22 Şubat 2025 Cumartesi



12:00   MERSIN İTFAIYESI, TECRÜBELERINI ERMENEK’TE PAYLAŞıYOR   09:15   ZIRAI DON ALARMı: MERSIN’DE ÜRETICILER SOBALARLA NÖBET TUTTU   18:31   GENÇLERE TERÖRLE MÜCADELE BILGILENDIRMESI   18:28   ALEVLER, BAHÇELERE SıÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   18:13   MUT’TA EVDE ÇıKAN YANGıN KORKUTTU   18:11   SIBIRYA DEĞIL, MERSIN!   17:59   BABASı GITTI, OĞLU BAŞLADı   17:54   MANDALINA HASADı HıZ KAZANDı   15:37   TİY’IN TESISI KADERINE TERK EDILDI   15:24   İDMAN YURDU’NDA DEVIR GERÇEKLEŞTI   15:20   GALATASARAY’ıN AVRUPA MACERASı SONA ERDI   14:43   FENERBAHÇE, ADıNı SON 16’YA YAZDıRDı   14:38   AKDENIZ’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL   14:30   TOROSLAR, ZOR GÜNLERDE VATANDAŞLARıN YANıNDA   14:19   SABAHLARıN VAZGEÇILMEZI ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’   14:15   BAKAN YARDıMCıSı İNAN, OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU   14:06   KıRATLı: “MERSIN’DE OKUL SAYıSıNı 1.924’E YÜKSELTTIK”   13:44   YASA, ZINCIR MARKETLERE YARAR SAĞLADı   13:40   MEDDAHLıK GELENEĞI SAHNEYE TAŞıNDı   13:35   ‘DIJITAL DÜNYADA ÖĞRETMENLIK’ PANELI YAPıLDı  
 
 
 
 
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Sona Erdi
   

Dönem Genel Kurulu’nun son toplantısında, süreli yayınlara verilen kredilere uygulanacak faiz oranı düşürüldü. Ayrıca, basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yardım yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, gazetelerin asgari satış fiyatlarının yeniden düzenlenmesi de kabul edildi.

 

Tarih : 20 Şubat 2025 Perşembe 15:15

Haber Merkezi

Basın İlan Kurumu 32. Dönem 9. Genel Kurul Toplantısı, 18-20 Şubat 2025 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantının 20 Şubat 2025 tarihindeki son oturumunda Yönetim Kurulu’nun teklif olarak sunduğu ve gündeme alınan maddeler görüşüldü. Kurumun 2024 yılı bilançosu, gelir tablosu ve Yönetim Kurulu faaliyet raporu oylamaya sunularak oy birliğiyle kabul edildi. Böylece, Yönetim Kurulu’nun faaliyet dönemi de ibra edilmiş oldu. İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarında değerlendirilen gündem maddelerine ilişkin hazırlanan raporların okunmasının ardından oylamaya geçildi.

SÜRELİ YAYINLARA VERİLEN KREDİLERDE FAİZ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

Genel Kurul, Kurum tarafından süreli yayınlara verilen yatırım ve işletme kredilerine uygulanacak faiz oranını yeniden belirledi. 2024 yılı için yüzde 45 olarak tespit edilen faiz oranının, ekonomik gelişmeler göz önünde bulundurularak 2025 yılı için yüzde 35’e düşürülmesine karar verildi. Toplantıda, 2025 yılı için basın derneklerine yapılacak yardım miktarı tespit edildi. 925 bin Türk Lirası’nın, ilgili yönetmelik hükümlerine göre basın derneklerine yardım olarak dağıtılması kararlaştırıldı. Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 17-19 Ağustos 2011 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca, Lozan Barış Antlaşması kapsamında azınlık statüsünde sayılan cemaat toplulukları tarafından ülkemizde yayımlanan gazetelere maddi destek verilmeye devam edildi. Yönetim Kurulu’nca belirlenecek kıstaslara göre azınlık gazetelerine 396 bin Türk Lirası maddi yardım yapılacak.

GAZETELERİN ASGARİ SATIŞ FİYATI YENİDEN DÜZENLENDİ

Genel Kurul, verilen önerge doğrultusunda, yazılı basın sektöründeki maliyetleri dikkate alarak gazetelerin asgari satış fiyatlarında düzenlemeye gitti. Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin 43. maddesinde belirtilen asgari satış fiyatı; yerel ve bölgesel gazeteler için 4 TL’den 5 TL’ye, yaygın gazeteler için de 6 TL’den 15 TL’ye yükseltildi. Genel Kurul’da ayrıca, Kurum tarafından internet haber sitelerine alt yapı ve yazılım desteği sunulması ile bunun devamlılığının sağlanması, ayrıca BİK Analitik sisteminin resmî ilan yayımlama hakkına sahip internet haber siteleri ve talep eden diğer internet sitelerine çeşitli hizmetler verebilmesi amacıyla bir ticari işletmenin kurulmasına karar verildi. Toplantı sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen, Divan Başkanı Prof. Dr. Zakir Avşar ile Genel Kurul’daki görev süreleri sona eren Abdi Pehlivan, Cemal Sonsay ve Prof. Dr. Abdullah Özkan’a çiçek takdim edildi. Toplantıyla birlikte, 32. Dönem Genel Kurulu’nun görev süresi tamamlanmış oldu. 33. Dönem Genel Kurulu, ilk toplantısını 21 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  zakir avşar, edibe sözen, abdullah özkan, abdi pehlivan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA