ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ: 10 ŞEHİT


Tarih : 4 Mart 2021 Perşembe 20:44

Bitlis Tatvan kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu 10 asker şehit oldu. Şehit olan askerler arasında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da olduğu söylendi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamaya göre 9 asker şehit oldu.  Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesildi. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Helikopterde bulunan askerlerden 10'unun şehit olduğu 4 askerin ise yaralandığı öğrenildi.

Şehit olan askerlerden birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.



Etiketler : bitlis, tatvan, askeri, helikopter, şehit




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ
KÜNYE
İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA