8 Kasım 2025 Cumartesi



16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı   15:48   ELEKTRIK AKıMıNA KAPıLAN IŞÇI HAYATıNı KAYBETTI   12:39   MERSIN’DE MOTOSIKLET KAZASıNDA KÖPEĞIN SADAKATI DUYGULANDıRDı   12:37   VALI TOROS: "UYUŞTURUCUYA KARŞı EN KARARLı MÜCADELEYI VERIYORUZ"   11:20   KAMYON DEVRILDI, SÜRÜCÜ YARA ALMADAN KURTULDU   11:18   MERSIN’DE KENEVIR EKIP UYUŞTURUCU ÜRETEN ŞÜPHELI YAKALANDı   11:14   MESKİ’DEN YAĞıŞLARA KARŞı TEMIZLIK VE ÖNLEM MESAISI   11:07   TıR DEVRILDI, SÜRÜCÜ HAFIF YARALANDı   10:58   KAZA ÜSTÜNE KAZA GEÇIRDI, MOTOSIKLET SEVDASıNDAN VAZGEÇMEDI   10:51   TOROSLARıN ETEĞINDE ZORLU ’KÖMÜR’ MESAISI   10:47   OTOYOLDA GERI GIDEN SÜRÜCÜYÜ VATANDAŞ ÇEKTI, JANDARMA CEZA KESTI  
 
 
 
 
Kalp hastalarına sıcaklık uyarısı!
   

Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzman Hekimi Doç. Dr. Ramazan Gündüz, artan yaz sıcaklıklarında özellikle kalp ve tansiyon hastalarını ilgilendiren hayati uyarılarda bulundu. Gündüz, sıcak havanın kalbin iş yükünü artırarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2025 Cuma 13:59

Yaz mevsimiyle birlikte ülke genelinde rekor düzeyde sıcaklıkların yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Ramazan Gündüz, sıcak hava ve buna eşlik eden sıvı kayıplarının kalbin iş yükünü ciddi oranda artırdığını söyledi. Doç. Dr. Gündüz, "Ülkemizde yaz mevsimiyle beraber rekor düzeyde sıcaklıklara ulaşmış bulunmaktayız. Sıcak hava ve buna eşlik eden sıvı kayıpları kalbin iş yükünü ciddi oranda artırmakta ve kalbe ciddi bir stres faktörü olarak yansımaktadır. Özellikle tansiyon hastaları, kalp hastaları, tansiyon ve kalp için ilaç kullanan hastalar ve belli bir yaşın üzerinde egzersiz yapan hastalar yüksek risklidir. Bu hastaların daha dikkat etmesi gerekir" dedi.

"GÖLGEYİ TERCİH EDİN, SAAT 17.00'DEN ÖNCE ÇIKMAYIN"

Sıcak havalarda dışarıda bulunan kişilerin bazı belirtilerle sıcak çarpmasına maruz kalabileceğini belirten Gündüz, uyarılarda bulundu, "Sıcak havalarda eğer dışarıdaysanız, baş ağrısı, terleme, sersemlik, baygınlık hissi, yorgunluk, çarpıntı hissediyorsanız sıcak çarpmasına maruz kalmış olabilirsiniz ve bu durumda hemen serin bir yere geçin, bol sıvı alın, soğuk bir suyla duş alın, şikayetleriniz bunları yapmanıza rağmen geçmiyorsa, hekiminizi arayın ya da medikal destek isteyin mutlaka." Sıcak havalarda alınması gereken önlemlere de değinen Gündüz, vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu, "Sıcak havalarda neler yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz? İlk yapılması gereken saate dikkat etmeliyiz. Özellikle 17.00'a kadar güneş ışığının en fazla dışarıya ulaştığı saatlerdir. Bu saatlerden önce dışarı çıkmayalım. Dışarı çıkarken giyinmemize dikkat edelim. Pamuklu, terletmeyen, açık renkli kıyafetleri tercih edelim. Güneşin vücudumuzdaki etkinliğini azaltmak için güneş kremi kullanalım, güneş gözlüğü ve şapka gibi yardımcı kıyafetler giyelim. Su içmeye dikkat edelim. Yoğun egzersizlerden kaçınalım. Eğer yazın egzersize başlamayı düşünüyorsak bile, hekimimize danışarak egzersizi yapalım."

"İLAÇ DOZLARINI KENDİ BAŞINIZA DEĞİŞTİRMEYİN"

Açıklamasında, dışarıda çalışmak zorunda kalan kişilere de seslenen Doç. Dr. Gündüz, "Dışarıda çalışıyorsak veya dışarı çıkmak zorundaysak, yanımıza mutlaka bol miktarda su alalım. Arada mola verip dinlenmeye dikkat edelim. Gölge bir yer seçip, burada su ihtiyacımızı karşılayıp dinlenelim" dedi. Kalp hastalarının kullandığı ilaçlara da değinen Gündüz, "Son olarak da şunu söylemek istiyorum. Eğer kalp hastasıysanız ve kalple ilgili ilaçlar kullanıyorsanız, bu ilaçlarınızın yaz dönemi boyunca dozlarının değiştirilmesi gerekebilir. Fakat bunları kendi başınıza değiştirip veya kesmeye çalışmayın. Hekiminize danışıp bunların doz ayarlanmasını yaptırınız" ifadelerini kullandı. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA