11 Eylül 2025 Perşembe



15:41   DENETİMSİZ SANAYİ, ZEHİRLİ DUMAN!   14:46   ERMENEK’TE KORKUTAN YANGıN; BIR EV KÜL OLDU   14:28   ANAMUR’DA OKUL SERVISLERINE SıKı DENETIM!   14:18   ALıM GÜCÜ ÇÖKTÜ, ALTıN GRAMı 5 BIN TL’YE DAYANDı!   14:01   DEVLETIN KASASı BOŞ, GÖZLER KÖPRÜLERDE!   13:57   SAĞLıKÇıLARDAN NÜKLEER SAHASıNA ZIYARET   13:40   SILIFKE BELEDIYESPOR’DA TRANSFER ŞOV!   12:59   YUMUKTEPE HÖYÜĞÜNDE ARKEOLOJIK KAZıLAR SÜRÜYOR   12:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN RAFLARA YAKıN TAKIP!   12:40   YENIŞEHIR’DE VELILERI YAKıNDAN ILGILENDIREN PANEL   12:31   UZUNCABURÇ’TA ÇIFTÇI, ÜZÜM BAĞLARıNı SÖKÜYOR!   12:22   BOŞANMA GÜNÜ KATLIAM; ESKI EŞI VE KAYıNVALIDESINI ÖLDÜRDÜ   11:57   ANAMUR’UN YOLLARı HEM KONFORLU HEM DE GÜVENLI   11:38   MERSIN OTOYOLDA ZINCIRLEME KAZA KAMERADA   11:06   KıRATLı, YENILENEN ANAMUR ADALET SARAYı’Nı INCELEDI   10:45   KAÇAK AVCıLıK VE YANGıNLARA KARŞı SıKı DENETIM   10:41   ERDEMLI’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU   10:01   EYLÜL AYıNDA PLAJLAR DOLDU   09:58   İŞE ALıNMAYıNCA GARSONU VURDU   09:52   LIMON VE ELMA IHRACATı ÖN IZNE BAĞLANDı  
 
 
 
 
Büyükşehir’den serinleten ikram!
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, yaz aylarının gelmesiyle birlikte geleneksel olarak dağıtımını yaptığı limonata ikramı bu yıl da başladı. Haftanın 4 günü kentin farklı noktalarında dağıtım yapan ekipler limonataları, özellikle sanayi siteleri ve hal komplekslerinde yoğun emek gücü ile çalışan vatandaşlara ikram ediyor. İçene tatlı bir ferahlık imkanı sunan ve 5. yılına giren uygulama kapsamında, şimdiye kadar yaklaşık 120 bin bardak limonata vatandaşla buluşturuldu.

 

Tarih : 23 Temmuz 2025 Çarşamba 11:57

Haber Merkezi

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarının etkisini artırdığı bugünlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği limonata dağıtımına bu yıl da başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde haftanın 4 günü kentin farklı noktalarında dağıtım yapan ekipler, özellikle sanayi siteleri ve hal kompleksleri gibi yoğun emek gücünün harcandığı bölgelerde görev yapıyor. Limonata ikramının bu haftaki durağında, kentin en yoğun çalışma noktalarından biri olan Mersin Toptancı Meyve ve Sebze Hal Kompleksi ile Mersin Sanayi Sitesi yer aldı.

 YAZGI: “5. YILINA GİREN UYGULAMA KAPSAMINDA, 120 BİN BARDAK LİMONATA İKRAMINDA BULUNDUK

Katkı maddesi içermeyen ve anne eli lezzetinde hazırlanan C vitamini deposu limonatalar, bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olurken; sıcak hava koşullarında çalışan vatandaşların hem ferahlamasını hem de moral bulmasını sağlıyor. Büyükşehir Aşhanesi’nde hijyenik koşullarda hazırlanan limonatalar, tadı ve aroması ile emekçilerden tam not alıyor. İçene tatlı bir mola imkanı sunan ve 5. yılına giren uygulama kapsamında, şimdiye kadar yaklaşık 120 bin bardak limonata vatandaşla buluşturuldu. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Yusuf Yazgı, geleneksel olarak her yaz yaptıkları limonata ikramına bu sene de başladıklarını, uygulamanın bu sene 5. yılına girdiğini kaydetti. Hava sıcaklıklarının artması ile başlayan limonata dağıtımında vatandaşların serinlemesini amaçladıklarını söyleyen Yazgı, “Hem serinletici hem de vitamin deposu olan limonatayı, haftanın 4 günü kentin farklı noktalarında dağıtıyoruz. Dağıtımlarımız özellikle sanayi siteleri ve hal kompleksleri gibi yoğun emek gücünün harcandığı bölgelerde yapılıyor. 5 yıl boyunca yaklaşık 120 bin bardak limonata dağıttık” dedi.

LİMONATA İKRAMI, EMEKÇİLERDEN TAM NOT ALIYOR

Vatandaşlardan uygulama hakkında çok güzel geri bildirimler aldıklarını da sözlerine ekleyen Yazgı, “Amacımız; yüksek sıcaklıkların hissedildiği bu günlerde, dışarıda çalışan emekçilerimize kısa bir serinlik molası sunmak. Onların yüzlerinde bir tebessüm oluşturabiliyorsak ne mutlu bize. Bu tür sosyal desteklerle, dayanışma kültürünü büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Mersin Toptancı Meyve ve Sebze Hal Kompleksi’nde esnaflık yapan İlhan Benk, “Tadı çok güzel ve doğaldı. İçim serinledi” derken, bir başka vatandaş Metin Akyürek, “Bu sıcakta çok güzel gidiyor. Limonata yazın vazgeçilmezi. Vahap Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi. Başkan Vahap Seçer’in kent genelinde yaptığı hizmetlerden son derece memnun olduğunu söyleyen Remzi Koldaş, “İlk döneminden itibaren hiçbir parti, ırk, din, dil ayrımı gözetmeden Mersin’e hizmet eden Vahap Başkan’a çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Mersin Sanayi Sitesi esnaflarından Mehmet Bulut, limonata ikramını çok beğendiğini söyleyerek, “Herkesin içmesini tavsiye ederim. İçimiz ferahladı. Bu sıcak havalarda çok güzel oldu. Tadı da çok doğal” dedi. Limonata ikramından dolayı Büyükşehir’e teşekkür eden Süleyman İlbuldu da “Böyle bir uygulamanın olmasına bayıldık. Bu sıcak günlerde buz gibi C vitamini deposu ile içimiz enerji doldu” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA