13 Mart 2025 Perşembe



18:52   SILIFKE SERIYI SÜRDÜRMEK İSTIYOR!   18:49   CINGÖZ; “İLERIDE ÇOĞALMAMıZ LAZıM”   18:36   MERCEKLERDEN 5 BİN 500 KİŞİ FAYDALANDI   18:33   HEKIMLER, TıP BAYRAMı’NDA İŞ BıRAKıYOR   18:30   SEKTÖR İHRACATı, STRATEJIK PAZARLARDA BÜYÜYOR   18:28   AKKUYU, TÜRK FIRMALARı İÇIN OKUL OLDU   18:23   SOĞUK HAVALARA DIKKAT: TANSIYONU YÜKSELTIYOR   18:20   SıFıR BEDEN OLMAK İSTERKEN SAĞLıĞıNıZDAN OLMAYıN   18:17   ÇALıŞANLAR İÇIN İFTAR VE SAHUR ÖNERILERI   18:05   YıLLAR İÇINDE FARK ETMEDEN KÖR OLABILIRSINIZ   18:02   CHP’DEN "KATLIAMA SES YÜKSELT" ÇAĞRıSı   17:52   HALK BORÇLANDı, BANKALAR KAZANDı!   17:41   SEÇER, SILIFKE’DE VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTı   13:27   PARMAĞıNı İŞ MAKINESINE KAPTıRDı   13:24   ÇÖP ARACı ILE KONTEYNER ARASıNDA ELI SıKıŞTı   13:22   MERSIN’DE ARANAN 843 ŞAHıS YAKALANDı   13:18   SURIYE’DE YAŞANANLAR İNSANLıK AYıBıDıR!   13:15   TOROSLAR’DA MINIK ELLER TOHUM EKTI   13:11   PARÇACıK FIZIĞININ GIZEMLERINI KEŞFETTILER   13:08   KITABıN GELIRI DEPREMZEDE KADıNLARA DESTEK OLACAK  
 
 
 
 
Ramazan’da Beslenmeye Dikkat
   

Beslenme ve Diyetisyen Uzm. Tuğçe Çevik, sahurda yeterli protein almanın sindirimi yavaşlatarak gün boyu tok kalmayı sağlayacağını belirterek, Ramazan ayında doğru beslenmenin sağlığı korumadaki önemine vurgu yaptı. Çevik, dengeli bir beslenme düzeninin, oruç tutarken enerji seviyesini korumak ve sağlıklı kalmak için oldukça önemli olduğunu ifade etti.

 

Tarih : 4 Mart 2025 Salı 14:17

Haber Merkezi

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Beslenme ve Diyetisyen Uzm. Tuğçe Çevik, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ramazan ayının, manevi arınmanın yanı sıra bedensel sağlık üzerinde de etkili olan bir ay olduğunu belirten Çevik, "Uzun süre aç ve susuz kalınan bu süreçte, sahur ve iftar arasında yeterli besin alımı ve su tüketimini gerçekleştirmek önemlidir. Sahur, oruç tutarken gün boyunca enerjik kalabilmek için önemli bir öğündür. Doğru beslenme ile güne güçlü bir başlangıç yapmak daha doğru olacaktır. Sahurda kan şekerinin uzun süre stabil kalmasına yardımcı olabilecek besinleri tüketmek gerekir" dedi.

“SAHURDA YETERLİ PROTEİNİ ALIN”

Sahurda yeterli protein almanın, sindirimi yavaşlatarak gün boyu tok kalmayı sağladığını vurgulayan Çevik, "Kas kaybını önler, enerji seviyesini dengeler. Kişiyi dengede tutarak ani açlık krizini engeller. Bu gıdalara bakacak olursak. Tam buğday ekmeği, bulgur, yumurta, az tuzlu peynir, yoğurt, ayran, kefir, tavuk veya hindi eti, söğüş ve sağlıklı yağlar tüketilebilir" diye konuştu. İftarı açarken hurma, su ile başlayıp çorba ile devam edildiğinde kan şekerinin dengeleneceğini ve sıvı ihtiyacının da hızlıca karşılanacağını kaydeden Çevik, şu ifadeleri kullandı; "Mümkünse çorba sonrası 5-10 dakika beklemek gerekir. Bununla birlikte, sindirimi kolaylaştırmış olurlar. Ana menüde ise mutlak protein kaynağı hayvansal veya bitkisel, yanında mutlaka zeytinyağlılar ya da taze sebzeler ve tam tahıllı gıdalar yer almalı. Tatlı her gün olmasa da haftada 1-2 kez tercih edilmelidir." İftar yemeği sonrası sıvı ve kaybedilen elektrolitlerin yerine gelebilmesi için maden suyu, soda ve su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Çevik, "2,5 litre su geceye yayılarak mutlaka içilmelidir. Bu dönemde kilo yönetimine bakacak olursak; olabildiğince yemeklerimizi yavaş tüketelim, iyice çiğneyelim" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  ramazan, beslenme, diyet, tuğçe çevik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA