28 Nisan 2024 Pazar



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
AŞILANSAKTA MI YAŞASAK, AŞILANMASAK TA MI YAŞASAK
   

 

Tarih : 28 Ocak 2021 Perşembe 13:05

Neredeyse 10 aydır hayatı eve sığdırmaya  çalışıyor tüm dünya  .. Son 10 yıldır çivi çakmaya üşenen bir nesil evde sıkılınca ekmek yapmaya başladı.

Ninelerimizin elinden düşürmediği tığ, şiş örgü , dikiş  son 20 yıldır azalarak gitgide unutulmaya yüz tutmuşken yeniden dünyayı sardı. Dikiş nakış kitleri, dergileri sıralandı market raflarına..

Aşı iyidir iyi..

Evde otururken yıllardır yapılmayan tamirat, tadilat, boya badana işleri yapıldı, prizler değiştirildi.. Bahçeler kazıldı..

Can sıkıntısından yemekler, kekler, börekler yapıldı yapıldı yenildi, alındı kilolar , olmadı pantolonlar..

Salgın ve aşı.. Bilim tarafı bir yana, siyasi tarafı bir yana, duygusal tarafı bir yana, ekonomik tarafı tamamen bir yana..

Salgınla birlikte değişen değer yargıları, insanların gelecek kaygıları, yarınsızlık , değersizlik, tahammülsüzlük , insanlardan kaçış fakat bir o kadar da özleyiş..

Aşı ile yaşanan karmaşa.. Bulundu , bulunacak derken haberler yayıldı, zehirleyecekler, çip takacaklar Belirsizlik,yalan yanlış haberlerle karışan kafalar , komplo teorileri..

İtalya ve İngiltere ‘ de sağlık çalışanları aşının içinde bulunan alüminyumun zehirli olduğunu ve vurdurmayacaklarını duyurdukları sırada dünyanın bir başka ülkesinde   aşılanan binlerce insanın görüntüleri.. Garip bir ikilem , kulağına kar suyu kaçmış balıklar gibi sersemlemiş insan ruhları..

Yan etki olursa ne olacak bilen yok ta bakanlığın  sayfasında parasetomol  içilir diyor yani bildiğin ağrı kesici korkulacak bir durum yok yani..

En az iki doz vurulmalıymış, ikinci doz yoldaymış, daha tamamen aşılanma bitmeden ikinci doz kime nasıl yetecek ve vurulacak , vurulmasa ne olacak ..

Dünya karanlık, acımasız, dramatik bir  süreçten geçiyor, insanlar ölüyor sessiz sedasız, hastaneler, morglar ve mezarlıklar dolu..

Dünya ile insanlık arasında “üçüncü dünya savaşı” sürüyor bir yandan, can havliyle aşıya saldıran zengin ülkeler, gelir sıkıntısı nedeniyle aşıya ulaşamayan yoksul ülke halkları.. Asıya, şifaya ulaşmakta yine gelir eşitsizliğinin damgası..

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, Sputnik V adlı corona virüsü aşısının Türkiye'de üretimi için bir Türk ilaç firması ile anlaşma imzalandı.. Interfax haber ajansında yer alan habere göre, üretim için gerekli teknoloji transferi başladı. Rusya, Türkiye’nin dışında daha önce Sputnik V’nin üretilmesi için Hindistan, Güney Kore, Çin, Brezilya, Belarus ve Kazakistan’la anlaşmaya varmıştı.

Çin'de aşılama çalışmaları herhangi bir aşıya resmi onay verilmeden önce yazın başlamıştı.

Bugüne dek 5 milyona yakın kişiye aşı yapıldı. Pekin, bugün Sinopharm aşısına "koşullu" onay verdi. Aşının Covid-19'a karşı yüzde 79 etkili olduğu belirtiliyor. Ya  diğer yüzde 21 !

Virüs Çin’ den aşı Çin’ den gelde çık işin içinden .. 

Neyseki aşı olmak zorunlu değilmiş..

Rızanız ile aşı olabilirsiniz de , olmayabilirseniz de..

T.C. Sağlık Bakanlığı, Covıd-19 Aşısı  Bilgilendirme Platformunda aşı hakkında  bir açıklama var. “Türkiye’de çocukluk aşıları dâhil, aşı uygulaması zorunlu değildir. Bununla birlikte aşı, hastalıklardan korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Aşı sayesinde yeryüzünden silinmiş pek çok hastalık mevcuttur. Bu nedenle T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından aşıyla ilgili toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Aşı olmak, kişinin topluma karşı sorumluluğudur” denmiş, içim  azda olsa rahatladı. Bakanlığın sitesinde aşı ile ilgili bir çok açıklama var, içinize su serpecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  incitulunay, aşı, korona, pandemi, sağlık,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA