6 Eylül 2025 Cumartesi



10:57    CENNET HURMASı ÜRETICILERINE "AKDENIZ MEYVE SINEĞI" UYARıSı   10:49   MERSIN’DE 12 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDı   10:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KADıN GAZETECIYE SÜRGÜN   10:39   JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU   10:18   ADANA-MERSIN YOLUNDA YOLCU OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDı!   20:19   DENIZDE KORKU DOLU ANLAR!   19:05   MERSIN’DE ETIKET OYUNU YAKALANDı; 626 BIN TL CEZA!   14:41   SILIFKE’DE FESTIVAL COŞKUSU SÜRÜYOR   14:36   TARSUS’TA BOZUK YUMURTA OPERASYONU   14:15   MAAŞLAR ERIYOR, DENGESIZLIK DERINLEŞIYOR!   14:01   GÖKÇELI; “CHP’NIN IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜ DURDURULAMAZ”   13:40   MERSIN’DE ‘DEMOKRASI’ VURGUSU!   13:19   EKMEN; “ÖĞRENCILER BARıNMA KRIZINE SÜRÜKLENIYOR”   13:13   AKİB’IN AĞUSTOS IHRACATı 1,22 MILYAR DOLAR OLDU   13:01   BAŞANTRENÖR SEVIM: “İYI YOLDA ILERLIYORUZ”   12:58   BÜYÜKŞEHIR, 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTTı   12:53   ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI!   12:46   YENI MERSIN İDMANYURDU, BURSASPOR’U KONUK EDECEK   12:39   MESKİ, MEZITLI’DE BOZULAN YOLLARı YENILIYOR   12:26   MERSIN’DE YENI EĞITIM YıLı ÖNCESI GÜVENLIK ZIRVESI!  
 
 
 
 
DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ, KONUTA ZAM OLARAK YANSIDI
   

Mersinli vatandaş devletin emlak piyasasını canlandırmak için başlattığı uygun faizli kredi kampanyasından aniden yükselen konut fiyatlarından dolayı faydalanamadı.

 

Tarih : 5 Haziran 2020 Cuma 00:40

Devlet emlak piyasasını canlandırmak için birinci el ve ikinci el konutlara yönelik uygun faizli kredi kampanyası başlattı. Bu kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlardan biri olan Önder Çaltepe; “Devletin biz orta gelirli vatandaşlar için başlattığı düşük faizli kredi kampanyasından malesef faydalanamadık. Geçen hafta 100 bin lira olan bir konut fiyatı üzerine en az 20 bin fark konarak 120 bin lira oldu. Benim gibi birçok vatandaş kampanyadan yararlanamadı. Bunun nedeni ise ev sahiplerinin fırsatçı tutumudur. ” Şeklinde konuştu.

Üç kamu bankası ekonomiyi canlandırmak adına çeşitli kredi paketleri hazırladı. 0,64 faiz oranı ile 15 yıla varan kredi imkanının sağlanması ile emlak piyasasının hareketlenmesi beklenirken, emlakçılar  ise açıklanan kredi paketinden önce 200 bin TL olan evlerin 230-240 bin TL'ye çıktığını belirtiyor.  Kimi emlakçılar ise krediden yararlanıp ev almak isteyenlerin bir süre fiyatların düşmesini beklemesini tavsiye ediyor.

Mersin’in önde gelen emlakçılarından Haktan Gayrimenkul’ün sahibi Cemal Demirkaynak, kamu bankalarının faiz oranlarını düşürmesinin konut ve araç piyasasını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Demirkaynak; “Deprem oluyor kiralar artıyor, salgın oluyor market fiyatları artıyor. Şimdi faizler düştü talep arttı, konut ve ikinci el araç fiyatları yükselişe geçti. 50 bin TL’lik yer oldu 70 bin TL. Bu durum biraz saman alevine benziyor. Biraz böyle gidecek ardından piyasa normale dönecek. Bir şeyin değeri vardır. Sürekli o değerin üzerinde bulunması mümkün değil” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  konutfırsatçı, emlak, düşükfaiz, mersinkonut,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA