30 Ocak 2026 Cuma



11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   12:15   SANAL KUMAR SOYGUNA SÜRÜKLEMIŞ   12:13   MERSIN’DE KADıNLAR REFORMER PILATESLE BEDENEN VE RUHEN GÜÇLENIYOR   12:11   SEÇER: "MERSIN’IN DEĞERLERINI ORTAYA ÇıKARMAK ZORUNDAYıZ"   12:08   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇIRILDI   15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI   14:55   MERSIN’DE ONKOLOJI HASTALARı ULAŞıM SORUNU YAŞAMıYOR   14:55   MERSIN’DE ONKOLOJI HASTALARı ULAŞıM SORUNU YAŞAMıYOR   13:29   MERSIN SILIFKELI KAMYONCULARDAN TAŞERON TEPKISI   11:33   SAĞLıK TURIZMINDE KOMPLIKASYON SIGORTASı ZORUNLU OLDU   11:26   MERSIN’DE HANıMEVLERI KADıNLARA GÜVENLI VE SıCAK ALAN SUNUYOR   10:11   ANTIKA PAZARı, MERSIN’DE NOSTALJI TUTKUNLARıNı BULUŞTURUYOR  
 
 
 
 
Mersin’de çocuklar akran zorbalığına karşı empati atölyelerinde buluştu
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Empati Atölyeleri’nde, 11-14 yaş arası çocuklar akran zorbalığını tanımayı, empati kurmayı ve zorbalıkla baş etme yollarını öğreniyor.

 

Tarih : 30 Ocak 2026 Cuma 11:41

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde düzenlenen ‘Akran Zorbalığını Önleme, Empati Atölyesi’nde, 11-14 yaş grubundaki çocuklar için akran zorbalığını fark etme, anlama ve önlemeye yönelik çalışma yapıldı. Düzenlenen atölyede zorbalığın yalnızca fiziksel değil, sözel, sosyal ve dijital boyutlarıyla da çocukların ruh sağlığını etkilediğine dikkat çekilerek, farkındalık kazandırıldı.

Düzenlenen atölyeye ilişkin bilgi veren Uzman Klinik Psikolog Asena Akatürk, çalışmada özellikle 11-14 yaş grubuna odaklanıldığını belirtti. Bu yaş aralığının, çocukluktan ergenliğe geçişin yaşandığı, kimlik gelişiminin hızlandığı ve sosyal ilişkilerin büyük önem kazandığı bir dönem olduğuna dikkat çeken Akatürk, "Son zamanlarda okullarda akran zorbalığına çok sık rastlıyoruz. Bu atölyeleri, ailelere ve gençlere destek olmak, zorbalıkla baş etme güçlerini geliştirmek amacıyla düzenliyoruz" dedi.

"Akran zorbalığı, sadece fiziksel saldırılardan ibaret değildir"

Akran zorbalığının sadece fiziksel saldırılardan ibaret olmadığını vurgulayan Akatürk, "Alay etme, lakap takma, dışlama, tehdit etme ve küçük düşürme gibi sözel ve sosyal davranışlar da zorbalık kapsamındadır. Son zamanlarda teknolojiyle birlikte, siber zorbalık da yaygınlaştı. Çocuklar sosyal medyada ve online gruplarda ya da oyun ortamlarında alay edici mesajlara, tehditlere ve uygunsuz davranışlara maruz kalabiliyor. Bu da onların kendilerini güvende hissetmemesine yol açıyor" ifadelerini kullandı.

Zorbalığa maruz kalan çocukların, çoğu zaman yaşadıklarını doğrudan dile getiremediğini de söyleyen Akatürk, "Okula gitmek istememe, akademik başarının düşmesi, dikkat ve odaklanma sorunları, içine kapanma, uyku ve iştah problemleri, yoğun kaygı ve hatta depresif belirtiler görülebilir. Bu durumlar çoğu zaman ‘ergenlik dönemi’ denilerek göz ardı ediliyor. Oysa bunlar çocuğun yaşadığı psikolojik zorlanmanın önemli sinyalleri de olabilir" diye konuştu.

"Zorbalık yapan çocuklara, anlayıcı yaklaşımlarla müdahale edilmesi çok önemli"

Zorbalık yapan çocukların da kendi iç dünyalarında zorlandıklarına değinen Akatürk, "Bu çocuklarda empati kurma güçlüğü, aile ilişkilerinde sorunlar, öfke kontrol problemleri ve yetersizlik duyguları görülebilir. Bu nedenle zorbalığa yalnızca cezalandırıcı değil; eğitici, onarıcı ve anlayıcı yaklaşımlarla müdahale edilmesi çok önemli. Çünkü bizim için her çocuk çok kıymetlidir"diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin bu alandaki çalışmalarını sürdüreceğini sözlerine ekleyen Akatürk, akran zorbalığına yönelik atölyelerin bir seri halinde devam edeceğini, farklı yaş gruplarına ve dezavantajlı bölgelere de taşınmasının planlandığını aktardı. Ailelere yönelik eğitim programlarının da proje aşamasında olduğunu kaydeden Akatürk, "Çocukların gelişimini desteklemek ve onları daha güvenli ortamlarda büyütmek için, çalışmalarımızı genişleterek sürdüreceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA