18 Nisan 2024 Perşembe



11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı   11:33   MERSIN’DE SANAL DOLANDıRıCıLARA EŞ ZAMANLı OPERASYON: 19 GÖZALTı   11:32   ‘KADıN MÜCADELESI KAZANACAK’   11:31   YENIŞEHIR’DEN ÇOCUKLAR IÇIN RENKLI BAYRAM PROGRAMı   11:30   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ, ROMANLAR GÜNÜ ETKINLIKLERINE KATıLDı   10:43   BU ATÖLYEDE TEK BIR VIDA BILE ÇÖPE ATıLMıYOR   10:41   KILOSU 50 TL’YE KADAR DÜŞTÜ: ÇILEKTE AÇıKTA HASAT ZAMANı   10:39   MERSIN’IN ILK KADıN MUHTARLARı MAZBATALARıNı ALıP GÖREVE BAŞLADı   10:37   ESKI FUTBOLCU JOSEPH BOUM HAYATıNı KAYBETTI   10:58   YAYLA VE KÖYLER BAHARLA YEŞILE BÜRÜNEREK RENKLENDI   10:57   BAŞKAN SEÇER’DEN SMA HASTASı MEHMET BEBEĞE DESTEK   10:51   MERSIN’DE “MERCEK-17” OPERASYONU DÜZENLENDI   10:48   ÇBK MERSIN SEZONU 4. OLARAK TAMAMLADı  
 
 
 
 
LAMOS KÖPRÜSÜ BİTMEK ÜZERE
   

Mersin Büyükşehir Belediyesince, Erdemli’de Limonlu Çayı üzerine inşa edilen Lamos Köprüsünün yüzde 80’nin tamamlandığı bildirildi. Köprü sayesinde, sürücüler Kayacı Vadisine daha kısa ve güvenli bir geçiş hattından ulaşım sağlama imkanı yakalarken, seralarda muzlarını üreten mahalle sakinleri ise kilometrelerce mesafeyi kat etme zahmetinden kurtulacak.

 

Tarih : 13 Temmuz 2021 Salı 13:43

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin’in turizm ve tarım alanında gözde ilçelerinden Erdemli’nin Limonlu Mahallesi’ni ortadan ikiye ayıran Limonlu Çayının üzerinde yer alan tek şeritli tarihi taş köprü zaman içerisinde kullanılamaz duruma geldi. D-400 Karayolunun doğusundan veya batısından mahalleye giriş yapan sürücüler ise Limonlu Çayının diğer tarafına geçebilmek için kilometrelerce ötedeki köprüyü kullanmak zorunda kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Limonlu Mahallesi sakinlerinin derdine çare olarak ‘Lamos Köprüsü’ inşaatına başladı.

ULAŞIM DAHA RAHAT OLACAK

Projenin fiziki gerçekleşme oranında yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. 4 bin metreküp taş duvar imalatı, 86 adet fore kazık imalatı ve 5 bin metreküp taş dolgusu yapımını bitirerek zayıf zeminde güçlendirme yapan ekipler, prekast kirişlerin montaj işlemini sürdürüyor.

D-400’den Limonlu Mahallesi’ne girip bölge turizmi açısından büyük öneme sahip olan Kayacı Vadisine doğru devam edecek vatandaşlar için büyük önem taşıyan köprü, üreticilere de fayda sağlayacak. Sürücüler, Kayacı Vadisine daha kısa ve güvenli bir geçiş hattından ulaşım sağlama imkanı yakalarken, seralarda muzlarını üreten mahalle sakinleri ise kilometrelerce mesafeyi kat etme zahmetinden kurtulacak. Limonlu Mahallesi sakinleri, sağlık ocağından pazar alanına kadar birçok noktaya da daha rahat ulaşabilecek.

“VATANDAŞLAR DERE ÜZERİNDEN DAHA RAHAT GEÇECEK”

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Erdemli Şube Sorumlusu Emrah Erdoğan, mahalle sakinleri ve muhtarlardan gelen talep üzerine incelemeler yapıldığını belirtti. Ardından köprü inşaatına başlandığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Daha önce tarihi bir köprü vardı. Koruma altına alındığı için böyle bir köprü yapımına ihtiyaç duyulduğu tespit edildi ve köprü inşaatına başlandı. Vatandaşlar tarihi taş köprü üzerinden geçiyorlardı. O da tek arabanın zorlukla geçtiği dar bir köprüydü. Şimdi geniş, konforlu, güvenli bir köprü inşa ederek vatandaşımızın daha huzurlu, daha güvenli bir şekilde dere üzerinden geçişlerini sağlayacağız. Limon Mahallemizi Kocahasanlı ve Üçtepe Mahallesi’ne bağlayacak. Limonlu Mahallesi’nden Esenpınar ve hatta İç Anadolu’ya kadar uzanan bir grup yolu durumunda olacak. Yaylacıların da daha konforlu, daha güvenli bir şekilde dere üzerinden yaylalara ulaşımını sağlayacağız. Turizm açısından ise Kayacı Vadisi dediğimiz, doğa turizmi olan bölgeye daha rahat ulaşım sağlanabilecek” dedi.

“KÖPRÜYE BÜYÜK İHTİYAÇ VARDI”

Limonlu Mahalle Muhtarı Orhan Çelik ise tarihi taş köprünün artık ihtiyacı karşılayamaz noktaya geldiğini belirterek, “Zemininde oynama olduğu için herhangi bir tadilat yapılamıyor. Dolayısıyla trafiğe kapatıldı. Bizim diğer alternatif yolumuzun daha uzun mesafede olmasından dolayı bu köprüye ihtiyaç vardı. Sağlık ocağımıza ve kapalı pazar yerine ulaşımın daha da kolaylaşacağı kanaatindeyiz. Dolayısıyla burada bir köprüye büyük ihtiyaç vardı" şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, büyükşehir, belediye, köprü, limonluçayı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA