3 Eylül 2025 Çarşamba



16:57   TARSUS’TA ‘DEPREM YARDıMı’ TARTıŞMASı!   16:13   ENKAZDAN 6 GÜN SONRA YAVRU KEDI ÇıKTı   15:56   KıZKALESI’NDE VOLEYBOL HEYECANı BAŞLıYOR   13:08   EKMEN: “100 YıLıN FELAKETINDE ÜRETICI YALNıZ BıRAKıLDı”   13:01   İLK ÇANTALAR MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN!   12:45   CHP’LI KıŞ: “4 MILYON GENCIN GELECEĞIYLE OYNUYORLAR!”   12:19   HIRANUR’UN ANNESI; “ÇIÇEĞIMI BENDEN KOPARDıLAR”   11:47   OKULA BAŞLAYAN ÇOCUKLARDA KAYGıYA DIKKAT   11:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARı SANATLA BULUŞTURUYOR   11:22   MERSIN’DE ÖĞRETMENLERE NÜKLEER ENERJI EĞITIMI   11:14   BAŞKAN SEÇER: “TÜRKIYE’YE BARıŞ MERSIN’DEN GIDER”   11:10   TOROSLAR’DA EYLÜL AYı MECLISI YAPıLDı   11:05   KAMYONA ÇARPAN OTOMOBIL HURDAYA DÖNDÜ, 2 YARALı   11:01   MERSIN’DEN DÜNYAYA ‘BARıŞ’ ÇAĞRıSı!   10:36   MERSIN VALILIĞI’NDEN ‘HIRANUR’ AÇıKLAMASı   10:30   HIRANUR SILAHLA ÖLDÜRÜLDÜ, MAHALLE AYAKTA!   16:14   BALKONA HORTUMLA INMEK ISTERKEN HAYATıNı KAYBETTI   16:04   MSK, UMUT VERDI!   15:48   AZıLı SUÇLU MERSIN’DE YAKALANDı   15:44   TARSUS’TA TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA SıKı DENETIM  
 
 
 
 
CHP’li Kış: “4 Milyon gencin geleceğiyle oynuyorlar!”
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de eğitimde ve istihdamda olmayan gençlerin (“NEET gençler”) durumuna ilişkin 31 Aralık 2024’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a verdiği soru önergesine tam 9 ay sonra gelen yetersiz cevaba sert tepki gösterdi. Kış, “4 milyon gencimizin geleceği belirsizlik içinde. Sorularımıza yanıt vermek yerine, göstermelik projeler sıralayarak sorumluluktan kaçıyorlar” dedi.

 

Tarih : 2 Eylül 2025 Salı 12:45

Haber Merkezi

CHP’li Gülcan Kış, TBMM İçtüzüğü’nün 96. maddesine göre bakanlıkların 15 gün içinde yanıt vermesi gerekirken, önergesinin tam 270 gün sonra yanıtlandığını vurguladı: “Gençlerin geleceğini, istihdamını, psikolojik desteğini, bölgesel eşitsizlikleri sorduk. Ama Bakanlık 9 ay sessiz kaldı, sonra da boş bir cevap gönderdi. Bu, hem gençlerimize hem de Meclis’e saygısızlıktır.”

“4 MİLYON GENÇ SAHİPSİZ BIRAKILIYOR”

Eurostat verilerine göre Türkiye’de 15-29 yaş arası gençlerin %35,6’sı, yani yaklaşık 4 milyon kişi ne eğitimde ne de istihdamda. Kış, Bakanlığın verdiği yanıtta bu tabloya dair somut bir veri, bütçe, çözüm planı veya illere göre dağılım paylaşmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Gençlerimizin birçoğu umutsuz, aile desteğiyle ayakta duruyor. Bakanlık sorumluluktan kaçıyor, gençleri kendi kaderine terk ediyor. İstihdam politikaları göstermelik, psikolojik destek yok, bölgesel eşitsizlikler yok sayılıyor. Kadın gençler için tek bir özel politika yok! Bu tabloyu kabul etmemiz mümkün değil.” Kış, Bakanlığın cevabında sıraladığı projelerin sadece AB fonlarına dayandığını ve Türkiye genelinde sorunu çözmekten çok uzak olduğunu belirtti: “Yıllardır AB projeleriyle övünüyorlar ama sonuç ortada: NEET genç oranı hâlâ Avrupa ortalamasının iki katı. 4 milyon genç ne okula gidebiliyor, ne iş bulabiliyor. Bu sorunu çözmek için kapsamlı bir istihdam stratejisine, kadınlara ve bölgelere özel programlara, psikolojik destek mekanizmalarına ihtiyaç var.”

 

 

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA