22 Şubat 2025 Cumartesi



13:47   MERSIN’DE MUHTARLARA ’İLETIŞIM YOLUYLA DOLANDıRıCıLıK’ EĞITIMI VERILDI   13:14   MERSIN’DE ORMAN GÜVENLIĞI İÇIN ÖNLEME ARAMASı YAPıLDı   12:40   ‘3. MERSIN YAŞAR KEMAL SANAT GÜNLERI’ FINALLE SON BULDU   12:35   MERSIN’DE DÜZENSIZ GÖÇLE MÜCADELE İÇIN HUZUR UYGULAMASı   12:00   MERSIN İTFAIYESI, TECRÜBELERINI ERMENEK’TE PAYLAŞıYOR   09:15   ZIRAI DON ALARMı: MERSIN’DE ÜRETICILER SOBALARLA NÖBET TUTTU   18:31   GENÇLERE TERÖRLE MÜCADELE BILGILENDIRMESI   18:28   ALEVLER, BAHÇELERE SıÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   18:13   MUT’TA EVDE ÇıKAN YANGıN KORKUTTU   18:11   SIBIRYA DEĞIL, MERSIN!   17:59   BABASı GITTI, OĞLU BAŞLADı   17:54   MANDALINA HASADı HıZ KAZANDı   15:37   TİY’IN TESISI KADERINE TERK EDILDI   15:24   İDMAN YURDU’NDA DEVIR GERÇEKLEŞTI   15:20   GALATASARAY’ıN AVRUPA MACERASı SONA ERDI   14:43   FENERBAHÇE, ADıNı SON 16’YA YAZDıRDı   14:38   AKDENIZ’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL   14:30   TOROSLAR, ZOR GÜNLERDE VATANDAŞLARıN YANıNDA   14:19   SABAHLARıN VAZGEÇILMEZI ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’   14:15   BAKAN YARDıMCıSı İNAN, OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU  
 
 
 
 
Meddahlık Geleneği Sahneye Taşındı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Eyvah Nadir" adlı oyunun prömiyerini Kongre ve Sergi Sarayı’nda sanatseverlerle buluşturdu. Ahmet Önel’in yazdığı ve geleneksel Türk Tiyatrosu’nun güzel bir örneği olarak sahneye konan eser, meddahlık geleneğini modern tiyatro sahnesine taşıyor. Tek oyuncu tarafından pek çok farklı figürün canlandırıldığı oyun, seyircilerden büyük beğeni topladı.

 

Tarih : 21 Şubat 2025 Cuma 13:40

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu sezon repertuvarına aldığı “Eyvah Nadir” isimli oyunun prömiyer gösterimiyle perde açtı. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun güzel bir örneği olarak Ahmet Önel’in kaleminden çıkan eser, meddahlık geleneğini sahneye taşıyor. Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen tek kişilik oyun, seyirciden tam not aldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde sanat çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatrosu, birbirinden değerli kalemlerin eserlerini sahnelemeyi sürdürüyor. Ahmet Önel’in yazdığı, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez’in yönettiği ve Şehir Tiyatrosu’nun dev sanat ekibiyle hazırlanan “Eyvah Nadir” isimli oyun, geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli unsurlarından biri olan meddahlık geleneğini çağdaş bir üslupla ele alırken, pek çok farklı figürün tek oyuncu tarafından canlandırıldığı, günümüz insanı ile görünmez bir bağ kurabilmeyi başaran unutulmaz bir tiyatro deneyimi vaat ediyor. Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Mehmet Naci İdişçi, oyunda meddah üzerinden tüm karakterlere can veriyor.

ÖZDÜLGER: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TAM ANLAMIYLA BİR SANAT FABRİKASI”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, oyunu izlerken çok duygulandığını ve 5 yıllık süreçte elde edilen başarıları düşündüğünü söyleyerek, “Karşınızda aslında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tam anlamıyla bir sanat fabrikasını görüyorsunuz.  Mersin Büyükşehir Belediyesi her zaman olduğu gibi, bunda da öncü. Çok değerli sanatçı kardeşlerim, sanatçı arkadaşlarım, sahne önünde ve gerisinde emek veren tüm sevgili dostlarım, aynı zamanda orkestralarımızla, halk dansları topluluklarımız ve tiyatromuzla gerçek bir sanat fabrikayız. Bu doğrultuda bize yol açan ve yön veren, her şekilde destekleyen, buranın sanatçısı olmaktan, çalışanı olmaktan her zaman gurur duymamızı sağlayan Sevgili Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İZLEYİCİLER HAYRAN KALDI

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez, geleneksel Türk Tiyatrosu’nun meddahlık kavramı üzerine kurulu bir oyun sahneye koyduklarını anlatarak, “Oyunumuz tek kişilik. Tek bir aktör tüm karakterleri, tüm figürleri canlandırıyor ve aynı zamanda anlatıcı olarak, meddah üzerinden bütün oyunu bizlere aktarıyor. Oyun, geleneksel Türk Tiyatrosu’nun örneği olan bir oyunun bugüne revize edilmiş hali. İzleyici, Meddahlık ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun ne olduğunu bu oyunla öğrenecek ve büyük keyif alacak. Önümüzdeki süreçte bu oyunumuzu kent genelinde de sahnelemeye devam edeceğiz” diye konuştu. Oyunu çok beğendiğini ve tek kişinin birden fazla karakteri canlandırdığını kaydeden seyircilerden Mehmet Akif Tohum, “Özellikle kadın rolleri çok iyiydi. Daha önce bu tür oyun izlemedim. Genelde çok kişinin yer aldığı oyunlar izledim. Oyuncu çok yetenekliydi. 10 üzerinden 10 diyorum” ifadelerine yer verdi. Şehir Tiyatrosu’nun oyunlarını beğeniyle takip ettiğini söyleyen izleyicilerden Elifsu Akkaya, “Bu oyun da çok güzeldi, beğendik” dedi. İlk kez tek kişilik oyun izlediğini ifade eden Öyküm Ölmez ise, “Çok güzeldi, çok beğendim. Hepsinin eline, emeğine sağlık. Genelde sahnede daha fazla kişi olmasına alışığım, ama çok güzel bir deneyimdi benim için” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir belediyesi, tiyatro, ahmet önal

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA