16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
MESKİ KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKEREK VATANDAŞI UYARDI
   

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kuraklığın giderek arttığı, mevsim normallerinin hızla değiştiği bu günlerde su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi konusunda Mersinlileri uyararak Mersin’in de kuraklık riski yüksek kentlerden biri olduğuna dikkat çekti.

 

Tarih : 7 Şubat 2021 Pazar 12:55

MESKİ'den yapılan açıklamada, Türkiye'deki yer altı sularını analiz eden Amerikan  Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) yayınladığı haritada, Türkiye ve Mersin’deki yer altı  sularının ortalama seviyenin altında olduğunun görüldüğüne işaret edildi. Açıklamada,  Türkiye geneli olmak üzere Mersin'in de kuraklık riskiyle karşı karşıya olan kentlerden biri olduğu, ülkede su riski yüksek 10 şehir arasında bulunduğu ifade edildi.

Su kaynaklarının bilinçli ve tasarruflu kullanılmasının hayati önem taşıdığı vurgulanan  açıklamada, "Tüm dünyayı etkisi altına alan kuraklık riskine karşı su tasarrufu ve bilinçli su  tüketimi büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin yer altı su kaynakları tükenebilir olduğundan  su kaynaklarının bilinçli ve tasarruflu kullanılması hayati öneme sahiptir. Günlük hayatta  yapılabilecek kolay tasarruf uygulamaları ile su kaynakları korunarak, tonlarca suyun boşa  gitmesinin önüne geçilebilir. Hayatın her alanında uygulanabilecek su tasarrufu önlemleriyle  gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakılabilir. Diş fırçalarken veya tıraş olurken  muslukların kapalı kalması, damlayan musluk varsa tamir edilmesi, güneş enerjisinin belirli  aralıklarla kontrol edilmesi, musluklara su tasarruflu aparat takılması, duş süresinin  kısaltılması, yağmur sularının sulama amaçlı kullanılması, arabaların kovaya doldurulan  suyla yıkanması gibi önlemlerle ciddi su tasarrufu sağlanabilir" şeklinde ifadeler kullanıldı.  

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, meski, kuraklık, suriski,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA