28 Nisan 2024 Pazar



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
YENİŞEHİR’DE BİR BİNANIN YAPIMINDA ASBESTE RASTLANDI, EKİPLER HAREKETE GEÇTİ
   

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, geçen hafta kontrolü yapılan bir binanın yapımında asbeste rastlanması üzerine harekete geçerek, uzman ekiplerle binada asbest söküm çalışmalarına başlarken asbestli malzemeler Ankara’da imha edilecek.

 

Tarih : 25 Ocak 2021 Pazartesi 13:46

Mersin merkez ilçe Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Akkent Mahallesinde yıllardır atıl durumda olan ve yıkılması planlanan bir binada asbestli madde kontrolü yapıldı. Laboratuvarda yapılan analizlerde, binanın farklı yerlerinden alınan 50 numunenin 19’unda başta akciğer kanseri olmak üzere ciddi solunum hastalıklarına neden olabilen asbest maddesine rastlandı. Binada asbest söküm uzmanları eşliğinde özel kıyafetli ekipler, kanserojen bir mineral olan asbestin sökümüne başladı. Sökülen asbestli malzemeler prosedüre uygun bir şekilde paketlenirken, malzemelerin daha sonra asbest bertaraf aracı ile Ankara’ya götürülerek imha edileceği bildirildi. 

“YIKIMI YAPILACAK TÜM BİNALARDA ASBEST GÜVENLİ RAPORU BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Yenişehir Belediyesi olarak asbest tehlikesine son vereceklerini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Asbest maddesi bulunan binadaki söküm çalışmaları uzmanlar tarafından titizlikle yapılıyor. Asbest kontrolü yaptırmamız ile halkımızı bu tehlikeden uzak tuttuk. Yıkıldığı zaman çevreye büyük miktarda yayılan asbest, bölgede yaşayan vatandaşlar ve çalışanlar için ciddi riskler oluşturuyor. Yıkımı yapılacak tüm binalarda asbest güvenli raporu bizim olmazsa olmazımız. Asbest konusunda çok hassas olmamız gerekiyor” ifadelerini kullanarak sorumluluklarının vatandaşın sağlığını korumak olduğunu söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yenişehir, asbest,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA