21 Nisan 2025 Pazartesi



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
BÜYÜKECELİ’DE PATLAMA NEDENİYLE OLUŞAN HASAR ONARIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
   

Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasına giden bağlantı yolunun yapımı sırasındaki planlı patlatma nedeniyle Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde bazı ev ve seralarda oluşan hasar onarım çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

 

Tarih : 22 Ocak 2021 Cuma 14:34

Mersin ilçelerinden Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da Büyükeceli Mahallesi'nde oluşan hasarın kısa sürede giderildiğini söyleyerek, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali sahasına giden bağlantı yolunun yapımında 19 Ocak günü gerçekleşen planlı patlatmadan oluşan ses dalgası etkisi nedeniyle Büyükeceli Mahallemizde bazı evlerde ve seralarda hasar oluştu. Olayın ardından Gülnar Kaymakamımız Yunus Emre Bayraklı ve Cumhuriyet Başsavcımız Tugay Çatlı, Büyükeceli Muhtarımız Serdar Sarı ve diğer yetkililerle birlikte hasarın oluştuğu bölgeyi ziyaret ettik ve vatandaşlarımızın yanında olduk. Evlerin bazılarında camların kırıldığını, bazı pencere ve kapılarda hasar oluştuğunu gördük. Kaymakamımızın talimatlarıyla Hasar Tespit Komisyonunun kurulmasından sonra gece saatlerinde vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının giderilmesi, kalacak yer ve yemek dağıtımı işleri hızla organize edildi. Bölgede hasarların giderilmesi için çalışmalar kısa sürede tamamlandı. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için hızla çalışan ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ediyorum” dedi. Sorumluların bundan sonra böyle olayların tekrarlanmaması için gereğini yerine getireceğini ifade eden Ünüvar, Büyükeceli’deki oturan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Akkuyu Nükleer A.Ş. ekiplerinin de bölgede yürütülen hasar tespit ve onarım çalışmalarını yakından takip ettiği, bölgedeki kamu yetkilileri ve vatandaşlarla koordineli şekilde çalışmalara destek verdiği de belirtildi.  

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükeceli, patlama, nükleer,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA