12 Mart 2025 Çarşamba



18:52   SILIFKE SERIYI SÜRDÜRMEK İSTIYOR!   18:49   CINGÖZ; “İLERIDE ÇOĞALMAMıZ LAZıM”   18:36   MERCEKLERDEN 5 BİN 500 KİŞİ FAYDALANDI   18:33   HEKIMLER, TıP BAYRAMı’NDA İŞ BıRAKıYOR   18:30   SEKTÖR İHRACATı, STRATEJIK PAZARLARDA BÜYÜYOR   18:28   AKKUYU, TÜRK FIRMALARı İÇIN OKUL OLDU   18:23   SOĞUK HAVALARA DIKKAT: TANSIYONU YÜKSELTIYOR   18:20   SıFıR BEDEN OLMAK İSTERKEN SAĞLıĞıNıZDAN OLMAYıN   18:17   ÇALıŞANLAR İÇIN İFTAR VE SAHUR ÖNERILERI   18:05   YıLLAR İÇINDE FARK ETMEDEN KÖR OLABILIRSINIZ   18:02   CHP’DEN "KATLIAMA SES YÜKSELT" ÇAĞRıSı   17:52   HALK BORÇLANDı, BANKALAR KAZANDı!   17:41   SEÇER, SILIFKE’DE VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTı   13:27   PARMAĞıNı İŞ MAKINESINE KAPTıRDı   13:24   ÇÖP ARACı ILE KONTEYNER ARASıNDA ELI SıKıŞTı   13:22   MERSIN’DE ARANAN 843 ŞAHıS YAKALANDı   13:18   SURIYE’DE YAŞANANLAR İNSANLıK AYıBıDıR!   13:15   TOROSLAR’DA MINIK ELLER TOHUM EKTI   13:11   PARÇACıK FIZIĞININ GIZEMLERINI KEŞFETTILER   13:08   KITABıN GELIRI DEPREMZEDE KADıNLARA DESTEK OLACAK  
 
 
 
 
‘Aratos Matematik Evi’ Tarsus’ta Eğitimde Yeni Bir Dönem Başlattı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği yaratma ve öğrencilerin bilime olan ilgilerini artırma amacını sürdürerek, ‘Aratos Matematik Evi’ni Tarsus’ta hizmete sundu. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde açılan bu özel eğitim merkezi, ortaokul öğrencilerine yönelik olarak tasarlandı. İki kattan oluşan ve matematiği eğlenceli hale getirerek öğrencilerin algılarını güçlendirmeyi hedefleyen ‘Aratos Matematik Evi’nde, matematiği soyut olmaktan çıkaran çeşitli materyaller bulunuyor. Denge oyunu, imkansız üçgen, sinevizyon odası ve sonsuz ayna tüneli gibi interaktif alanlarla matematiği daha anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde öğrenmek amaçlanıyor.

 

Tarih : 3 Şubat 2025 Pazartesi 14:16

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya ve öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan ‘Aratos Matematik Evi’ Tarsus’ta faaliyete başladı. Tarsus merkez Şehitlertepesi Mahallesi Kasın Ekenler Bulvarı üzerinde yer alan Aratos Matematik Evi’nde müze ve atölye olmak üzere iki ayrı bölüm yer alıyor. İki kattan oluşan ve ortaokul öğrencilerinin faydalanacağı ‘Aratos Matematik Evi’nde matematiğe olan ön yargıları kırmak ve matematiğin mantığının daha iyi şekilde anlatılması hedefleniyor. Matematiği soyut olmaktan çıkartarak eğlenerek öğrenmeyi hedefleyen ‘Aratos Matematik Evi’nde denge oyunu, imkansız üçgen, sinevizyon odası, sonsuz ayna tüneli gibi materyallerin bulunduğu sayısız bölüm yer alıyor.

CEM KARAKUŞ: “AMACIMIZ MATEMATİĞE OLAN ÖN YARGILARINI KIRMAK”

Yapay zeka ile Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca matematiğe katkı sunan bilim insanlarının sunumlarının da yer aldığı ‘Aratos Matematik Evi’nde matematiğin hayatın tam ortasında yer aldığı vurgulanıyor. Antik çağda yaşamış filozof, şair, astronom ve matematikçi Aratos’un adının verildiği Matematik Evi’ni gezmek isteyen okullar, TEKSİN üzerinden randevu oluşturabilecekler. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, matematik müzesi ile matematik atölyesini bir çatı altında buluşturduklarını kaydederek, “Tarsus Aratos Matematik Evi’miz öğrencilerimizin hizmetine girmiş bulunmaktadır. Aratos Matematik Evi’miz de biz ortaokul öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Burada amacımız matematiğe olan ön yargılarını kırmak ve öğrencilerimizi eğlendirerek matematiği sevdirmek. Bu tür projelerde inceliğimizde yalnız matematik müzesi, ayrıca matematik atölyesi şeklindeydi. Biz bu ikisini de birleştirip tek çatı altında Aratos Matematik Evi’ni oluşturduk” dedi.

SİBEL KARAKAYALI: “MATEMATİK ATÖLYESİ ÇOK GÜZEL”

Velilerden Sibel Karakayalı, Aratos Matematik Evi’nin çocuklar için çok faydalı olacağına inandığını söyleyerek, “Belediyemizin çalışmalarından bu matematik atölyesi çok güzel. Çocuklarımızın en azından matematik fobisi dediğimiz korkusunu yenmesi için yardımcı olmaya çalışıyorlar. Biz memnunuz, umarım devamı gelir. Daha güzel şeylerle karşılaşırız çocuklarımız için” diye konuştu. Oğullarıyla birlikte Büyükşehir Aratos Matematik Evi’ni ziyaret eden velilerden Esin Gür ise “Çok güzel olmuş. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Matematik, çocuklarımız için daha eğlenceli olunca belki daha iyi motive olurlar” dedi. Matematik Evi’ni ilk ziyaret eden grup içinde yer alan 8. sınıf öğrencisi Emiş Su Fidanoğlu, “Çok eğlendim gerçekten. Çok keyifli zaman geçirdik. Matematiğin keyifli olduğunu anladım. Hiç böyle bir yer görmemiştim, gerçekten çok güzel bir yerdi. Oldukça ilgimi çekti, her öğrencinin gelip, görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Öğrencilerden Selah Çınar’da, öğrencilerin zihnen beslenebilecekleri bir hizmet olduğunun altını çizerek, “Zihinsel ihtiyaçlarımızı karşılayan çok verimli bir yer olmuş. Matematik bilimi, bütün bilim dallarının temeli aslında. Böyle Türkiye’ye örnek olabilecek bir yapının Tarsus’umuzda olması gurur verici. Matematiğin tarihini, önemli insanları, yapay zekayla zenginleştirilmiş videolarla gösteren eğitici, öğretici bir yapı var. Çok verimli bir yer” dedi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir belediyesi, tarsus, aratos

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA