20 Mart 2025 Perşembe



16:05   "MERSIN’DEN İMAMOĞLU’NA TAM DESTEK!"   16:00   "ŞAMPIYONADA 4 MILLI SPORCU PISTE ÇıKACAK"   15:58   "SÜPER LIG’DEN 7 KULÜP PFDK’YA SEVK EDILDI"   15:55   "ÜNIVERSITE OKUMAYA GELDI, YEŞIL SAHADA PARLADı"   15:53   "MILLILER, MACARISTAN’ı KONUK EDECEK"   15:50   "ATAKENT VE NARLıKUYU’DA YOL ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR"   15:48   "AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ANA KÖPRÜLÜ VINÇ DEVREYE ALıNDı"   15:46   "ÖZDEMIR: ‘İŞBIRLIKLERINI GÜÇLENDIRMELIYIZ!’"   15:35   "DÜNYAYA ‘FILISTIN’ ÇAĞRıSı: SAADET PARTISI’NDEN İSRAIL’E TEPKI"   15:31   AKDENIZ’IN KORUNMASı IÇIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ADıM   15:29   "‘YOLCULUĞUM İNSAN’ KITABıNıN İKINCI BASKıSı YAYıNLANDı"   14:33   "TADEKA’DA ’ATATÜRK TARSUS’TA’ SÖYLEŞISI GERÇEKLEŞTI"   14:25   "MEZITLI SAHILLERINE BÜYÜK DOKUNUŞ: SOLI KENT YÜRÜYÜŞ PARKı PROJESI BAŞLADı"   14:21   "BEBEĞINIZDE HıZLı NEFES ALıP VERME VARSA, DIKKAT!"   14:18   "TIROIT HASTALARıNA RAMAZAN UYARıSı: İLAÇ KULLANıMıNDA DIKKAT EDILMESI GEREKENLER"   14:16   "‘AKIF’ OYUNU, YENIŞEHIRLI ÖĞRENCILERLE BULUŞTU"   14:13   "ÇANAKKALE RUHU, YENIŞEHIR İLKOKULU’NDA YENIDEN CANLANDı"   14:09   "ANNE VE ÇOCUKLAR SERAMIKLE YARATıCıLıKLARıNı KEŞFETTI"   14:05   "DÜNYA YETIMLER GÜNÜ’NDE EBEVEYN KAYBı YAŞAYAN ÖĞRENCILERLE İFTAR"   18:26   MERSIN’DE ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ İTFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı  
 
 
 
 
CHP’li Gülcan Kış: Aile Yılı, Yoksulluk Yılına Döndü
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP’nin "Aile Yılı" programını eleştirerek, vatandaşın yoksulluğunun görmezden gelindiğini ve bu konunun ticari bir malzemeye dönüştürüldüğünü belirtti. Kış, hükümetin ailelere destek yerine, hatıra pulları ve madeni paralar satarak rant sağladığını ifade etti.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 15:20

Haber Merkezi

CHP’li Gülcan Kış, açıklamasında, hükümetin daha önce de benzer şekilde “Emekli Yılı” ilan ettiğini ancak emeklileri açlık sınırının altında bıraktığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “2024 yılını ‘Emekli Yılı’ ilan ettiler, emeklileri açlık sınırının altında bıraktılar. Şimdi de 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan ettiler ama ortada aileleri koruyacak, destekleyecek tek bir somut adım bile yok! Aileler geçim sıkıntısıyla boğuşuyor, milyonlarca insan faturalarını ödeyemiyor, pazara çıkamıyor, çocuklarına beslenme çantası koyamıyor. İktidarın yaptığı tek şey ise Aile Yılı bahanesiyle gösterişli törenler düzenlemek, madeni paralar, pullar ve zarflar satmak! 18 milyon vatandaş sosyal yardımsız geçinemiyor ama hükümet bunları görmezden geliyor, Aile Yılı’nı rant kapısına çevirmeye çalışıyor!”

“VATANDAŞ GÜNLÜK 20 TL’YE MAHKÛM, AİLE YILI ZARFI 58 TL!”

CHP’li Kış, hükümetin sosyal yardım politikalarının yetersizliğini ve halkın yoksulluğa sürüklendiğini rakamlarla ortaya koyarak, iktidarın Aile Yılı üzerinden rant sağlama girişimlerini eleştirdi: “Bugün vatandaşa günlük ortalama 20 lira 78 kuruş yardım yapıyorsunuz. Aylık verdiğiniz bu yardım ile bir vatandaş çay-simit bile alamıyor! Ama PTT’nin Aile Yılı için çıkardığı zarf ve pul tam 58 lira! Yani hükümetin gözünde vatandaşın bir günlük değeri, bir zarfın üçte biri kadar bile etmiyor! Utanın! Gerçekten utanıyor musunuz? Bu nasıl bir anlayıştır? Aileleri yaşatmak yerine, onlardan kazanç sağlamaya mı çalışıyorsunuz? Önce 775 TL’ye bronz, 2250 TL’ye gümüş madeni para bastınız, yetmedi şimdi de 58 TL’ye zarf satıyorsunuz! Hangi aile bu zarfları alacak? Kimin ihtiyacı var bu koleksiyon ürünlerine?”

“İKTİDAR, AİLELERİ EKMEK VE ET KUYRUKLARINA MAHKÛM ETTİ!”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, vatandaşın temel gıda ürünlerine erişemediğini, ailelerin her geçen gün daha fazla yoksulluğa sürüklendiğini belirterek, hükümetin yanlış ekonomi politikalarına tepki gösterdi: “Aileleri gerçekten desteklemek isteyen bir iktidar, önce vatandaşını ucuz et kuyruğuna, ekmek kuyruğuna mahkûm etmez! Hatıra pullarıyla aileler korunmaz, gösterişli propagandalarla sofralar dolmaz, boş vaatlerle çocukların karnı doymaz!” Hükümete çağrıda bulunan Gülcan Kış, Aile Yılı’nın ancak gerçek sosyal politikalarla anlam kazanacağını ifade etti: “İktidar için aile, artık sadece bir propaganda malzemesi haline geldi! Eğer gerçekten aileleri düşünüyorsanız, sosyal yardımları artırın, halkın alım gücünü yükseltin, enflasyonu dizginleyin, eğitim ve sağlık politikalarını güçlendirin! Aksi halde, Aile Yılı denilen şey, vatandaşa yaşatılan yoksulluğun hatıra olarak saklanacağı bir yıl olur! Aileler hatıra pullarına ve zarflara bakıp nasıl bir sefalete mahkûm edildiklerini mi hatırlayacaklar?”

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  chp, gülcan kış, mersin, akp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA