14 Mart 2025 Cuma



16:25   KAÇAK KAZı YAPAN 4 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:21   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 3 YARALı   16:20   JANDARMADAN HUZUR OPERASYONU   16:17   ATıĞıNı GETIR, ALTıNıNı GÖTÜR!   16:15   DENIZATLARı YOK OLUYOR!   15:28   HEDEF DÜNYA ŞAMPIYONASı!   15:26   HATAYSPOR, SIVASSPOR MAÇı HAZıRLıKLARıNı SÜRDÜRDÜ   15:24   TRENDYOL SÜPER LIG’DE 28. HAFTA HEYECANı   15:21   ADANA’DA AMATÖR SPORA CAN SUYU   15:18   MİY, 3 PUANLA DÖNMEK İSTIYOR   15:16   AKDENIZ’DE BAHÇE YOLLARı AÇıLıYOR   15:10   ÖĞRENCILER GELECEĞIN MESLEKLERINI TANıYOR   15:07   GÜÇLÜ FILO, KONFORLU ULAŞıM!   15:04   MERSIN, DÜNYAYA DENIZDEN AÇıLıYOR   15:03   BİR YILDA 6 KEZ KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPANLARIN EHLİYETİ İPTAL EDİLECEK   15:01   SEÇER’DEN ‘KATıLıMCı DEMOKRASI’ VURGUSU   14:59   RAMAZAN, SIGARAYı BıRAKMAK İÇIN BIR FıRSAT!   14:57   ÜREME ŞIKAYETLERINDE ’ENDOMETRIOZIS’E DIKKAT!   14:55   SAHURDA CHIA TOHUMU TÜKETIN SUSUZ KALMAYıN   14:53   ’BÖBREKLERINE İYILIK YAP, TUZU AZALT’ UYARıSı  
 
 
 
 
İftardan 2 Saat Sonra Ara Öğün Tavsiyesi
   

Ramazan ayı boyunca dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, oruç tutarken sağlığın korunmasının anahtarının doğru beslenme olduğunu belirtti. Karakulak, iftar yemeklerinde protein ve sebzeye ağırlık verilmesi gerektiğini vurgularken, "İftardan 2 saat sonra bir ara öğün yapılmalı, mümkünse bu ara öğünde gün içinde tüketemediğimiz ama vücudumuzun ihtiyacı olan meyve ve çiğ kuruyemişlere yer verilmelidir" diye ekledi.

 

Tarih : 6 Mart 2025 Perşembe 14:36

Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, Ramazan'da beslenme hakkında açıklamalarda bulundu. İftar menüsünün iki bölümden oluşması gerektiğini değinen Dyt. Karakulak, "Birinci menüde su, hurma ve çorba, sonrasında ise 10-15 dakika ara verip, ikinci menü olan ana yemeğe geçilmelidir. Yağsız protein kaynakları olarak derisiz et, tavuk, hindi, balık tüketebilir. Yanına karbonhidrat kaynağı olarak bazı günler pide, bulgur pilavı, basmati pirinç, tam tahıllı ekmekler porsiyon kontrolüyle kişinin alması gereken enerji doğrultusunda tabağa eklenebilir" ifadelerini kullandı.

"GÜLLAÇ HAFTADA 1-2 KEZ ARA ÖĞÜNDE OLABİLİR"

Sahurun gün içerisinde kan şekerini dengeleyici olduğunu ve mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, "Sahurda sizi uzun saatler tok tutacak besinler yumurta, peynir, yoğurt, avokado, ceviz, bol yeşillik tüketilmelidir. Sucuk, salam, sosis, pastırma gibi işlenmiş etler ise içeriğindeki sodyum ve nitratlarla sizi susatacaktır. İftardan 2 saat sonra bir ara öğün yapılmalı, mümkünse bu ara öğünde gün içerisinde tüketemediğimiz ama vücudumuzun ihtiyacı olan meyve ve çiğ kuruyemişlere yer verilmelidir. Ramazanın sembolü olan güllaç ise haftada 1-2 kere ara öğünde yer alabilir" diye konuştu

"KURUBAKLAGİL TÜKETİLEBİLİR"

Ramazan'da öğün düzeninin değişmesiyle birlikte kabızlık problemiyle sıkça karşılaşıldığını belirten Dyt. Karakulak, "Haftada 1-2 kere kurubaklagil tüketmek, her iftarda mutlaka salata veya zeytinyağlı sebze yemeklerini sofrada bulundurmak ve iftardan sonra yapılacak yürüyüşler bu durumu ortadan kaldırır. Eğer kilo takibi yapıyorsanız, kilonuzu tam olarak doğru göreceğiniz zaman sahurdan 10-11 saat sonradır. Bu da öğle saatlerine denk gelir. Gün içinde halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlar yaşamamak için iftar ve sahur arasında sıvı ihtiyacınızı karşılayın ve bol su içmeye özen gösterin. Suyu bir anda değil, aralıklarla ve yavaş yavaş içmelisiniz. Ramazan'da aşırı çay ve kahve içiminden uzak durun. Maden suyu yani doğal mineralli suyu iftarda veya ara öğünde 2 şişeyi geçmeyecek şekilde içebilirsiniz" şeklinde konuştu. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  ramazan, gül uygun karakulak, sahur, diyet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA