15 Mayıs 2024 Çarşamba



11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”   11:28   BÜYÜKŞEHIR’LE ENGEL YOK, EĞLENCE VAR!   11:26   “EKONOMIK KRIZE SEBEP OLAN POLITIKA VE KIŞILERLE YÜZLEŞMEDEN BURADAN ÇıKAMAZSıNıZ”   11:23   MABEL MATIZ MERSINLILERLE BULUŞACAK   11:21   VALI PEHLIVAN, ENGELLILERIN HAZıRLADıĞı RESIM VE EL SANATLARı SERGISINI GEZDI   11:20   "İLIMIZDE 4 VARLıĞıMıZ UNESCO’NUN GEÇICI LISTESINDE YER ALıYOR"   11:18   MERSIN’DE TAKSICIYI ALıKOYAN BIRI KADıN 2 KIŞI YAKALANDı   11:12   GÜMRÜK MUHAFAZA EKIPLERI 646 MILYONLUK KAÇAKÇıLıĞA ENGEL OLDU   11:11   SILAHLA TEHDIT ZANLıLARıNA OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:09   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU 7 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ  
 
 
 
 
YARGIDA VİDEO KONFERANS DÖNEMİ
   

Yargıda teknolojinin daha etkin kullanılması kapsamında Adalet Bakanlığı yeni bir hizmeti daha devreye sokuyor. Yeni sistemin en dikkat çeken özelliği, Türkiye’de bulunan 130 bin avukata video konferans yöntemiyle duruşmaya katılabilme imkanı tanıması oldu.

 

Tarih : 18 Haziran 2020 Perşembe 00:11

Adalet Bakanlığı'nın avukatların işlerini kolaylaştırmak için uygulamaya koyacağı e-duruşma sisteminde avukatlar UYAP Avukat Portal'dan duruşma sorgula menüsü aracılığı ile duruşmalarını sorguladıktan sonra ilgili duruşmaya, duruşmadan 24 saat öncesine kadar gerekçesini de yazarak talebi gönderebilecek.

Hakimin UYAP üzerinden talebi kabul etmesi halinde duruşma video konferans ile yapılacak. E-duruşma, mahkemenin sistemi aktif hale getirmesi ile başlayacak.

İLK TESTİ BAKAN VE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI YAPTI

E-duruşmanın ilk testi bugün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da katıldığı temsili bir duruşmada yapıldı.

Yazılımı tamamen Adalet Bakanlığı mühendislerince yapılan e-duruşma sisteminde avukatlar elektronik imza yöntemiyle kimlik doğrulaması yaptıktan sonra e-duruşmaya katılabilecek.

Avukatların video konferans ile bağlandıktan sonra bilgileri ve fotoğrafı mahkeme hâkimince UYAP sistemi üzerinden teyit edilmesinin ardından duruşma başlayacak.

YÜZ TARAMA VE PARMAK İZİ DE EKLENECEK

E-duruşmada yüz tarama ve parmak izi gibi güvenlik önlemlerinin ileriki aşamalarda sisteme eklenmesi planlanıyor. E-duruşma sistemine bilirkişilerin ve uzmanların bulundukları yerden katılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor. Ayrıca e-duruşma sistemi CELSE uygulaması ile tam uyumlu çalışacak.

Paylaş :
 
Etiketler :  yargıdayenidönem, mersinadliye, mersinbarosu,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA