Mersin’de silvikültürel faaliyetleri kapsamında Arslanköy orman sahalarında incelemeler gerçekleşti. İncelemede; amenajman planının bakım etası vermediği, gençleştirme bloğunda da konu edilmeyen sahalarda uygulamanın nasıl yapılması gerektiği hususu arazide izah edildi. Üzerinde kabul edilebilir nitelikte yeterli gençlik bulunan sahalarda gerekçe raporlarıyla uygulama yapılması, gerektiği somut örneklerle arazide görüldü.
Silvikültürel faaliyetler kapsamında Sedir türümüze ait sıklık bakım ve rehabilitasyon sahaları incelendi. Doğal ve yapay yolla kurulan meşcerelerde işletme amaçlarına uygun olarak, istikbal fertlerini rahatlatacak, sağlık ve gelişimlerine olumlu katkı sağlayacak bakımların zamanında ve yeteri miktarda yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca, verimi azalmış, kapalılığın bozulduğu bozuk sedir sahalarının bir an evvel eski sağlıklı ve verimli hallerine dönüştürmek için rehabilitasyon çalışması yapılacak sahalarda yapılacak iş ve işlemler belirtildi.
Bölge Müdürü Akduman, yılsonu hedeflerine ulaşmak için planlı hareket etmeli, mesleğe yeni başlayan meslektaşların bu konuda hızlı bilinçlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. Aksamaya mahal vermemeye, özellikle çok tabakalı sedir meşcerelerinde üst tabakadaki ağaçları ekonomiye kazandırması sırasında fertlerin budaması yapıldıktan sonra boşaltılması, bakım ve rehabilitasyon ile bozuk meşcerelerin iyileştirilmesi konusuna değindi.
Bölge Müdürü Akduman’a Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Süleyman Nafile, Mersin Orman İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber, Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları eşlik etti.