5 Şubat 2025 Çarşamba



15:35   MERSIN’IN GÖZÜ SURIYE PAZARıNDA!   15:32   ÖZELLEŞTIRME TARıMı DA VURDU!   15:25   DERS ÇıKARAN YOK!   14:34   AB DELEGASYONUNDAN MESKİ’YE ZIYARET   14:30   7 GÜN 7 GECE SEVGILILER GÜNÜ COŞKUSU!   14:24   TARSUS, PAPA’Yı BEKLIYOR!   14:09   KANSER HASTALARıNA "İÇINIZE KAPANMAYıN" ÇAĞRıSı   14:04   ‘SARı SERUM, ÇÖZÜM DEĞIL, BÜYÜK TEHLIKE’   14:01   ENERJI İÇECEKLERI ’SINIR’ EDIYOR   13:52   ’SAHTE ALKOL’ UYARıSı!   13:46   “TÜRKIYE HÂLÂ DEPREME HAZıR DEĞIL”   13:44   DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!   13:40   6 İLDE GÖÇMEN KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 17 GÖZALTı   13:38   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDENLERE GEÇIT YOK   13:35   KREŞTE ŞIDDET İDDIASı   13:32   KORKUNÇ KAZANıN GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı   13:28   ÜNIVERSITELI GENÇLERE YÖNELIK DESTEKLER DEVAM EDIYOR   13:24   SINEMA OFISI, USTA YÖNETMENLERI GENÇLERLE BULUŞTURUYOR   16:06   MERSIN VALISI ATILLA TOROS OLDU   16:02   BAŞKAN YıLDıZ: “ÜRETICININ HAKKıNı VERIN”  
 
 
 
 
Kanser Hastalarına "İçinize Kapanmayın" Çağrısı
   

Kanserle Dans Derneği ve Can Hastanesi işbirliğiyle, 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında düzenlenen kahvaltı etkinliğinde, kanser tedavisi görmüş hastalar bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Etkinlikte, hastalara "İçinize kapanmayın" çağrısı yapıldı, dayanışmanın ve paylaşmanın tedavi sürecine olumlu etkileri vurgulandı.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 14:09

Kanser tedavisi görmüş hastalar, Kanserle Dans Derneği ve Can Hastanesi işbirliği ile 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. "Kansere Rağmen Hayatın Ritmini Yeniden Bulmak" başlığı ile düzenlenen etkinlikte, Can Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Elvina Almuradova bir konuşma yaptı. Kanserle Dans Derneği Başkan Yardımcısı Güzin Yıldırım ve Yazar Yonca Nihal Kakıcı, kanser sürecinde yaşadıklarını paylaşırken, Can Hastanesi Onkoloji Kliniği Tıbbı Koordinatör Hemşiresi Şerife Karakaş da tedavi süreçlerinde hastalarla ilgili tecrübelerini anlattı.

"BAŞARACAĞINIZA İNANIN"

Kanserle mücadeleye ışık tutmak ve daha sağlıklı bir gelecek inşa etmek için bir araya geldiklerini dile getiren Doç Dr. ElvinaAlmuradova, kanser tedavisi gören hastalara tedavinin başarısına inanmalarını, hekimleriyle açık bir şekilde konuşarak iletişimlerini güçlü tutmalarını tavsiye etti. Tedavi sırasında ve sonrasında içlerine kapanmamalarının, hobi edinip, sosyalleşmenin hem tedavi sürecine hem de kişinin moraline iyi geldiğine dikkat çeken hekim, "Kanserle mücadele yolculuğunda yalnız değilsiniz" mesajını verdi. Toplantıda konuşan Yonca Nihal Kakıcı ise meme kanseri tedavi sürecini "13.Kat, Kim Kanser Olmak İster ki?" adlı kitapta anlattığını söyledi. Bir yıl önce meme kanseri tanısı aldığını, kemoterapi ve ışın tedavisi gördükten sonra tedavisinin tamamlayan Kakıcı, "Mememdeki tümör ameliyata uygun değildi ancak ‘neoadjuvan tedavi’ denilen bir tedavi aldım ardından ameliyat olarak lenflerime sıçramadan sağlığıma kavuştum. Bu zor dönemimde duygularımı anlatmak, yazmak bana çok iyi geldi. Okurlarımın beğenisini kazanmak da mutlu ediyor. Bu süreçte doktorum Elvina Hanım’a ve destek olan herkese çok teşekkür ederim" dedi. Kanserle Dans Derneği Başkan Yardımcısı Güzin Yıldırım da Can Hastanesi işbirliğiyle 4 Şubat Dünya Kanser Farkındalık Günü kapsamında kanser hastaları ve yakınlarına motivasyon olması amacıyla beraber bir kahvaltı etkinliği düzenlediklerini belirterek şu bilgileri verdi: "Kanserle Dans Derneği olarak kanser hakkında farkındalığı sağlayabilmek, hastalıktan nasıl korunabilecekleri ve tarama programları konusunda çeşitli projeler yürütüyoruz." (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  kanser, elvina almuradova, yonca nihal kakıcı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA