4 Eylül 2025 Perşembe



14:41   SILIFKE’DE FESTIVAL COŞKUSU SÜRÜYOR   14:36   TARSUS’TA BOZUK YUMURTA OPERASYONU   14:15   MAAŞLAR ERIYOR, DENGESIZLIK DERINLEŞIYOR!   14:01   GÖKÇELI; “CHP’NIN IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜ DURDURULAMAZ”   13:40   MERSIN’DE ‘DEMOKRASI’ VURGUSU!   13:19   EKMEN; “ÖĞRENCILER BARıNMA KRIZINE SÜRÜKLENIYOR”   13:13   AKİB’IN AĞUSTOS IHRACATı 1,22 MILYAR DOLAR OLDU   13:01   BAŞANTRENÖR SEVIM: “İYI YOLDA ILERLIYORUZ”   12:58   BÜYÜKŞEHIR, 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTTı   12:53   ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI!   12:46   YENI MERSIN İDMANYURDU, BURSASPOR’U KONUK EDECEK   12:39   MESKİ, MEZITLI’DE BOZULAN YOLLARı YENILIYOR   12:26   MERSIN’DE YENI EĞITIM YıLı ÖNCESI GÜVENLIK ZIRVESI!   11:48   SADETTIN SARAN, MERSIN’DE FENERBAHÇELILERLE BULUŞUYOR   10:53   SIGARAYı BıRAKTı, HAYATı YENIDEN KEŞFETTI   10:44   YOLDAN ÇıKAN OTOMOBIL SERAYA ÇARPTı: 5 YARALı   10:40   HIRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESIYLE ILGILI 3 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:35   TOROSLAR’DA UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU   10:12   MUT’TA TARIHI ESER OPERASYONU: 2 GÖZALTı   16:25   MERSINLI GıDA FIRMALARıNA INOVASYON FıRSATı  
 
 
 
 
KAYITLI VE NİTELİKLİ EMLAKÇILIĞIN KAPILARI AÇILIYOR
   

Halihazırda faaliyetteki emlak işletmelerine yetki belgesi almaları için verilen geçiş sürecinin 31 Ağustos 2020’de sona erdiğini belirten TÜGEM Mersin İlk Başkanı Ümit Mete, yetki belgesi almadan emlakçılık faaliyetinde bulunulamayacağını, yetki belgesi olmadan emlakçılık yapanlar hakkında yetkililer tarafından idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.

 

Tarih : 15 Ekim 2020 Perşembe 14:45

Mete, daha önce bir iş yerinde birden fazla emlak işletmesi faaliyet gösterse dahi bunlardan yalnızca biri için yetki belgesi verildiğini ifade ederek, bundan böyle aynı iş yerinde faaliyet gösteren tüm işletmeler için ayrı ayrı yetki belgesi verileceğine dikkati çekti. Bu sayede, hem işletme ve sözleşmeli işletme ilişkisinin takip edileceğini hem de sektördeki tüm aktörlerin belgelendirilerek bu alanda faaliyet gösterenlere ilişkin net verilere ulaşılacağını vurgulayan Mete, gelişmiş emlak piyasası bulunan ülke örneklerinde olduğu gibi Türkiye'de de emlakçılık faaliyetlerinin eğitimli, gerekli yetkinliğe ve iş tecrübesine sahip kişiler marifetiyle yürütüleceğini bildirdi.

Mete, şunları kaydetti:

"Bundan böyle, yeni bir emlak işletmesi açılabilmesi için taşınmaz ticareti konusunda en az 100 saatlik eğitim alınması ve mezuniyet durumuna göre en az 12 ay veya 6 ay emlak danışmanlığı yapılmış olması gerekmektedir. En az 100 saatlik mesleki eğitim almayanlar ve mesleki deneyime sahip olmayanlar emlak işletmesi açamayacak. Ayrıca, emlak işletmesi sahipleri ile şirket yetkililerinin Seviye 5, emlak işletmesinde sigortalı çalışanların ise Seviye 4 mesleki yeterlilik belgesi ile faaliyet gösterme yükümlülüğü olacak. Bu sayede sektördeki iş gücünün niteliğine önemli katkı sağlanacak ve tüketicilerin daha kaliteli hizmet alması mümkün olacak."

Paylaş :
 
Etiketler :  tügem, ümit, mete, emlak,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA