr. Ufuk Bakmaz, doğru bilinen yanlışlar, hatalı antibiyotik kullanımı, ağız ve diş sağlığı, üst solunum yolu hastalıkları ve Koronavirüs salgını konularında aydınlatıcı bilgiler sundu. Katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

TANSİYON VE ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın’ın da katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Bilgilendirme toplantısı sonunda ise tüm katılımcıların tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı.

Tarsus Belediyesi Şahin Mahallesi Okuma Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, “Mahallelerde eğitimlerimize daha önce başladık. Sağ olsun muhtarımız da sizlerle bir araya gelmemizde bize vesile oldu” diye konuştu.

“ÇOK GÜZEL OLDU, İYİ Kİ GELDİM”

Şahin Mahallesi sakinlerinden Dilek Yıldırım, “Buraya gelen doktorlarımız bizlere bilgi verdiler, memnun kaldık. En fazla da antibiyotik yönünden çok bilgilendim. Çünkü çocuklarım için gittiğim zaman antibiyotik direkt veriliyor. Ben de korkuyorum bunu kullanmakta. Çok güzel oldu bence, iyi ki geldim. Çok teşekkür ediyorum herkese” sözlerini söyledi.

Bilgilendirme toplantısından memnun olduğunu kaydeden katılımcılardan Perihan Aktan ise “Güzeldi, memnun kaldık. Her zaman olmasını isteriz. Güzel bilgiler verildi” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  sağlık, halk, belediye, üstsolunum, bilgilendirme

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA