11 Eylül 2025 Perşembe



19:11   ADANA-MERSIN OTOYOLUNDA CAN PAZARı!   15:56   MERSIN, ‘TEKSTIL FUARı’NA HAZıRLANıYOR   15:04   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   14:53   SILIFKE MÜZIK VE FOLKLOR FESTIVALI SONA ERDI   14:41   EKMEN; “YARGı ELIYLE SIYASET DIZAYN EDILIYOR”   14:26   BAYRAM TOYSAL’DAN DESTEK ÇAĞRıSı!   14:06   ENFLASYON KURDAN, FAIZ ENFLASYONDAN YÜKSEK OLACAK!   13:28   ŞIDDET MAĞDURU ‘ŞEKER’ KORUMA ALTıNDA   13:24   İHRACAT GERILERKEN, AKAMİB YÜKSELIŞINI SÜRDÜRDÜ   13:20   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ‘MİY’E SAHIP ÇıKMA ÇAĞRıSı!   13:07   SEÇER; “SOKAKLARı PARTI BINASı YAPARıZ!”   12:12   MEÜ’DE LIDERLIK VE ETKIN YÖNETICILIK EĞITIMI!   12:05   HER 8 ERKEKTEN BIRI PROSTAT KANSERINE YAKALANıYOR   11:30   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEMEYE HAZıRLANıYOR   11:17   GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ TESCIL ILE DEĞER KAZANDı   11:15   MERSIN’DE DEV EKRANDA EUROBASKET HEYECANı   11:11   SILIFKE VE TARSUS’A UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 TUTUKLAMA   11:04   MERSIN’DE OKUL SERVISLERINE SıKı DENETIM   15:43   CHP 102 YAŞINDA!   15:35   SILIFKE’DE SANAT, KÜLTÜR VE EĞLENCE BIR ARADA!  
 
 
 
 
TARSUS’TA 2020 YILINDA ESNAFA 68 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ SAĞLANDI
   

Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, geride kalan 2020 yılı içerisinde 982 üyeye toplam 68 milyon TL işletme ve esnaf destek kredisi kullandırdıklarını açıkladı.

 

Tarih : 21 Ocak 2021 Perşembe 11:21

Mersin’de Başkan Aslan açıklamasında Ocak 2020 tarihi ile 82 milyon 500 bin TL olan plasman tutarının 31 Aralık 2020 tarihi ile 38 milyon 500 bin TL artışla 121 milyon TL’ye yükseldiğini belirtti. Geride kalan 2020 yılı içerisinde 982 üyeye toplam 68 milyon TL işletme ve esnaf destek kredisi kullandırdıklarını vurgulayan Aslan, “Takip ve icra borcu bulunan 72 ortağımız, pandemi sebebiyle Bakanlar Kurulu Kararına istinaden yapılandırma kapsamına alındı. Bu kapsamda 2 milyon 100 bin TL‘lik alacak karşılığında kooperatif olarak 646 bin TL’lik temerrüt faizinden feragat etmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Kooperatifin kuruluş aşamasında 8 milyon olan plasmanının gelinen noktada 15 kat arttığına dikkati çeken Başkan Aslan, “Geçmişte de belirttiğimiz gibi kooperatifimizin kuruluşunda 8 milyon TL olan plasmanımız, 2020 yılı sonuna kadar on beş kat artarak 121 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bölge birliği içerisinde ilk 10‘da olan kooperatifimiz, Türkiye genelindeki 1.100 kooperatif içerisinde 54. sırada bulunmakta ve en üst limitten kredi vermekte olup, birinci grupta hizmet vermektedir" şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, esnaf, kredi, destek,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA